Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η επιστροφή του πολεμιστή!

Ήταν το 75ο λεπτό στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας στις 19 Αυγούστου ανάμεσα στην Ρόμα και τον Άρη όταν ο Ανδρέας Ηρακλής αναγκαζόταν να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο του Ολίμπικο έχοντας χτυπήσει.

Από τους μορφασμούς του και μόνο μπορούσε ο καθένας να καταλάβει ότι ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός. Στο άκουσμα της ζημιάς που είχε πάθει ο 24χρονος αμυντικός μέσος άπαντες «πάγωσαν». Ρήξη πρόσθιου χιαστού, διαπίστωσε λίγες ώρες μετά ο γιατρός του Άρη Βαγγέλης Πανταζής, όπερ σημαίνει ότι θα αναγκαζόταν να μείνει τουλάχιστον έξι μήνες εκτός δράσης χάνοντας έτσι όλο το πρώτο μισό της σεζόν μέσα στο 2012!

Ο τότε προπονητής του Άρη, ο Μάκης Κατσαβάκης, δήλωσε θλιμμένος για τον τραυματισμό του παίκτη, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην προετοιμασίας του καλοκαιριού. «Είναι πλήγμα. Θα μας βοηθούσε πολύ ο Ανδρέας. Και φανταστείτε είχα δώσει εντολή να γίνει αλλαγή. Ήταν να γίνει…», μας είχε πει στο Αγιασμό της ομάδας στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Ηρακλής δεν πτοήθηκε. Ψυχολογικά μπορεί να καταρρακώθηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ακολούθησε κατά γράμμα το ασκησιολόγιο της αποθεραπείας του (πρώτο στάδιο στην Αθήνα, δεύτερο στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο και τελικό στο Νέο Ρύσιο) δείχνοντας πεπεισμένος για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. «Το να τραυματίζεσαι στο τελευταίο φιλικό, πριν το πρωτάθλημα, είναι πολύ άσχημο κι ειδικά οι πρώτες μέρες, μετά το τραυματισμό μου, δεν κρύβω ότι ήταν αρκετά δύσκολες. Είμαι της άποψης, όμως, ότι όλα μέσα στη ζωή, για κάποιον λόγο γίνονται κι ακόμα και μετά από μια τέτοια, μεγάλη ατυχία, πρέπει να βγαίνεις πιο δυνατός», είχε δηλώσει πρόσφατα.

Λίγες ημέρες πριν από το 2013 ο Ανδρέας Ηρακλής έδειχνε έτοιμος για τη μεγάλη του επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος εδώ και ένα μήνα μετράει αντίστροφα ολοκληρώνοντας το στάδιο της αποθεραπείας του μετά από επίπονες προσπάθειες και συνεχόμενες ειδικές θεραπείας. Για τον Ανδρέα η «μάχη» που έδωσε όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών, ήταν από τις πιο δύσκολες στην έως τώρα καριέρα του, έχοντας πάντα δίπλα του όλη την οικογένεια του Άρη και καταφέρνοντας να βγει νικητής.

Ατελείωτες ήταν οι ώρες που πέρασε ακόμη και το τελευταίο διάστημα ο Ηρακλής στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου δουλεύοντας με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας για να μπορέσει να ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό του τραυματισμό και να μπορέσει μέσα στο 2013 να είναι παρών και να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσου, πλέον.

Βεβαίως ο τρόπος με τον οποίον μπήκε στην ομάδα ήταν συντηρητικός, καθώς χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό, όπως πλέον το ζητούμενο απλά είναι πότε θα τον δούμε –για πρώτη φορά- να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι ο ποδοσφαιριστής είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την επιστροφή του μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. Ο 24χρονος τυγχάνει, μάλιστα, της εκτίμησης και της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιάννη Μιχαλήτσου, αφού τον χρησιμοποιεί στις ασκήσεις τακτικής, τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικό χαφ. Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής έκανε… το ντεμπούτο του στην 18άδα. Πλέον, μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του στο γήπεδο, όχι στον πάγκο. Είναι έτοιμος από κάθε άποψη. Οι μύες στο εγχειρισμένο του γόνατο έχουνε δυναμώσει, ο ίδιος δεν νιώθει την παραμικρή ενόχληση, έχει βρει τα πατήματά του, ανέκτησε την χαμένη –από τον τραυματισμό- αυτοπεποίθησή του και αφού πήρε και το «ο.κ.» από Βαγγέλη Πανταζή, δεν τον σταματάει τίποτα.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: