Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Νίκη γιατί είμαστε οι καλύτεροι»

Το κίνητρο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τον Μασάντο. Θέλει να δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα απ’ όλες τις άλλες.

«Νίκη γιατί είμαστε οι καλύτεροι»
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο και ο Πάουλο Μασάντο μέσω της NOVA αναφέρθηκε στο κίνητρο που μπορεί να έχει η ομάδα του, με δεδομένο ότι έχει κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Πορτογάλος τόνισε λοιπόν ότι στόχος είναι να αποδείξουν οι «ερυθρόλευκοι» μπροστά στον κόσμο τους ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στην εθνική Πορτογαλίας στο πρόσφατο ματς των προκριματικών αλλά και την… πραγματική εικόνα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μασάντο:

Πάουλο, πόσο σημαντικό ήταν για εσένα η παρουσία σου στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας για παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως ήμουν στην Εθνική ομάδα της χώρας μου, γιατί η κλήση μου δείχνει την πολύ καλή δουλειά που κάνω εδώ και το πόσο καλά τα πηγαίνω γενικότερα. Απ' τη στιγμή που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Εθνική».

Απ' την άλλη πλευρά θα υπάρχει κόπωση απ' τα πολλά ταξίδια: Ελλάδα, Πορτογαλία μέσω Γερμανία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και ξανά πίσω στην Ελλάδα. Πως αισθάνεσαι;

«Όχι, δεν με πειράζει γιατί αξίζει τον κόπο αυτή η κούραση. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι τόσο μεγάλη η χαρά που ξεχνάς την κούραση, ξεχνάς και τις πτήσεις και όλα τα πράγματα που σε κουράζουν».

Παρεμπιπτόντως, αυτές τις ημέρες έζησες από κοντά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τι άνθρωπος είναι στην καθημερινότητά του, έξω απ' τα γήπεδα και πίσω απ' τους προβολείς;

«Είναι ένας πάρα πολύ απλός άνθρωπος και πολύ καλός. Δείχνει την αγάπη του και δίνει τη βοήθειά του σε όλους τους ανθρώπους. Ο κόσμος μιλάει πολύ γι' αυτόν διότι δεν γνωρίζει ποιος είναι πραγματικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει πάντα τους γύρω του. Η γνώμη που έχει ο κόσμος είναι αυτή που βγαίνει απ' τις κάμερες και δεν είναι η καλύτερη. Όμως μέσα του είναι ένας πολύ καλός και απλός άνθρωπος».

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ. Αυξάνεται το κίνητρο της νίκης στα δύο ντέρμπι που απομένουν, καθώς στην 29η αγωνιστική υπάρχει ένα ακόμη με τον Παναθηναϊκό;

«Φυσικά και είναι υποχρέωσή μας να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ιδιαίτερα αυτό που θα γίνει στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας για να αποδείξουμε ότι δίκαια είμαστε οι πρωταθλητές. Γιατί είμαστε οι καλύτεροι».

Για τον ΠΑΟΚ τι εικόνα έχεις;

«Είναι μία καλή ομάδα. Όλοι ξέρουμε πως θα τα δώσει όλα γιατί θέλει να τερματίσει στη 2η θέση στη βαθμολογία. Επομένως θα τα δώσει όλα, τον καλύτερο του εαυτό. Όμως το ίδιο θα κάνουμε και εμείς. Θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και εμείς.

Την Κυριακή θα είναι στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη και ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τα ευρωπαϊκά ντέρμπι. Στην Ελλάδα τον ενδιαφέρει το ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Τι σημαίνει Καντονά για εσένα;

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως μία τέτοια προσωπικότητα θα μας παρακολουθήσει. Όλος ο κόσμος ξέρει τι σημαίνει Ερίκ Καντονά. Ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Θέλουμε να του δείξουμε μία καλή εικόνα και να δει ένα ωραίο παιχνίδι».

Θα ήθελα, κλείνοντας την κουβέντα μας, έναν απολογισμό για την παρουσία σου στην πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό.

«Ήταν η πρώτη μου χρονιά. Φυσικά και θα ήθελα να τα είχα πάει καλύτερα. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό γιατί πιστεύει πως μπορώ να τα πάω καλύτερα. Ξέρω ότι μπορώ. Είμαι ευχαριστημένος απ' το γεγονός πως τα έδωσα όλα με τη δουλειά μου. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω πως βοήθησα την ομάδα μου. Είναι σημαντικό και ο Ολυμπιακός να είναι ευχαριστημένος απ' την προσπάθεια που έχω κάνει».

Παρεμπιπτόντως, πόσο σημαντικό ήταν για εσένα το «όχι» της διοίκησης του Ολυμπιακού προς την Λοκομοτίβ Μόσχας, όταν δέχθηκε πρόταση πώλησής σου;

«Ναι, φυσικά μου άρεσε το γεγονός πως η διοίκηση έδειξε πως είναι ευχαριστημένη απ' την προσπάθεια που κάνω. Περιμένει από εμένα περισσότερα πράγματα. Γνωρίζει ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' το γεγονός ότι έδειξε το ενδιαφέρον της η ομάδα. Από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: