Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Διαλυνάς: «Να μην υπάρχει στοχοποίηση των οπαδών του ΠΑΟΚ»

Συνάντηση με την διοίκηση του ΠΑΟΚ προανήγγειλε τις επόμενες μέρες ο Νίκος Διαλυνάς, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους προφυλακισμένους οπαδούς. Ο Διαλυνάς φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας εκ των προφυλακισμένων που όμως παραμένει στη φυλακή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν προφυλακισμένοι οπαδοί: "Ανεξαρτήτως των κατηγοριών υπάρχουν κρατούμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και μέρα με τη μέρα γίνονται χειρότερα. Ο ένας που ανέφερα συνελήφθη στην κλινική, την πρώτη μέρα που έκανε επέμβαση στο πόδι του. Ηθελε ειδική θεραπεία το πόδι του, όμως αυτό δεν έγινε και δεν πάει καθόλου καλά. Ο δεύτερος αντιμετωπίζει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, μια και μέσα στη φυλακή εμφανίστηκε η ανίατη αρρώστια της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Γίνονται απλά προσπάθειες με κορτιζόνη για να την περιορίσει, όμως η κορτιζόνη προσβάλει το νευρικό σύστημα, ρίχνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού του και είναι ευάλωτος στο απλό κρυολόγημα, αλλά και σε όσες αρρώστιες κυκλοφορούν μέσα στη φυλακή, ηπατίτιδα C κ.α."

Για τον οπαδό που πάσχει από "σκλήρυνση κατά πλάκας : "Ο συγκεκριμένος οπαδός του ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας τον Οκτώβριο τού 2012 κι αυτό έγινε μετά από εξετάσεις του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Μετά από διάφορες ενέργειες που κάναμε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου κι εκεί διαπιστώθηκε η σοβαρότητα κατάστασης. Ομως ο άνθρωπος γύρισε μετά ξανά στη φυλακή, μια και το εξιτήριο ανέφερε ότι αυτή ήταν η επιθυμία της φυλακής. Ο διευθυντής των φυλακών είναι ένας έντιμος και σοβαρός άνθρωπος. Θεωρώ ότι δεν το ξέρει αυτό, το αγνοεί. Ακόμα κι αυτοί της 17ης Νοέμβρη, για παράδειγμα ο επονομαζόμενος Σερίφης, μετά τα όσα έκανε, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Τότε ήρθε το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τους είπε σταματήστε τις βλακείες μια και αυτή η αρρώστια οδηγεί σε παράλυση".

Για την στοχοποίηση των οπαδών του ΠΑΟΚ: "Ακόμα περνάνε παιδιά του ΠΑΟΚ από τον ανακριτή. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά αυτή η μαγκιά και οι διασυνδέσεις θα πρέπει να κοπούν. Επίσης θα αναφερθώ σε έναν τρίτο οπαδό ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, αλλά και για κακουργήματα με μολότοφ και επεισόδια σε αγώνα, τα οποία όμως αναιρούνται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας. Το έχω μπροστά μου αυτό και αναφέρεται ότι για τα κακουργήματα ψάχνουν να βρουν άλλους οπαδούς τού ΠΑΟΚ, αγνώστους, που διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται από την υπηρεσία τους".


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: