Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κλήρωση πρόκληση!!

Διαβάστε το σχόλιο του Γιώργου Μαζιά για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League και του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα στο Europa League.

Κλήρωση πρόκληση
Τη δυσκολία την ήξεραν όλοι πριν την κλήρωση. Μεγαθήριο θα ερχόταν στο δρόμο του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχαν περιθώρια για βατό αντίπαλο.

Επεσε η Μάντσεστερ που είναι το σούπερ φαβορί για την πρόκριση. Οι«ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά έχουν πετύχει τον στόχο τους με την είσοδο στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιο είναι το ζητούμενο για τις κόντρες με τη Γιουναϊτεντ;

Να είναι ανταγωνιστικός. Να παίξει στα ίσια τους Αγγλους και ότι βγει. Από τη στιγμή που δεν έχει τίποτα να χάσει ποιος ο λόγος να αγχωθεί;

Ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλότατος. Στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Οπως με την Παρί να σταθεί όρθιος και να μην κάνει τα ίδια λάθη.

Αουτσάιντερ είναι, αλλά πλέον ξέρει τι πρέπει και τι όχι σε τέτοια παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Μάντσεστερ. Μπορεί να μην είναι στα καλύτερα της, αλλά έστω κι έτσι παραμένει μια μεγάλη ομάδα.

Εξάλλου, σε δυο μήνες που θα γίνουν οι αγώνες πολλά θα αλλάξουν.

Ο Ολυμπιακός καλό είναι να ξεχάσει αυτά τα παιχνίδια. Η κλήρωση έγινε, πέρασε και πάμε παρακάτω. Είναι πρόκληση τέτοιες αναμετρήσεις, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.

Για τον ΠΑΟΚ η κλήρωση δεν ήταν καλή. Ούτε αυτή με τη Μπενφίκα μήτε εκείνη που τον φέρνει (μάλλον) κόντρα στην Τότεναμ στον επόμενο γύρο.

Θα είχε ευκαιρία να περάσει τουλάχιστον μέχρι τους οκτώ αν έπαιρνε την πρωτιά αντί της Αλκμααρ και φυσικά τη δική της κλήρωση με Λίμπερετς και μετά με Ανζί ή Γκενκ. Ό,τι έγινε, έγινε.

Μπορεί να περάσει ο ΠΑΟΚ τη Μπενφίκα. Η πρώτη απάντηση είναι πως αφού μπόρεσε ο Ολυμπιακός, μπορεί και ο ΠΑΟΚ.

Άλλο τα ματς των ομίλων κι άλλα τα νοκ άουτ. Ασφαλώς και η Μπενφίκα έχει αδυναμίες, αλλά και μεγάλες δυνατότητες. Είναι η φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ και ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν φοβάται κανέναν και το ΄χει αποδείξει.

Το σημαντικό θα είναι να μη δεχθεί γκολ στο πρώτο ματς στην Τούμπα. Αυτό είναι και το αδύνατο σημείο του. Φαβορί είναι η Μπενφίκα, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει και τους Πορτογάλους και τους Αγγλους. Κανείς όμως δεν ξέρει σε τι φάση θα είναι τότε το πρωτάθλημα και ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του «Δικεφάλου».

Τι αφήνεις και τι κρατάς; Συνήθως αν σου πάνε καλά τα πράγματα στο πρωτάθλημα συνήθως προσπαθείς για τον εγχώριο τίτλο παρά για μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Για τον ΠΑΟΚ πιο δύσκολο θα είναι το εντός έδρας ματς, παρά αυτό στο «Ντα Λουζ».

Εδώ και τρια χρόνια μια ήττα έχει από τη Ραπίντ στη Βιέννη κι άλλη μια στην Ισπανία από τη Βιγιαρεάλ. Από όλα τα άλλα ταξίδια έχει γυρίσει πίσω με το κεφάλι ψηλά.  Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: