Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πάμε Μάνδρα, πάμε ΑΕΚ!

Ωμά ερωτηματικά βάζει ο Aποδυτηριάκιας για την «υψηλή καλεσμένη» της Γ’ εθνικής…   Στην Ιστορία θα γραφτεί ότι σήμερα 23.09.2013 η ΑΕΚ, η μεγάλη ΑΕΚ, ξεκινά την πορεία της, το δρόμο της επιστροφής στο μεγάλο πρωτάθλημα από την Γ’ εθνική. Πριν καν αρχίσει το έργο η ΑΕΚ θεωρείται τιμητικά και δικαιολογημένα σαv υψηλή προσκεκλημένη του ερασιτεχνικού. Πρώτος αντίπαλος μία ομαδίτσα, από Μάνδρα μερηά, που θα καταφέρει τα μέγιστα αν παραμείνει στο καρντερίμι της κατηγορίας.

Αυτό που θα παραλείψει η Ιστορία είναι πως βρέθηκε η ΑΕΚ, η μεγάλη ΑΕΚ, σε πρωτάθλημα εκτός επαγγελματικού τόξου. Λέμε. Σα να λειτουργούν επαγγελματικά, σαν πραγματικές ανώνυμες εταιρείες αυτές της Β’ εθνικής, ακόμα και της σούπερ λίγκας.

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της πτώσης της μεγάλης ΑΕΚ. Ποιοι είναι οι ένοχοι. Τέτοιο σπορ, αποδόση ευθυνών, τιμωρία υπευθύνων, δεν παίζει στην Ελλάδα.

Μπουρδέλο κάνουν την Ελλάδα και προσπαθούν να την ξεμπουρδελιάσουν, ποιοι; Τα κόμματα που την κυβερνούσαν και την κυβερνούν. Πολυπαιγμένο έργο. Δεν στήνονται αγχόνες επειδή η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην κατηγορία χάους. Και τι έγινε; Κάτι τρέχει στα γύφτικα της Φυλής, εκεί που θα παίξει η ΑΕΚ.

Ξεχασμένα τα εγκλήματα και με την ΑΕΚ. Σήμερα πάμε Μάνδρα. Πάμε Μανδραϊκό, μάλλον. Μ’αυτόν θα δούμε την μεγάλη ΑΕΚ. Μεγάλη σαν όνομα. Μεγάλη σε κόσμο ατελείωτο. Από ομάδα;

Δεν μπορείς να πεις τίποτα ακόμα αν η ΑΕΚ έχει σήμερα ομάδα. Έχει; Αν έχει προπονητή. Εχει; Αν έχει διοίκηση. Έχει; Το τελευταίο είναι σίγουρο. Δεν έχει διοίκηση η ΑΕΚ.

Τι ρόλο παίζει σήμερα, προς το παρόν ο Μελισσανίδης, γράφει ο apodytiriakias.gr
Ο Μελισσανίδης δεν ασκεί διοίκηση στην ΑΕΚ. Τι να προλάβει ο άνθρωπος; Αυτός είναι η μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ. Η μεγάλη εγγύηση. Ακόμα, όμως, δεν έχει μπει στον μάχη του πρωταθλήματος. Και το πιθανότερο είναι για κάποιους μήνες να σταθεί μακρυά από το μαγγανοπήγαδο της Γ’ εθνικής. Προς το παρόν όπου πατάει η γάτα. Ποιος Τίγρης.

Και είναι επόμενο να λειτουργεί μία αποστασιακή επαφή του Μελισσανίδη με την ομάδα. Έχει να ασχοληθεί με τα χοντρά, γήπεδο κ.α. που δεν μπορεί κανείς άλλος να τα κουμαντάρει. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο, ότι έπεσε με αλεξίπτωτο στην ΑΕΚ. Ας αφήσουμε τις πεζοδρομιακές κουβέντες, ότι μπούκαρε αφού πρώτα περίμενε να υποβιβαστεί η ομάδα.

Μέχρι και το προτελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος ούτε που σκεπτόταν ο Μελισσανίδης ότι θα επέστρεφε, μάλιστα τούτη την εποχή. Στην πραγματικότητα υποχρεώθηκε να επιστρατευθεί. Και ανέλαβε την ΑΕΚ, το μέγεθος ΑΕΚ, και θα θυμηθεί τον εαυτό του πριν 30 χρόνια, όπως όταν δρούσε στα υπόγεια του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής με τον Ιωνικό;

Όχι, βέβαια. Ύστερα είναι και οι διαπλανητικές του μπίζνες. Δεν είναι του Χάρβαρντ και του Κολούμπια, διοικεί κοκκινιώτικα την πολυεθνική AEGEAN, είναι από επάνω σε κάθε μεγάλοδιευθυντή του, δεν γίνεται τίποτα έξω από τον ορίζοντα του. Γι’αυτό, προς το παρόν έχει «αφήσει» την ΑΕΚ, το αγωνιστικό κομμάτι της, στα χέρια των κυρίων που έχουν ταυτιστεί με τη φανέλλα της.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: