Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σάντος: «Τουλάχιστον… ξαναβρεθήκαμε»

Ένα θετικό στοιχείο κράτησε ο Σάντος από το παιχνίδι της Εθνικής με την Ελβετία. Αυτό είναι ότι οι διεθνείς ξαναβρέθηκαν και... θυμήθηκαν ότι είναι ομάδα, όπως τόνισε μετά το ματς ο Πορτογάλος.

Σάντος: «Τουλάχιστον… ξαναβρεθήκαμε»
Στο γεγονός ότι οι διεθνείς είχαν να βρεθούν μαζί στον αγωνιστικό χώρο πολύ καιρό, στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά την ισοπαλία της Ελλάδας με την Ελβετία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι ήταν δύσκολο οι παίκτες να βγάλουν αυτοματισμούς και συνεργασίες στο παιχνίδι τους σήμερα και επισήμανε ότι η Εθνική μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα απ’ ότι έδειξε απόψε.

«Ήταν ένα παιχνίδι που είχε ιδιαιτερότητες, καθώς πρόκειται για το πρώτο μετά από τρεις μήνες και αυτό το κάνει δύσκολο και για μας και τον αντίπαλο. Δεν έχουμε βρεθεί εδώ και καιρό μεταξύ μας, είναι λοιπόν λογικό μέσα στο γήπεδο να μην υπάρχουν συνεργασίες όπως άλλες φορές», είπε αρχικά ο Σάντος και πρόσθεσε:

«Για το ματς τώρα, μπήκαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, πιέσαμε και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου που όμως χάθηκε. Μετά όμως και για περίπου 30 λεπτά, οπισθοχωρήσαμε χωρίς κάποιο λόγο. Είχε καλύτερη κυκλοφορία η Ελβετία αν και δεν μας απείλησε και εμείς παίζαμε με αντεπιθέσεις χωρίς να μπορέσουμε να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου κάναμε ξανά μία καλή ευκαιρία με τον Χολέμπας και πήραμε την πρωτοβουλία. Στο δεύτερο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Είχαμε την κατοχή εμείς εκτός από το τελευταίο 1/3 του αγώνα που θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει γκολ αν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπήρχαν πολλές αλλαγές και το ματς ήταν κομμένο στα δύο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Σίγουρα και οι δύο ομάδες μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα απ’ ότι έδειξαν σήμερα
»

Ερωτηθείς για τα αρνητικά στοιχεία που είδε στο ματς από την Εθνική, σχολίασε: «Όποια αρνητικά και αν είδα είναι δύσκολο να τα διορθώσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο μέσω προπονήσεων. Μόνο έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο το ματς με την Βοσνία θα είναι επίσημο και έχει άλλο ειδικό βάρος. Από το σημερινό, κρατάμε ότι βρεθήκαμε ξανά μετά από τόσο καιρό. Θυμηθήκαμε ότι είμαστε ομάδα. Και πλέον θα εκμεταλλευτούμε τις μέρες προπόνησης για να διορθώσουμε όσο περισσότερα γίνεται. Τρία θετικά υπάρχουν. Πρώτα ο κόσμος που μας βοήθησε, η διάθεση των παικτών που πάντα είναι μεγάλη και τρίτο ότι βρεθήκαμε ξανά, αυτή η οικογένεια ξαναβρέθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: