Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ποια ΑΕΚ; Η Πόρτσμουθ!!

Να αποκτήσει τον έλεγχο της Πόρτσμουθ ως επικεφαλής ενός ομίλου επιχειρηματιών προσπαθεί ο Κιθ Χάρις.

Ποια ΑΕΚ; Η Πόρτσμουθ!

Ο Άγγλος τραπεζίτης, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση αγοράς των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ ως συνεργάτης του Δημήτρη Βιντιάδη, φαίνεται πως έχει στρέψει πλέον αλλού το ενδιαφέρον του και σκοπεύει να επενδύσει σε… παπούτσι από τον τόπο του. Ούτως ή άλλως πληροφορίες ανέφεραν πως ο Κιθ Χάρις, που είχε έρθει ακόμη και στην Ελλάδα για… αυτοψία της «Ένωσης», εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει να κρατά αποστάσεις από την υπόθεση αγοράς μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, πιθανώς και λόγο των εμποδίων που έχουν παρουσιαστεί σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο.

Πέραν του Κιθ Χάρις, το κονσόρτιουμ που φιλοδοξεί να επενδύσει στους «pompeys» αποτελείται επίσης από τον τραπεζίτη Πασκάλ Ναζάντι και πιθανώς τον επενδυτή Άλαν Χίτσινς. Ήδη έχει κατατεθεί η σχετική πρόταση και αναμένεται η απάντηση, ενώ την επόμενη Πέμπτη (14/2) το Ανώτατο Δικαστήριο είναι πιθανό να υποχρεώσει τη διοίκηση που διαχειρίζεται τις τύχες της Πόρτσμουθ να χαμηλώσει τις απαιτήσεις της για την πώληση των μετοχών του συλλόγου.

Πάντως η ομάδα που έβαλε στο στόχαστρό του έχει επίσης προβλήματα ανάλογα της ΑΕΚ. Η Πόρτσμουθ λόγω χρεών είχε μπει σε ειδικό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί αρχικά στην Championship και πλέον αγωνίζεται στη League One, όπου είναι προτελευταία την τρέχουσα περίοδο.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: