Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δερμιτζάκης: «Πιο κοντά στον στόχο μας»

Ανάμεικτα συναισθήματα για τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο Μακεδόνας τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως θα ήθελε να φύγει και με το τρίποντο, το οποίο άξιζε, βάσει ευκαιριών.

Δερμιτζάκης: «Πιο κοντά στον στόχο μας»
Για τις ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του και θα μπορούσε ακόμα και το τρίποντο να «κλέψει» στάθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην εικόνα της αναμέτρησης αλλά και στην φάση στην οποία ο Μπαϊκαρά δεν τήρησε fair play.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Ήταν ένα παιχνίδι υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες, γιατί αμφότερες ήθελαν τη νίκη για να αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα και να πετύχουν το στόχο τους. Παρότι προερχόμασταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα με την Ξάνθη ανασυνταχθήκαμε, βρήκαμε το κουράγιο για να προετοιμαστούμε και αγωνιστικά και ψυχολογικά, για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη, που παρουσιάζει μία βελτίωση και σήμερα είχε τη βοήθεια του κόσμου. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γιατί σίγουρα ο πόντος είναι θετικός αλλά βάσει εικόνας και ευκαιριών θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, που σίγουρα θα μας έφερνε κοντά στο στόχο μας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι πολύ προσεγμένο τακτικά, υπήρχαν ισορροπίες και από τις δυο ομάδες, που προσπάθησαν να πιέσουν αλλά και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, εν αντιθέσει με το δεύτερο ημίχρονο, που ξέραμε ότι ο Άρης θα ανοιχτεί, γιατί το αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιούσε θα ήταν η νίκη. Το πλάνο μας ήταν να είμαστε σφιχτοί στην άμυνα και οι τρεις ζώνες και ήταν βέβαιο ότι θα βρίσκαμε χώρους στην αντεπίθεση για να πετύχουμε ένα γκολ. Το πλάνο πήγε πολύ καλά, απλώς δεν μπορέσαμε στις τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα μου, να πετύχουμε ένα γκολ. Αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει, βάσει ευκαιριών, είναι ο Πανθρακικός. Σίγουρα κάναμε ένα βήμα, αλλά αυτό το βήμα για να μετρήσει πρέπει να συνδυαστεί με αποτελέσματα τις επόμενες τρεις καθοριστικές αγωνιστικές».

Για τη φάση με τον Μπαϊκαρά και τη μη τήρηση του fair play: «Δεν τηρήσαμε το fair play, ο ποδοσφαιριστής είναι σε ένταση εκείνη τη στιγμή, μπορεί να μην αξιολόγησε σωστά την κατάσταση. Εμείς το διορθώσαμε παίζοντας την μπάλα ξανά από εκεί που ξεκίνησε από τα πόδια των παικτών του Άρη. Τα όσα ακολούθησαν, περισσότερο δημιούργησαν πρόβλημα στη γηπεδούχο ομάδα παρά σε εμάς. Tο fair play έχει παρεξηγηθεί. Εγώ πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται. Αν υπάρχει κάτι σοβαρό θα πρέπει να το διακόπτει ο διαιτητής».

Για το αν ο Πανθρακικός έπαιξε αντιποδόσφαιρο: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πανθρακικός έπαιξε αντιποδόσφαιρο, για να πάρει αποτέλεσμα. Πείτε μου μία φάση που στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η μπάλα έκαιγε, που πέσαμε για να καθυστερήσουμε το παιχνίδι. Πείτε μου μία. Δεν υπήρχε φάση πάνω από το επιτρεπτό όριο για να κρίνουμε και να πούμε ότι μία ομάδα έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ξέρετε πόσα παιχνίδια έχουμε χάσει στο 90'; Ο Κουτσόπουλος αν έπεφτε σε κάθε ματς από το 90' ως το 94' θα είχαμε πάρει όλα αυτά τα ματς που έχουμε χάσει. Επειδή όμως δεν έχουμε την πονηριά, κακώς για μένα, δεν παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Μακάρι ομάδες που έρχονται εδώ, που παίζουν κατηγορία να έχουν την τακτική που ακολουθήσαμε εμείς, γιατί παρακολουθώ ποδόσφαιρο, είμαι χρόνια στο χώρο και ξέρω τι γίνεται».

Για τη διαιτησία: «Η διαιτησία αυτή για εκτός έδρας παιχνίδι ήταν από τις καλύτερες που έχουμε αντιμετωπίσει ως ομάδα. Ήταν 50-50».

Για τη συνέχεια: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κερδίσουμε τα επόμενα δύο από τα τρία παιχνίδια και εφόσον μιλάμε για τον Άρη και τον Πανθρακικό, όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα του Άρη με τον Ατρόμητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: