Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κυβελίδης: «Μπορούμε να σωθούμε αν…»

Αισιόδοξος πως η Κέρκυρα μπορεί να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα αν νικήσει στα επόμενα δύο ματς την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/2) ο Λεωνίδας Κυβελίδης.

Κυβελίδης: «Μπορούμε να σωθούμε αν…»
Την άποψη πως η Κέρκυρα θα έχει πιθανότητες για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα εφόσον νικήσει την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, εξέφρασε ο επιθετικός της ομάδας, Λεωνίδας Κυβελίδης.

Εκτός αυτού ο στράικερ των Φαιάκων μίλησε και για την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο του συλλόγου, αλλά και για το πόσο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ο ερχομός του νέου προπονητή.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/2) ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, Λεωνίδας Κυβελίδης:

Για το αν μπορεί να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα η Κέρκυρα:

«Βλέπω ότι η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά, αλλά παιδιά με ποιότητα. Έχω ζήσει και σε άλλες ομάδες, έχω δει και τις υπόλοιπες και πιστεύω πραγματικά ότι η Κέρκυρα δεν είναι τόσο κακή, όσο μαρτυρά η βαθμολογική της θέση. Έπαιξαν ρόλο άλλα πράγματα –κάποιες ατυχίες, η απειρία ορισμένων ποδοσφαιριστών. Από εκεί και πέρα, όμως, πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, βάση της ομάδας, που έχουμε και του ρόστερ των άλλων ομάδων, να σωθούμε. Με την προϋπόθεση, όμως, να κερδίσουμε οπωσδήποτε τα δύο επόμενα παιχνίδια. Απ’ τη στιγμή που δε νικήσαμε τον Άρη και δεν πήραμε κάτι με τον ΟΦΗ, απέναντι σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς. Για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν τα καταφέρουμε, μετά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».
Για την αλλαγή προπονητή:

«Σίγουρα, δεν είναι πολύ καλό να αλλάζει ο προπονητής. Και για τους παίκτες και για την τακτική της ομάδας. Από εκεί και πέρα, όμως, αλλάζει η ψυχολογία. Και θα φανεί και στο παιχνίδι της Κυριακής. Όλοι οι παίκτες θα θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω κι αυτό θα συμβάλει θετικά στην απόδοσή μας. Αυτή τη στιγμή –το έχω ξαναβιώσει, πάντα έτσι γίνεται- με οποιονδήποτε νέο προπονητή, ο παίκτης θέλει να του δείξει τον καλό του εαυτό και να τον πείσει».

Για τον Άκη Μάντζιο:

«Ο καθένας έχει το μερίδιό του, σε μια ομάδα φταίνε όλοι. Όπως συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα, αυτός που την “πληρώνει”, είναι ο προπονητής. Κάτι περισσότερο δεν μπορώ να πω, γιατί είμαι καινούργιος στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: