Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σκέφτεται… ευρωπαϊκά με Μιραλάς!

Η Έβερτον επικράτησε 1-0 της Στόουκ εντός έδρας με τέρμα που σημείωσε ο Κέβιν Μιραλάς.

Σκέφτεται… ευρωπαϊκά με Μιραλάς
Με τον Κέβιν Μιραλάς να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, η Έβερτον επικράτησε 1-0 της Στόουκ στο «Γκούντισον Παρκ» και έφτασε τους 51 βαθμούς.

Έχοντας την απόλυτη υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Έβερτον πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Στόουκ στο «Γκούντισον Παρκ» και κατάφερε να μείνει μόλις δύο βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ και τέσσερις από την Τσέλσι.

Επίσης, αύξησε τη διαφορά από την 7η Λίβερπουλ (σ.σ αγωνίζεται αύριο – 31/3) στους έξι βαθμούς, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς υπό προϋποθέσεις και η έκτη θέση θα δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ματς:



Στο πρώτο μέρος η Έβερτον ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο γήπεδο, καθώς από τη μία δεν κινδύνεψε στα μετόπισθεν, ενώ στην επίθεση θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα τέρματα από ένα. Στο 10ο λεπτό οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Γουίλσον, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. 18 λεπτά αργότερα ο Χάουαρντ έδιωξε με τις γροθιές και ο Κέβιν Μιραλάς κατέβασε τη μπάλα πίσω από το χώρο του κέντρου και έκανε την κούρσα μέχρι την περιοχή του Ασμίρ Μπέγκοβιτς τον οποίο και νίκησε με αριστερό πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής ανοίγοντας το σκορ. Ο Βέλγος στράικερ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του, ένα λεπτό αργότερα, αλλά το συρτό σουτ που δοκίμασε από δεξιά της περιοχής, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μισό, η Στόουκ ανέβασε την πίεσή της στο πρώτο δεκάλεπτο και θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 58ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Χουτ από τη μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ. Ωστόσο τα «ζαχαρωτά» ανέκτησαν τον έλεγχο, σημειώνοντας παρ’ όλα αυτά την πρώτη της κλασσική ευκαιρία (στο δεύτερο ημίχρονο) για να «κλειδώσει» το παιχνίδι στο 72ο λεπτό, όταν ο Μπέγκοβιτς αρνήθηκε το γκολ, με εξαιρετική επέμβαση, στο φάουλ του Γέλαβιτς ελάχιστα εκτός της περιοχής. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζερόμ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από το οριζόντιο.


Everton 1-0 Stoke (Gol de Mirallas) PREMIER LEAGUE από DaniDV

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Ντιστέν, Όσμαν, Κόλεμαν, Γκίμπσον, Μιραλάς (Μπάρκλεϊ 80’), Ανιτσέμπε, Γέλαβιτς

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Σόουκρος, Γουίλσον, Κάμερον (Άνταμ 79’), Σότον, Γουίλαν, Ενζονζί, Κράουτς (Τζόουνς 79’), Γουόλτερς, Ζερόμ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: