Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Βοσνιάδης: «Να αντιδράσουμε άμεσα»

Στην ανάγκη να βρει ο Απόλλωνας τον τρόπο να αντιδράσει έπειτα από την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στάθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

Βοσνιάδης: «Να αντιδράσουμε άμεσα»
Άμεση αντίδραση και ανάκαμψη τόσο αγωνιστική όσο και βαθμολογική θέλει να δει από τους παίκτες του Απόλλωνα ο Αλέκος Βοσνιάδης έπειτα από την ήττα από τον Ατρόμητο.

Ο τεχνικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης, τόνισε πως τα γκολ που δέχεται η ομάδα του προέρχονται κατά κύριο λόγο από ανύποπτες φάσεις και αυτό ρίχνει την ψυχολογία των παικτών του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Σε ένα παιχνίδι που είχαμε σχεδιάσει να σπάσουμε τον ρυθμό και να κλείσουμε χώρους, μέχρι το 25 δεν κινδυνεύσαμε αλλά μετά δεχθήκαμε ένα γκολ ίδιο με αυτά που έχουμε δεχθεί και σε άλλα ματς. Δεν είχαμε δεχθεί μεγάλη πίεση, δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ από αυτά που πάντα κάπου χτυπάει η μπάλα, κάτι γίνεται και...

Κάναμε δύο αλλαγές μαζί με στόχο στόχος να γίνουμε καλύτεροι επιθετικά. Κάναμε και τρίτη αλλαγή με ταυτόχρονη αλλαγή σχηματισμού όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Απλά βελτιώσαμε λίγο την εικόνα. Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε σε αυτή τη γκίνια. Εκεί που δεν κινδυνεύουμε, βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Θα βρούμε τη λύση όσοι είμαστε στην ομάδα, στα αποδυτήρια. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Πιστεύομε στην ομάδα, θα βρούμε τη δύναμη και τον τρόπο να γυρίσουμε στα αποτελέσματα και να ηρεμήσουν όλοι και να έχουμε συγκομιδή βαθμών. Σε κάθε παιχνίδι σχεδιάζουμε γύρω απ' αυτά που μπορεί να κάνει ο αντίπαλος. Έτσι κάναμε και σήμερα. Μέχρι το 1-0 δεν αφήσαμε το ματς να ανοίξει. Από ένα άχρηστο, χαζό φάουλ δεχθήκαμε το γκολ, σε μια φάση που την έχουμε συζητήσει πολλές φορές μεταξύ μας. Είναι φυσιολογικό όταν δεν έχεις καλή ψυχολογία λόγω αποτελεσμάτων, να παρουσιάζεσαι για λίγο χαμένος στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ήμασταν άτυχοι, κόντραρε κάπου η μπάλα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ρισκάραμε στο δεύτερο μέρος, βελτιωθήκαμε αλλά γενικά θέλουμε πολλή δουλειά και υπομονή και να ψάξουμε το αποτέλεσμα για να γυρίσει η ψυχολογία.

Λέγαμε όλη την εβδομάδα ότι για να πάρουμε βαθμό θέλαμε κατοχή. Ήμασταν νευρικοί από την αρχή και βέβαια δεν υπήρχε εντολή να παίξουμε με μεγάλες μπάλες. Παίξαμε βιαστικά λόγω ψυχολογικής πίεσης. Πρέπει μέσα από τη δουλειά να πάμε οργανωμένα στην επίθεση. Να μην ψάχνουμε μόνο τι μεγάλες μπαλιές. Εντός έδρας μπορούμε να παίξουμε διαφορετικά. Εννοείται πως προς τα εκεί είναι η κατεύθυνση. Να βελτιωθούμε όταν έχουμε κατοχή με καλύτερες συνεργασίες και όχι μεγάλες μπαλιές. Δεν είναι ο τρόπος που μας αρέσει. Θα επιδιώξουμε να χτίσουμε το παιχνίδι από πίσω με καλές συνεργασίες.

Όταν έρχεται κάτι στραβό κατ' επανάληψη όπως τα γκολ από κόντρες, πέφτει η ψυχολογία σου, ειδικά αν δεν έχεις πόντους. Αν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Είναι φυσιολογικό να μην αντιδρούμε κάποιες στιγμές, αλλά δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Ακόμα και στα στραβά να είμαστε ήρεμοι. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, να βγάλουμε χαρακτήρα. Όλα τα άλλα είναι λόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: