Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Απολαυστικός και με Μάντσεστερ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ από μία διαφορετική σκοπιά!
Όποιοι δεν είδατε τον Μίτσελ να μιλάει στο συνδρομητικό κανάλι  την ώρα της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ, να ξέρετε ότι χάσατε! Ο άνθρωπος είναι άλλο πράγμα. Είναι απολαυστικός να τον ακούς να μιλάει ακόμη και για κλήρωση με ένα κλαμπ μυθικό όπως η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.
Και κάπου χαίρεσαι να βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα τέτοιο προπονητή. Ακόμη και αν έχεις ακόμη μέσα σου την αμφιβολία, αν αυτός ο προπονητής είναι ο πιο κατάλληλος να μείνει χρόνια στο Ρέντη, με την αποστολή να φτιάξει ένα Ολυμπιακό πραγματικά δυνατό για μεγάλα πράγματα, σε σταθερή βάση σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Τον ρωτάνε για μεταγραφές και απαντάει, «αν οι παίκτες δεν θέλουν άλλο προπονητή, γιατί να θέλει ο προπονητής άλλους παίκτες»!
Τον ρωτάνε για την κλήρωση που έκανε ο Φίγκο και λέει, «του είχα ζητήσει λίγο πριν να προσέξει να μην μας βγάλει ομάδα από την Ισπανία, οπότε είναι εντάξει άνθρωπος»!
Σωστός στις τοποθετήσεις του, χωρίς να βγάζει ηττοπάθεια, αλλά και προσγειωμένος. Με ευφυείς ατάκες, χιούμορ, εξυπνάδα, δεν παίζεται ο Ισπανός!
Τέλος πάντων, για την κλήρωση είχα ξεκινήσει να γράφω, όμως πραγματικά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω μία κουβέντα για τον Μίτσελ, με τον οποίο παρεμπιπτόντως στον πάγκο ο Ολυμπιακός εδώ και 10 μήνες έχει χάσει μόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν!
Τώρα, για την κλήρωση απέναντι στο πιο μακράν του δεύτερου πιο μεγάλο κλαμπ της Αγγλίας την τελευταία 20ετία, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα πράγμα:
Ο Ολυμπιακός πρέπει-και νομίζω θα το κάνει-να διεκδικήσει πραγματικά ό,τι μπορεί σε αυτή την τεράστια πρόκληση:
Αν μπορεί την πρόκριση!
Αν μπορεί μία νίκη!
Αν μπορεί μία ισοπαλία!
Αν μπορεί δύο καλές εμφανίσεις!
Ό,τι μπορεί, αλλά να το παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Κι άμα το κάνει, πιστεύω ειλικρινά ότι κάτι πολύ καλό θα έχει καταφέρει στο τέλος…
Κοιτάξτε, καταλαβαίνω πως το σκέφτονται στη Μάντσεστερ, αλλά και στην Τσέλσι: να έχουν κληρωθεί Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι  με τα μεγαλύτερα θηρία (Μπάγερν και Μπαρτσελόνα), ενώ αυτοί με Ολυμπιακό και Γαλατασαράϊ...
Όμως, κι ο Ολυμπιακός κι η Γαλατά έδειξαν μεγάλη καρδιά, αλλά και ποιότητα, βγάζοντας έξω Μπενφίκα και Γιουβέντους. Για να δούμε μήπως έχουμε κι άλλες εκπλήξεις...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: