Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μηδέν στην ανάπτυξη!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση της Εθνική κόντρα στην Ελβετία.

Δεν περιμέναμε να δούμε κάτι παραπάνω από την εθνική μας. Σίγουρα, το φιλικό ήταν τεστ προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τη Βοσνία. Αυτή που θα κρίνει ουσιαστικά την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Ο Σάντος δοκίμασε σχήμα και σύστημα, αλλά μεγάλη διάθεση για μπάλα δεν υπήρχε. Φυσιολογικό. Ούτε οι Ελβετοί «σκοτώθηκαν» να τρέχουν.

Όταν παίζεις μεσοβδόμαδα, ενώ πριν και μετά σε περιμένουν δύσκολα παιχνίδια με την ομάδα σου, δύσκολα θα κάνεις ματσάρα. Δεν λέμε ότι ήταν τραγικός ο αγώνας. Απλά, δεν έθελξε με την απόδοση της η «γαλανόλευκη». Τουλάχιστον, ήταν αξιοπρεπής. Οπως πάντα, βέβαια. Προσπάθησε να ανέβει από τα άκρα, είχε τον Μήτρογλου «κολώνα», αλλά σούπερ φάση δεν έκανε. Δεν έφαγε κιόλας από τους Ελβετούς.

Αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, βελτιώθηκε αρκετά η αμυντική λειτουργία και έγινε μεγαλύτερη προσπάθεια για καλύτερη ανάπτυξη. Έλειπε όμως η κάθετη πάσα και η δημιουργία φάσεων πήγε περίπατο. Οι Ελβετοί περιορίσθηκαν σε παθητικό ρόλο και το παιχνίδι πέρασε δίχως δόξα στην ιστορία. Πολλές σέντρες από τα άκρα, αλλά καμία εύστοχη.

Ο χρόνος να κυλάει, να φύγουμε ήταν ο αγώνας. Ο Σαμαράς που θα κρατούσε τη μπάλα και θα ανέβαζε την ομάδα ψηλά, ήταν απών και καλές επιθέσεις δεν έγιναν. Περισσότερη ώρα είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας, αλλά χωρίς να καταλήγουμε κάπου σε στόχο. Ετσι, δίχως ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ελβετία, ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο δίχως να του έχει μείνει το παραμικρό. Για τον Σάντος έμεινε το συμπαγές κέντρο, η ανάπτυξη, έστω και αναποτελεσματική από τα άκρα και η καλή αμυντική λειτουργία.

Αυτό που πάντα λείπει είναι οι φάσεις στην επίθεση. Ευτυχώς που το ματς ήταν φιλικό και δεν μας κόστισε η ανυπαρξία φάσεων. Το σίγουρο είναι ότι το 4-4-2, δεν πάει στην ομάδα μας. Για την επίθεση, ο λόγος. Η άμυνα είναι πάντα σταθερή. Η ανάπτυξη είναι το πρόβλημα. Εκεί η εθνική μας πήρε πολύ κακό βαθμό. Στη Βοσνία, καλή και χρήσιμη θα είναι η άμυνα, αλλά θα χρειαστούμε και γκολ για να τελειώσουμε υπέρ μας την πρόκριση...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: