Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Εγώ, ο Ντιέγκο Ναντάγια!

Ο 23χρονος Αργεντινός συνεχίζει την πετυχημένη παράδοση στον λάτιν Βόλο.

Εγώ, ο Ντιέγκο Ναντάγια
«Η πρότασή μας είναι ένα εκατομμύριο δολάρια για το 80% των δικαιωμάτων του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο». Πάνε ακριβώς πέντε χρόνια από εκείνη τη μέρα που η διοίκηση της Ινστιτούτο είδε αυτή την προσφορά από εταιρεία που εκπροσωπούσε τη Φλαμένγκο και την Κορίνθιανς. Ρίσκο ή πάσο; Πριν από μερικές ημέρες η Μπόκα Τζούνιορς έδινε πέντε κατοστάρικα για το 70% των δικαιωμάτων του μικρού, στο κόλπο είχε μπει ανεπίσημα και η Βέλες Σάρσφιλντ που κοζάρει κάθε ταλέντο της χώρας.
Ο 18χρονος Ντιέγκο Ναντάγια, εκείνες τις ημέρε ήταν το talk of the country. Αν και ρούκι είχε προλάβει να είναι πρώτος σκόρερ της Ινστιτούτο (δεύτερης κατηγορίας) και η φήμη του είχε ξεπεράσει τα στενά σύνορα της Κόρδοβα. Πριν από μερικές ημέρες είχε λάβει την κλήση από τον (μετέπειτα προπονητή της Εθνικής Ανδρών) Σέρχιο Μπατίστα για να δοκιμαστεί στη Νέων εν όψει του παναμερικανικού πρωταθλήματος της Βενεζουέλας. Στο πρώτο δίτερμα έβαλε δύο γκολ και η φήμη του πολλαπλασιάστηκε.

Η Ινστιτούτο πίστεψε ότι έπιασε τον πρώτο αριθμό του τζόκερ. Απέρριψε κάθε πρόταση. Πίστευε ότι μπορούσε να πιάσει περισσότερα. Λάθεψε. Με ένα απλό «ναι», ο Ντιέγκο Ναντάγια αποκλείεται σήμερα να ήταν κάτοικος Βόλου. Στην πορεία δεν εξελίχθηκε. Δόθηκε δανεικός σε Πλατένσε και Σαν Μαρτίν του Σαν Χουάν, όμως ποτέ δεν ξανάκανε τέτοιο γκελ. Την έψαξε στο Περού (Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν) και στον Ισημερινό (Ολμέδο), όμως οι μεγάλες προσδοκίες δεν δικαιώθηκαν ποτέ. Δεν είναι μεγάλος. Μόλις 23. Με τις πρώτες του εμφανίσεις, ο Ναντάγια δείχνει ικανός να συνεχίσει τη σπουδαία παράδοση λάτιν που ξεκίνησαν οι Μάρτιν, Ουμπίντες, Μόνχε, που από τις μικρές κατηγορίες της Αργεντινής έφτιαξαν ξανά το όνομά τους στον Ολυμπιακό...

πηγή:SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: