Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έτσι να υπνωτίσουμε και την Βοσνία!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά το ματς της Εθνικής με την Ελβετία κι αφού πρώτα γιατρεύτηκαν βαριές περιπτώσεις αϋπνίας σε θεατές και τηλεθεατές. Νομίζω ότι το πείραμα πέτυχε. Αν, δηλαδή, αυτό το φιλικό με την Ελβετία ήταν στα πλαίσια προετοιμασίας για το επόμενο επίσημο ματς στην Βοσνία, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εθνική βρήκε από απόψε την συνταγή. Θα τους υπνωτίσουμε τους Βόσνιους! Ακριβώς όπως υπνωτίστηκαν και οι τηλεθεατές απόψε…
Αφού να φανταστείτε ότι έχω έναν φίλο ο οποίος υποφέρει από αυπνία εδώ και χρόνια. Και με πήρε τηλέφωνο στο ημίχρονο: «Εγώ δεν αντέχω άλλο. Κλείνουν τα μάτια μου. Πάω να ξαπλώσω. Γράψε μου το β’ ημίχρονο σε παρακαλώ στο βίντεο να το δω αύριο μπας και ξαποστάσω πάλι μια σταλιά».
Σιωπητήριο…
Και δεν ήταν μόνο οι τηλεθεατές που γλάρωσαν από το πρώτο τέταρτο. Ακόμα και η εξέδρα έμοιαζε να καταλαβαίνει το… σχέδιο της εθνικής. Κι ενώ στο α’ μέρος όλο και κάποιο σύνθημα ακουγόταν, στο β’ ημίχρονο από την κερκίδα επικρατούσε σιωπή την περισσότερη ώρα.
Άσε, σου λέγανε οι θεατές, μην τους ξυπνήσουμε και χαλάσουμε την δοκιμή εν’ όψει Βοσνίας. Ή μήπως υπήρχε περίπτωση να μπει κανένα γκολ και να σπάσει το σιωπητήριο; Πώς να μπει γκολ; Με μιάμιση ευκαιρία σε όλο το ματς και με δυο - τρία καλά τρίλεπτα στο β’ μέρος;
Με τενεκέ στην οικοδομή
Ακόμα κι αγγαρεία να βλέπαμε, πιο γρήγορα θα παίζανε Ελλάδα κι Ελβετία. Όχι, δηλαδή, ότι οι Ελβετοί πηγαίνανε πίσω. Λες και κουβαλούσαν νωρίτερα τενεκέ στην οικοδομή μπήκαν στο γήπεδο. Κουρασμένοι. Βαρείς. Αποκαμωμένοι. Νωχελείς. Τους έβλεπες, δηλαδή, να ταλαιπωρούνται κι ένιωθες και τύψεις από πάνω για τους φιλοξενούμενους.
Έτσι θα γίνει το τρίποντο
Εγώ, λοιπόν, νομίζω ότι αν πάμε έτσι στην Βοσνία από την αρχή, τότε στο β’ ημίχρονο το γήπεδο θα έχει μετατραπεί σε εκκλησία. Θα έχουν γείρει στην εξέδρα οι φίλαθλοι. Οι αντίπαλοι θα είναι σε κατάσταση αφασίας κι έτσι σε μια ανύποπτη στιγμή θα γίνει το διπλό και θα κάνουμε το τρίποντο για την Βραζιλία. Ούτε που θα καταλάβουν από πού τους ήρθε.
Εννιά στα δέκα
Εντάξει με την πλάκα. Να μιλήσουμε και λίγο πιο σοβαρά; Ρε παιδιά, καταργήστε τα τα φιλικά εκεί στην ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ. Έλεος, δηλαδή. Εδώ από πλευράς ποιότητας δεν βλέπονται πια τα μουντιάλ και τα ευρωπαϊκά, με τόσα ματς που δίνουν μέσα στην σεζόν οι παίκτες σε όλη τη γη με τους συλλόγους τους. Ποιο το νόημα, λοιπόν, να γίνονται από πάνω και φιλικά μεταξύ εθνικών ομάδων; Αφού τα εννιά στα δέκα παιχνίδια είναι αγγαρεία και δεν αντέχονται με τίποτα να τα παρακολουθήσεις.
Θα τρώει σίδερα εκεί
Δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα, λοιπόν, από τον αποψινό αγώνα. Με την Βοσνία σε ενάμιση μήνα θα είναι άλλο ματς. Εντελώς διαφορετικό. Κι εκεί η εθνική μας θα είναι διαφορετική. Θα τα παίξει όλα για όλα και θα τρώει σίδερα. Θα γυαλίζει το μάτι της για την πρόκριση και το έχει αποδείξει ότι ξέρει να στέκεται σε τόσο δύσκολα παιχνίδια. Δεν θα παίξει κι εκεί χαλαρά όπως απόψε. Αυτά.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: