Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Θα ρολάρει; Αλλιώς, πόσο θα την σκαπουλάρει;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Θα ρολάρει; Αλλιώς, πόσο θα την σκαπουλάρει;
*** Άραγε μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με σοβαρές πιθανότητες;

*** Δεν μπορώ να το ξέρω φίλοι μου. Ξέρω, όμως, ότι πολύ απλά είναι στο χέρι του ίδιου του ΠΑΟΚ. Στα δύο τελευταία παιχνίδια του πήρε υπερπολύτιμα τρίποντα, σε τέτοια ματς που λέμε ότι όταν τα παίρνει μία ομάδα έχοντας τόσο μέτρια απόδοση, μπορεί να πάει για πρωτάθλημα!

*** Ούτε το διπλό στη Βέροια άξιζε ο ΠΑΟΚ, ούτε καν τη νίκη με τον Πλατανιά μέσα στην Τούμπα. Ήταν δύο παιχνίδια τα οποία κάτω από νορμάλ συνθήκες για τον ΠΑΟΚ έπρεπε να λήξουν ισόπαλα. Και δεν το λέω μόνο επειδή οι αντίπαλοί του είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες κι από ένα δοκάρι (η Βέροια στο 0-0 κι ο Πλατανιάς στο 1-0). Το λέω βάσει της γενικότερης εικόνας των δύο αγώνων. Με τον Πλατανιά το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ έγινε στο 37’!...

*** Θεωρητικά λες ότι ο ΠΑΟΚ θα ανέβει. Κι αφού κερδίζει αυτά τα ματς, με αυτή την απόδοση, όταν αρχίζει και ρολάρει, θα μπορεί να παίρνει πιο εύκολα τα τρίποντα και συνεπώς θα αποτελέσει απειλή για τον Ολυμπιακό. Έχει λογική αυτό το σκεπτικό. Απλά εξαρτάται από το πότε θα αρχίσει να ρολάρει και τι απώλειες θα έχει έως τότε. Η αίσθηση που δίνει ο ΠΑΟΚ είναι ότι κοιτάζει να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται πίσω κι από εκεί και πέρα πιστεύει ότι μπροστά θα κάνει ένα-δύο γκολ με την αξία κάποιων παικτών του.

*** Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος η ικανότητα του Στοχ, η εμπειρία του Σαλπιγγίδη, το καλό αριστερό του Λούκας κι η όσφρηση του γκολ από τον Κλάους μπορεί να είναι αρκετά, όταν συνδυάζονται με τη δυνατότητα του Στέφενς να φέρνει από τον πάγκο τον Βούκιτς, τον Νίνη κι ακόμη ακόμη τον Νέτσιντ, που μου δίνει την εντύπωση ότι μπαίνοντας ως αλλαγή κάποια ματς μπορεί να τα καθαρίσει.

*** Όμως, αν συνεχίσει να παίζει έτσι όπως στα τελευταία του παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να την σκαπουλάρει πάντα. Γιατί για παράδειγμα στο Αγρίνιο την πάτησε. Οι δε δύο άνετες, σε σκορ, νίκες του στην Τούμπα (3-0 Ξάνθη και 4-1 Πανιώνιο) είχαν συνοδευθεί με διαιτησίες-φουλ έδρα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: