Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς, γράφει για τον... κακόμοιρο φετινό Παναθηναϊκό, για το φαβορί του 5ου Ευρωπαϊκού εισιτηρίου και τις... διαφορές Μαυρία-Κοροβέση!
Πιθανότατα αν στο πρώτο ημίχρονο ο Τριτσώνης είχε δει το χέρι του Ποτουρίδη, η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά! Πεναλτάρα μαρς ήταν. Τα... αν όμως ούτε στην ζωή υπάρχουν, ούτε στο ποδόσφαιρο!
Ο πίνακας έγραψε πως ο Πλατανιάς πέρασε από το Ολυμπιακό στάδιο νικητής, όπως φέτος έχουν κάνει ουκ ολίγοι... μικροί του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίσως με την χειρότερη εμφάνιση όλων, αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
Ο Φάμπρι είπε την μεγάλη αλήθεια. Μπορεί να μην ξέρει την ελληνική παροιμία «αυτή την στάνη έχουμε, αυτό το γάλα βγάζει» αλλά το είπε εντελώς στα... ίσια! Τόνισε ότι οι παίκτες που έχει... έχουν ταβάνι και δεν έχουν αρχ..α
! Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει;  Ποιος λέει κάτι άλλο; Κανείς φυσικά! Όταν είσαι πίσω στο σκορ από τον Πλατανιά και η κίνηση που κάνεις για να γυρίσεις το ματς είναι από τον πάγκο η είσοδος του... Θανάση Ντίνα τότε λες απλά αντίο ζωή.
Μετά από το 1997, πλέον οι «πράσινοι» είναι πιο κοντά από ποτέ να δουν του χρόνου την Ευρώπη από τον... καναπέ. Από την στιγμή που δεν είπαν «ευχαριστώ» στο δώρο του ΟΦΗ, αλλά το... γύρισαν πίσω στην Κρήτη (στην άλλη άκρη του νησιού στα Χανιά) όλα δείχνουν ότι η 5η θέση που είναι το... πράσινο ζητούμενο θα μείνει όνειρο!
Τρεις αγώνες πριν το φινάλε, ο Παναθηναϊκός είναι 3 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει να πάει στο Καραϊσκάκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ ο «Άγιαξ» έχει δυο ματς στην έδρα του και σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα αλλά και καλύτερη ψυχολογία.
Στην τελική αν αφήσουν στην άκρη το βάρος που ζυγίζουν οι δύο φανέλες, αυτή με το «τριφύλλι» κι αυτή με τον «ταύρο», σε τι είναι φέτος καλύτερος ο Παναθηναϊκός από τους Γιαννιώτες, που κάνουν πορεία όνειρο; Στην γλώσσα των αριθμών οι «πράσινοι» μετράνε φέτος μόλις και μετά βίας 9 νίκες, την ίδια ώρα που ο ΠΑΣ έχει 10!
Στο ΟΑΚΑ που μόνο έδρα δεν είναι πια, ο Παναθηναϊκός μετά από 13 ματς έχει μόνο 4 «τρίποντα», ενώ η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πανηγύρισε στους «Ζωσιμάδες» πέντε φορές! Τι άλλο να πούμε παραπάνω λοιπόν; Αλλά και... παικτικά αν το δει κανείς, πάλι δεν υπάρχει καμία διαφορά και αν υπάρχει μάλλον αυτή «κολακεύει» τους Ηπειρώτες.
Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από τον Γενάρη που ο Γιάννης Αλαφούζος διακαώς προσπαθούσε να πάρει τον Ντε Βινσέντι. Ή πόσο καλύτερο δίδυμο μπορεί να είναι το Μπουμσόνγκ-Τριανταφυλλόπουλος, από το Κολοβέτσιος-Τζημόπουλος για παράδειγμα;
Ή τι να ζηλέψει ο... παγκοσμίως άγνωστος μέχρι πριν λίγους μήνες Νίκος Κοροβέσης που από την άμυνα ορμώμενος έχει βάλει ήδη 5 γκολ από τον Χάρη Μαυρία (των 2 τερμάτων) που με ένα καλό ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό, «διάβασε» να τον θέλουν η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα και... οι Σικάγο Μπουλς;
Ακόμη και στην άκρη του πάγκου αν κοιτάξεις ο ένας έχει έναν νέο προπονητή, σοβαρό (αλλά και... αρκετά mediaκα προβεβλημένος), φιλόδοξο και με πλάνο κι από την άλλη ένας Ισπανός από το κάτω ράφι που μιλάει για... κάστρα και κατουρήματα!
Άρα λοιπόν έχοντας τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε πλήρη εικόνα για όλα, κατά πόσο άδικο θα ήταν αν τελικά οι Γιαννιώτες έχαναν ή χάσουν το Ευρωπαϊκό εισιτήριο από αυτό τον Παναθηναϊκό που έχει γίνει φέτος περίγελος των πάντων και «πελάτης» μιας ομάδας που πριν 2-3 χρόνια έπαιζε στα τοπικά της ΕΠΣ Χανίων; Ας το ξανασκεφτούμε...