Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Περυσινή επανάληψη…!

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ξανά ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ των ανδρών.

Περυσινή επανάληψη…
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 23-21 στην έδρα της ΧΑΝΘ, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και έδωσε ραντεβού με την «Ένωση», ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Πάτρα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν θύμιζε σε τίποτα τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων πριν δύο εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο.

Η ΧΑΝΘ, έχοντας τη «δίψα» της διάκρισης, έπαιξε όλα της χαρτιά και αγωνίστηκε με πάθος μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ είχε την εμπειρία και στα κρίσιμα σημεία και τις λύσεις που του έδωσαν την πρόκριση.

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα και έλεγχε το ματς, προηγήθηκε, μάλιστα, με 7-11 στο 25' με τέρμα του Κοκκώνη. Η ΧΑΝΘ αντέδρασε και, με 4-1 επιμέρους σκορ, μείωσε σε 11-12 με τον Ανανιάδη, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε 11-13 με γκολ του Τσάτσου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «καθαρίσει» το ματς με επιμέρους σκορ 5-2, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +5 (13-18) στο 43'. Ωστόσο, η ΧΑΝΘ δεν κατέθεσε τα «όπλα» και πολύ γρήγορα... ψαλίδισε τη διαφορά στο γκολ (17-18) μέσα σε τρία λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά «κεφάλι» τριών τερμάτων (17-20) στο 49΄ με γκολ των Τσακίρη, Κοκκώνη, αλλά η γηπεδούχος ομάδα μείωσε ξανά σε 20-21 με τους Σαρηγιαννίδη, Βακάλη, βάζοντας «φωτιά» στο ματς, 5’ πριν το φινάλε.

Σε αυτό το σημείο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν το «καθαρό» μυαλό και με γκολ των Πετρίδη (56:00) και Κοκκώνη (57:00) πήραν προβάδισμα νίκης με 20-23, με τη ΧΑΝΘ να μειώνει απλώς στο τελικό σκορ με τον Λάππα (21-23).


Τα δεκάλεπτα: 4-5, 7-8, 11-13 (ημ.), 13-16, 18-20, 21-23

ΧΑΝΘ (Στέλιος Σείρεκίδης): Μπουκοβίνας, Κουρουμλίδης 1, Σειρεκίδης 1, Λοίζος, Τσαβδάρης , Σπυρόπουλος 3, Λάππας 1, Αργυρίου 1, Κόντης 1, Παντελίδης 1, Κεσίδης 3, Τάτσης , Ανανιάδης 4, Σαρηγιαννίδης 1, Κοκτσίδης, Βακάλης 4

ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας , Γουργούμης, Πίτσιος, Κοκκώνης 6, Αποστολίδης Π., Ιλερής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 2, Τσακίρης 4, Περβανάς, Τσάτσος 6, Καράγγελος 1, Τσίλης, Σεβαστίδης 4, Κεσίδης. Διαιτητές: Μπέτμαν, Τζαφερόπουλος


Στέλιος Υετίων (τεχνικός ΠΑΟΚ): «Ήταν μια "καθαρή" νίκη κόντρα σε έναν άξιο αντίπαλο. Η ΧΑΝΘ ήταν πολύ συγκεντρωμένη και είχε ισχυρό κίνητρο. Η βαθμολογική της θέση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική της δυναμική. Στο τέλος, δείξαμε χαρακτήρα και δικαιούμασταν την πρόκριση. Πετύχαμε τον στόχο μας. Θύμιζε Τούμπα το κλειστό γυμναστήριο και ο κόσμος μας έδωσε ώθηση στα δύσκολα σημεία. Έχουμε δρόμο ακόμα για τον τελικό. Οποιαδήποτε ομάδα και αν προέκυπτε από το άλλο ζευγάρι θα ήταν ένας μεγάλος τελικός. Θα σκεφτούμε αυτό το ματς μία εβδομάδα πριν».

Στέλιος Σειρεκίδης (προπονητής ΧΑΝΘ): «Σήμερα, η ομάδα μου έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Παίξαμε στα ίσια ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, αλλά στερηθήκαμε κάποια γκολ σημαντικά από κάποιες τελικές προσπάθειες που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη εξέλιξη στο παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι πλέον στο πρωτάθλημα και κρατάμε τα σπουδαία στοιχεία που δείξαμε σήμερα».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: