Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Παίρνει μπροστά!!

Ο Μπεργκ «ζεσταίνεται» και μαζί του και ο Παναθηναϊκός. Ανώτερος σε σχέση με τα προηγούμενα του παιχνίδια νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο με σκόρερ τον Σουηδό (65') μετά από τρία κακά αποτελέσματα.

Παίρνει μπροστά
Ο Μπεργκ έβαλε τέλος στο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού στα τελευταία τρία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.

Το γκολ του Σουηδού στο 65' έδωσε τη λύση απέναντι στην άμυνα του ΟΦΗ και τη νίκη 1-0 στους πράσινους, οι οποίοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.

Πώς έπαιξαν
Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να κρατήσει τον πάγκο του Παναθηναϊκού τον Σίλντενφελντ. Στην 11άδα ήταν για δεύτερη αγωνιστική ο Ρισβάνης. Ο Ατζαγκούν ξεκίνησε βασικός μετά την καλή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Για τους πράσινους οι Αμπέιντ και Ατζαγκούν τυπικά αγωνίζονταν ως ακραίοι μεσοεπιθετικοί. Στην πραγματικότητα όμως, και οι δύο κινούνταν περισσότερο προς τον άξονα και λιγότερο στο άκρο.

Οι Μαρινάκης και Νάνο ανέβαιναν αρκετά έχοντας αναλάβει –επιθετικά- όλη την πλευρά. Με τον Ζέκα να βοηθά στα δεξιά και τον Πράνιτς στα αριστερά.

Στον ΟΦΗ ο Περογαμβράκης ήταν ο παίκτης που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Γκαλέτι ο οποίος είχε μείνει εκτός. Ο Κουτσιανικούλης ήταν από την άλλη πλευρά και ο Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι
Οι πράσινοι άρχισαν αρκετά καλά το παιχνίδι. Ο νέος τρόπος που παρέταξε τους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου απέδωσε… Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος.

Πολύ μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση αυτή έπαιξε η πίεση των παικτών του ΠΑΟ. Περίμεναν τους παίκτες του ΟΦΗ και ασκούσαν πολλή πίεση, και σωστά όταν η μπάλα πλησίαζε στη μεσαία γραμμή.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Παναθηναϊκός να κλέψει πολλές μπάλες και να βγει στην αντεπίθεση. Οι περισσότερες ενέργειες τους όμως σταματούσαν στον Δασκαλάκη, και τους αμυντικούς του ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε ένα μεγάλο πρόβλημα. Ποτέ στο διάστημα του πρώτου 45λέπτου οι παίκτες του δεν δημιούργησαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Η ταυτόχρονη παρουσία των Ατζαγκούν και Αμπέιντ κοντά στον άξονα βοήθησε τους κρητικούς.

Οι αμυντικοί τους έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Δασκαλάκη ο οποίος μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και γρήγορα σχεδόν όλες τις φορές που οι πράσινοι βγήκαν καλά στην επίθεση.

Ίσως η καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 35ο λεπτό.

Ο Νάνο έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του ΟΦΗ. Ο Δασκαλάκης και πάλι μπλοκάρει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ατζαγκούν, ο οποίος είχε πηδήξει για την κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε αρκετά ευνοϊκά για τους πράσινους. Ο Σβασίγια ανέτρεψε τον Μπεργκ, δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο παιχνίδι και αποχώρησε από αυτό.

Ο ΟΦΗ από την στιγμή που έμεινε με 10 παίκτες δεν είχε πολλές επιλογές. Οι παίκτες του προσπαθούσαν πάντα να μείνουν πίσω από την μπάλα, κλεισμένοι στην περιοχή του Δασκαλάκη για να κλείσουν τους διαδρόμους προς το τέρμα.

Στο 60ο λεπτό ο Αναστασίου πέρασε στο παιχνίδι τον Ντίνα με στόχο, ο Παναθηναϊκός να γίνει περισσότερο επιθετικός.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και να φτάνουν στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα. Στο 65ο λεπτό, οι πράσινοι το πέτυχαν άλλη μια φορά. Ο Ατζαγκούν άλλαξε την μπάλα με τον Μπεργκ. Ο Σουηδός βρήκε μια «τρύπα» στην άμυνα και επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο νίκησε τον Δασκαλάκη, κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαινε τόσο συχνά στην επίθεση.

Σε μια από τις αντεπιθέσεις που επιχείρησαν οι κρητικοί, προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟ. Ο Ρισβάνης ανέτρεψε τον Περογαμβράκη μη επιτρέποντάς του να βγει σε καλή θέση. Πήρε την 2η κίτρινη και αποχώρησε από το ματς.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκη (73' λ.τ. Σίλντεφελντ), Λαγός, Πράνιτς (78' Μέντες), Ζέκα (60' Ντίνας), Αμπέιντ, Αντζαγκούν, Μπεργκ.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν (85' Λαμπρόπουλος), Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (76' Καλαϊτζίτς), Παπάζογλου, Εντουάρντο (54' Ζόρο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιαζές. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: