Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαίνει και... «λυτρώνει» ο Βούκιτς!

Του έγινε συνήθεία... Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς ήρθε και πάλι από τον πάγκο πέτυχε το μοναδικό γκολ του ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Στέφενς, 1-0, επί του Πλατανιά.

Μπαίνει και... «λυτρώνει» ο Βούκιτς
Το έκανε την Πέμπτη, το έκανε και σήμερα. Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς ήρθε από τον πάγκο και «λύτρωσε» τον μέτριο και πάλι ΠΑΟΚ, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του Στέφενς στο 1-0 επί του Πλατανιά.

Εμφάνιση επιπέδου… της περασμένης Πέμπτης, με τους παίκτες του Στέφενς να είναι κακοί στο πρώτο μέρος και να χάνουν κάποιες καλές φάσεις στο δεύτερο. Καλός αμυντικά, αλλά άτολμος επιθετικά ο Πλατανιάς, είχε δοκάρι σε φάουλ του Ναζλίδη.

Το ματς:


Εικόνα… ταμάμ με αυτή που είχε και κόντρα στην Σαχτέρ Καραγκαντί, παρουσίασε ο ΠΑΟΚ και κόντρα στον Πλατανιά, στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Στέφενς, με μοναδική αλλαγή τον Σαλπιγγίδη αντί του Νίνη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, εντελώς νωθρά και χωρίς να έχει καθόλου δημιουργικές τάσεις. Οι φάσεις μπροστά από την εστία του Γιωργαλλίδη δεν έρχονταν και οι Κρητικοί κρατούσαν… μάλλον εύκολα το μηδέν στην εστία τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς, πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, πολύ προσεκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως φαινόταν «άτολμος» όταν έπρεπε να κάνει φάση μπροστά από την εστία του Χακόμπο. Πλην της κεφαλιάς του Φαΐσκα, που έκανε κεφαλιά που έφυγε άουτ και οι «ερυθρόλευκοι» δεν φόβισαν τον ΠΑΟΚ, με το 0-0 του πρώτου μέρους να είναι απόλυτα δίκαιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Στέφενς να βάζει στο παιχνίδι τον άνθρωπο που «λύτρωσε» τον ΠΑΟΚ στο ευρωπαϊκό του παιχνίδι. Ο Σαλπιγγίδης έμεινε στα αποδυτήρια και ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και λίγο αργότερα δικαίωσε τον Ολλανδό τεχνικό. Με ένα εξαιρετικό τέρμα, άνοιξε το σκορ και έκανε λίγο πιο απλά τα πράγματα για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Τα λεπτά κύλησαν, ο ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο σε κάποιες φάσεις που έκανε, όμως αυτό δεν ήρθε. Ο Πλατανιάς απείλησε μόνο μια φορά με ένα φάουλ του Ναζλίδη που βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Χακόμπο και από εκεί και πέρα συμβιβάστηκε με το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο (76’ Σκόνδρας), Κατσουράνης, Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης (73’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (46’ Βούκιτς).

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Νίνης, Ολίσε.

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Τετέ (75’ Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ (64’ Μπέλιτς), Γουνδουλάκης (64’ Πόποβιτς), Τόρες, Ναζλίδης.

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ιντζίδης, Καστέλς, Δημήτρης, Σιώπης.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανίας)
Γήπεδο: Τούμπας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: