Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΑΕΚ και Βέλιτς: Φίλοι ή εχθροί;

Η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή στη Λειβαδιά τον κρισιμότερο, μέχρι τον επόμενο, αγώνα της σεζόν και απέναντί της θα βρει έναν παλιό της γνώριμο.

ΑΕΚ και Βέλιτς: Φίλοι ή εχθροί;
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς, που θα κοουτσάρει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς την ομάδα της Βοιωτίας, είχε δουλέψει στο παρελθόν στην «Ένωση» -ως συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος- αλλά οι φορές που συνάντησε τους «κιτρινόμαυρους» στην μέχρι τώρα καριέρα του ήταν περισσότερο εχθρικές παρά φιλικές.
Ο 48χρονος Βόσνιος τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας – στη θητεία του στον ΟΦΗ – τη σεζόν 1992-93. Ο απολογισμός ήταν μία ισοπαλία (1-1 στην Κρήτη) και μία νίκη για τους «κιτρινόμαυρους» (3-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια).



Την επόμενη σεζόν, η «Ένωση» είχε κάνει το δύο στα δύο απέναντι στους Κρητικούς του Βέλιτς, επικρατώντας 2-1 στα ισάριθμα παιχνίδια. Ίδιο σκηνικό και την επόμενη χρονιά (1994-95) καθώς η ΑΕΚ νίκησε και τους δύο αγώνες απέναντι στον ΟΦΗ, με σκορ 4-0 στο «Νίκος Γκούμας» και 2-1 στο «Γεντί Κουλέ».

Από εκεί και πέρα ξεκινούν οι «συναντήσεις» των δύο πλευρών με τον Σέρβο να κατέχει πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μετά την παραμονή του στην ΑΕΚ το 2001-02, ως βοηθός στην πρώτη θητεία του Φερνάντο Σάντος, ο Βέλιτς βρέθηκε ένα χρόνο αργότερα μαζί με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Η συνάντησή του με την «Ένωση» ήταν και πάλι δυσάρεστη καθώς οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα, 1-0, στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκόρερ τον Ίλια Ίβιτς.



Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Σέρβος έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, αυτή τη φορά από το πόστο του υπεύθυνου σκάουτερ του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με το «τριφύλλι» γηπεδούχο, είδε την ομάδα του να χάνει με σκορ 2-1, όμως στον δεύτερο γύρο πήρε το αίμα του πίσω αφού οι «πράσινοι» επικράτησαν με το εμφατικό 4-1.



Οι τελευταίες αναμετρήσεις του απέναντι στην ΑΕΚ ήταν το 2007-08, από τη θέση του τεχνικού διευθυντή των «πράσινων». Εκείνη τη σεζόν, ο Βέλιτς ξέχασε τις ήττες από την «Ένωση» καθώς ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύο φορές, από τις τέσσερις συνολικά που συναντήθηκαν, και πήρε δύο ισοπαλίες. Οι δύο νίκες έγιναν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκορ 2-1 (για το πρωτάθλημα) και 4-1 (για τα πλέι οφ)ενώ οι αναμετρήσεις με γηπεδούχο την «Ένωση» έληξαν και οι δύο με το ίδιο σκορ, 1-1.


 

πηγή:  SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: