Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστασίου: «Πιο δυνατοί με τέτοιες νίκες»

Αναστασίου: «Πιο δυνατοί με τέτοιες νίκες» «Τα παιδιά πήραν μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση, τέτοιου είδους νίκες μας κάνουν πιο δυνατούς», υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΟΦΗ.


Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ενημέρωσε ότι οι αλλαγές των Πράνιτς και Μαρινάκη ήταν αναγκαστικές καθώς οι δύο τους ταλαιπωρήθηκαν από κάποια προβλήματα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου :

"Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε την νίκη. Για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα που είχαμε όλο το γκρουπ μετά τις 26 Ιουνίου ήταν κάτι ευχάριστο και προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ξεκινήσαμε δυνατά και είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα σε μια ομάδα που παίζει με μεγάλες μπάλες.

Οι επτά από τους έντεκα παίκτες μας ήταν από το 92' και μετά γεννηθείς. Διαχειριστήκαμε καλά το ματς, δεν είχαμε προβλήματα αλλά στην δημιουργία τα χαλάγαμε στην τελική πάσα.

Στο ημίχρονο είπαμε να συνεχίσουμε με πίεση ψηλά και όσο πήγαινε το παιχνίδι χάρη στην φυσική μας κατάσταση να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό και το τέμπο. Δέχτηκε την κόκκινη κάρτα ο ΟΦΗ που μας βοήθησε ψυχολογικά. Σημειώσαμε το γκολ με τον Μπεργκ που ήταν μια τρομερή εκτέλεση. Μετά οπισθοχωρήσαμε, δεν μαρκάραμε τόσο ψηλά. Με τις μεγάλες μπάλες που έκανε ο ΟΦΗ μας δημιούργησε πρόβλημα. Κρατήσαμε όμως το αποτέλεσμα καθώς η νίκη ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε σήμερα. Από το 83' μείναμε και με δέκα παίκτες αλλά μπορέσαμε και κρατήσαμε την νίκη.

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα αλλά για μια ακόμη φορά τα παιδιά προσπάθησαν. Πήραν μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση, τέτοιου είδους νίκες μας κάνουν πιο δυνατούς".

Θα μας εξηγήσετε την αλλαγή του Μαρινάκη, σε ένα σημείο που η ομάδα πίεζε και μπορούσε για ένα ακόμη γκολ;

"Οι δυο αλλαγές που έγιναν και του Μαρινάκη και του Πράνιτς ήταν αναγκαστικές. Ο πρώτος είχε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και ο Πράνιτς δεν μπορούσε να αναπνεύσει με κάποια προβλήματα στην μέση. Δεν υπήρχε λόγος να πάρουμε κάποιο ρίσκο".

Ο ΟΦΗ έχει παράπονα από την διαιτησία έχετε κάτι να πείτε;

"Θα πρέπει εγώ να απαντήσω για αυτό, δεν έχω κάποιο σχόλιο".

Πέρα από την απόδοση του Ατζαγκούν στέκεστε και στην καλή αμυντική λειτουργία και την αποφυγή λαθών;

"Σίγουρα η αμυντική λειτουργία αποτελεί ένα αγκάθι. Σε άλλα ματς είχαμε πρόβλημα, δεχόμασταν γκολ και μας έφερνε σε ψυχολογική φόρτωση. Για δεύτερο παιχνίδι, μετά από αυτό με τον Πλατανιά, συμπεριφερθήκαμε σωστά. Πλέον είναι πιο συγκεντρωμένοι και δίνουν μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια. Με εννιά παιδιά πίσω η συμπεριφορά ήταν πολύ καλή".

Στην ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός είχε 71-29 κατοχή αλλά καμία φάση πέρα από δυο σουτ. Πως το εξηγείτε;

"Είχαμε και 13 φάουλ κατά και 8 υπέρ που δεν είναι λογικό. Αν κοιτάμε τα στατιστικά θα πρέπει να τα κοιτάμε καλά. Βγαίναμε ωραία στην επίθεση κυρίως από τα πλάγια αλλά όπως είπα ήμασταν κακοί στην τελική προσπάθεια. Ίσως ο υπερβολικός ζήλος στις σέντρες μας να ήταν αυτός που έπαιξε ρόλο. Είχαμε τον Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή και ανάλογα γεμίζαμε με τον Αμπεΐντ ή τον Ζέκα. Προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας.

Θα πρέπει να σημειώσω μιας και μιλάμε για στατιστικά ότι στο γκολ με τον Πλατανιά για 49 δευτερόλεπτα είχαμε κατοχή της μπάλας αλλάξαμε 11 φορές την μπάλα και μάλιστα την περισσότερη κατοχή την είχαν τα παιδιά από την ακαδημία. Προσπαθούν τα παιδιά και με τις νίκες θα γίνουμε πιο δυνατοί".

Στο σχήμα ήταν πιο ενισχυμένο το κέντρο, έπαιξαν ρόλο οι συνθήκες του αγώνα;

"Ήταν για τις συνθήκες του σημερινού παιχνιδιού. Είχαμε δώσει οδηγίες στον Ζέκα να παίζει ως εσωτερικός στην πλάτη. Έτσι ώστε να βγαίνει ο Μαρινάκης από τα πλάγια. Βγήκε αρκετές φορές αυτό αλλά κάποιες φορές μπερδεύτηκαν οι δυο τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: