Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Έτσι είναι οι εξτρεμάρες!»l

Το γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο ματς με τον Ολυμπιακό αποθέωσε ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο τεχνικός του Ατρομήτου έχει τονίσει επανειλημμένως στον νεαρό άσο να σουτάρει!

«Έτσι είναι οι εξτρεμάρες!»

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στην εφημερίδα «ΦΩΣ»:

«Στον ΟΦΗ ήμουν 2.5 χρόνια, έδωσα τη ζωή μου, την ψυχή μου. Όταν πάω σε μία ομάδα ξέρω τα οικονομικά της. δεν θα κλαίγομαι δημόσια. Ο ΟΦΗ με βοήθησε και τον βοήθησα. Ο Μαχλάς είναι παραπάνω από φίλος μου, με πίστεψε, με στήριξε και τον στήριξα. Και ξέρει ότι στη Β' Εθνική είχα πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ αλλά δεν πήγα. Ξέρει ότι αυτό το καλοκαίρι είχα πρόταση από τον Άρη αλλά δεν πήγα».

Για το ότι πήγε στον Ατρόμητο: «Αν ήταν πρόεδρος ο Μαχλάς δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω. Τρεις σεζόν φτιάξαμε τρεις διαφορετικές ομάδες. Μία στη Β' Εθνική, την άλλη που πήγαμε καλά στην πρώτη κατηγορία και μία αυτή τώρα που πάει καλά. Εγώ την έφτιαξα. Κάθε σεζόν αλλάζαμε 10-11 παίκτες. Αυτοί που δεν γνωρίζουν, ξέρουν ότι στα καλά του καθουμένου εγώ δεν σηκώνομαι να φύγω...».

Γιατί έφυγε από τον ΟΦΗ: «Επειδή λειτουργώ με το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατόν να μου γράφουν ότι πανηγύρισα έξαλλα το 2ο γκολ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης επειδή αισθανόμουν πίεση. Εγώ έπαιζα μπροστά σε 80.000 κόσμου και δεν έπαιρνα χαμπάρι! Τι είμαι κανένας χθεσινός; Είμαι γεννημένος για τέτοια, τον πρωταθλητισμό τον έφαγα με το κουτάλι, γεννήθηκα γι αυτό. Δηλαδή τι πίεση να είχα, ότι ήθελαν να με διώξουν; Όσον αφορά τα της ντακότας δεν ήθελα με τίποτα να προσβάλω κάτι για το οποίο έδωσαν και την ψυχή μου. Κακώς ακούστηκε έτσι. Στο Ηράκλειο έχω φίλους που με αγαπάνε, καταρχήν ήταν ποτέ δυνατόν να θίξω τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα; Με τίποτα. Εδώ ολόκληρο Βαγγέλη Μάντζιος τον έπαιρνα τηλέφωνο όταν είχε φύγει από τον ΟΦΗ και του ζητούσα να έρθει να παίξει σε δυο φιλικά, για να τελειώσουμε τη σεζόν αξιοπρεπώς! Να ερωτηθεί. Όταν λέω κάτι δεν το παίρνω πίσω. Θυμάσαι μία φορά στην Κέρκυρα που είχα πει έναν προπονητή μαλάκα, έγινε σάλος, αλλά τη δήλωση που σου είχα κάνει δεν την πήρα πίσω, δεν σε άδειασα».

Για την μεταγραφή του Μάντζιου στον Ατρόμητο, τον Ταυλαρίδη και τον Βλαχοδήμο: «Δεν το συζητάμε πως θα κάνει μεγάλη διαφορά. Ο Στάθης είναι ένα εξαιρετικό παιδί, θέλει ψυχολογία για να παίζει καλά, η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν θέμα με την ψυχολογία τους. Ένα παιδί λόγου χάρη που ήρθε στον Ολυμπιακό και τον Πιστεύω, ο Βλαχοδήμος, θέλει βοήθεια στην ψυχολογία. Άλλη ψυχολογία είχε στην Ξάνθη πέρσι. Είναι παίκτης που πρέπει να πάρει ευκαιρίες, να τον υποστηρίξουν, έχει ταχύτητα, είναι ντριμπλέρ, έχει και τα δυο πόδια, έχει σωματικά προσόντα, ψυχολογία του λείπει. Και του Φετφατζίδη η ψυχολογία είναι κάτω».

Για την αλλαγή του Μήτρογλου στο ματς με τον Ατρόμητο: «Τέτοιου είδους κυνηγοί δεν βγαίνουν ποτέ από αυτό το παιχνίδι! Και να μην πει κανείς πως αφήνω αιχμές για κανέναν. Από την εποχή που έπαιζα μπάλα ως και σήμερα, στην έδρα σου τέτοιοι κυνηγό δεν τον βγάζεις. Μόνο αν είναι ξενύχτης. Δεν θα πω για τον εαυτό μου, ότι δηλαδή ο Αναστόπουλος δεν γινόταν αλλαγή, θα πω για τον Μαύρο και τον Σαραβάκο. Είναι παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν το γκολ, ή να πάρουν πέναλτι, ή να βγάλουν ασίστ, όπως το έκανε ο Μήτρογλου. Παίκτες που έχουν το απρόβλεπτο. Και ένα θέμα επίσης είναι ποιον θα βάλεις στη θέση αυτού που βγάζεις».

Για το γκολ του Καραγκούνη: «Σήμερα στο ποδόσφαιρο τα εξτρέμ πρέπει να κάνουν γκολ. Τελείωσε το κάνω σέντρα μόνο! Πρέπει να κλίνουν μέσα. Ο Γκαλέτι δοξάστηκε στον Ολυμπιακό επειδή έβλεπε δίχτυα. Το ίδιο και ο Μιραλάς. Έτσι είναι οι εξτρεμάρες. Αυτό λέω στον Καραγκούνη, το ίδιο έλεγα στον Κουτσιανικούλη και στον Παπουλή».

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο: «Τον είχα στον Άρη και έλεγα ότι θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό. Ως στόπερ όμως όχι ως δεξί μπακ που τον έβαζαν κάποιοι».

Για τον Γιώργο Σπανό και το αν θα φύγει: «Θα πω αυτό που είπα και στους παίκτες την Παρασκευή, δυο ημέρες πριν από το Καραϊσκάκη. Μόνο εμείς μπορούμε να τον κρατήσουμε και να του αλλάξουμε γνώμη. Να τον ξαναζεστάνουμε. Έχει τόσο μεράκι για το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο που πιστεύω ότι θα βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας για να τον μεταπείσουμε».

Για το αν μπορεί ο Ατρόμητος να πάρει τη δεύτερη θέση: «Ναι το πιστεύω. Οι τρεις ομάδες που είναι στην κορυφή (πλην του Ολυμπιακού) θα χτυπήσουν τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Στόχος μας τον Μάιο είναι που θα γίνει αυτό το μίνι πρωτάθλημα η ομάδα να είναι έτοιμη. Να ξέρεις ότι ο Ατρόμητος ως τώρα έχει δείξει ένα 30% των δυνατοτήτων του! Είναι νοικοκυρεμένη ομάδα, με προπονητικό κέντρο καλό, η συνεργασία μου με τον Γιάννη Αγγελόπουλο είναι άριστη, τον κόσμο περιμένουμε να έρθει περισσότερος γιατί η παρουσία του παίζει ρόλο».

Για Φυτανίδη, Δημούτσο: «Μπράβο του. Και δεν είναι ο μόνος που έχει ο Ατρόμητος για Εθνική. Είναι ο Σκόνδρας, ο Δημούτσος και άλλοι. Ο τελευταίος μπορεί σε μεγάλη ομάδα. Πιάνει τον αντίπαλο σαν βδέλλα! Δεν είναι απλώς η γκολάρα που έβαλε στο Καραϊσκάκη. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος, όπως και όλη η ομάδα πιστεύω. Διότι ο Ατρόμητος έχει κράμα νέων παιδιών και έμπειρων, θα τη δέσουμε την ομάδα να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο».

Για τον Δώνη και τη δήλωση για καταστροφικό ποδόσφαιρο: «Αυτή είναι η άποψη του. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι να απαντάει στον Α και τον Β. Θα πω ένα πράγμα όμως. Και εγώ πήγα στην Θεσσαλονίκη, δούλεψα στον Άρη και έφυγα μέρα...!».

Για τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ: «Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Ο Σπανούλης είναι παικτάρα και ο Παπανικολάου μου αρέσει, είναι μεγάλο ταλέντο. Δουλεύει πολύ, καλό παιδί, συνεσταλμένος χαρακτήρας. Τον ξέρω. Αυτός μένει στον 2ο όροφο κι εγώ στον 5ο!».

Για την Δάφνη όπου ήταν πρόεδρος παλιά: «Την οποία Δάφνη κατορθώσανε και τη διαλύσανε! Άκου Αμύντας Δάφνης... Πως γίνεται αυτό: Μία ομάδα η Δάφνη που είχε νικήσει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: