Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Αυτά τα ματς διαμορφώνουν χαρακτήρα»

Είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, καθώς ήρθε από τον πάγκο και καθιερώθηκε. Ο Χουάν Μουνάφο μιλάει στο www.sport-fm.gr.

«Αυτά τα ματς διαμορφώνουν χαρακτήρα»
Αποκτήθηκε για να δυναμώσει τη μεσαία γραμμή του Αστέρα Τρίπολης, όμως στο ξεκίνημα της σεζόν δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Η αλλαγή την τεχνική ηγεσία, η απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Στάικο Βεργέτη άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Χουάν Μουνάφο, πήρε την ευκαιρία του και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Ο Αργεντινός μέσος, μία μέρα μετά την δύσκολη επικράτηση επί του Πανιωνίου στην Τρίπολη, με τον ίδιο να είναι από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, μιλάει στο www.sport-fm.gr για την πορεία της ομάδας της Αρκαδίας, την αναμέτρηση με τον Άρη, που έρχεται αλλά και για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου.

Συνέντευξη στον Χρήστο Οικονόμου:

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και γι’ αυτό η νίκη ήταν σημαντικό. Μας κάνει καλό, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Αγωνιστικά, ήταν πολύ δύσκολο. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με ποιότητα και δεν ήρθε να κλειστεί στην Τρίπολη. Οι παίκτες του είχαν πάθος και οι γραμμές τους ήταν κοντά μεταξύ τους. Γι’ αυτό το λόγο δυσκολευτήκαμε να βρούμε χώρους. Χρειάστηκε πολύ υπομονή για να φτάσουμε στο γκολ. Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας, αλλά το ότι ακόμα και σε μία όχι και τόσο καλή μας μέρα πήραμε το τρίποντο, αυτό δείχνει τον χαρακτήρα που έχουμε σαν ομάδα», τόνισε αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Για την αναμέτρηση με τον Άρη, που ακολουθεί: «Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Ο Άρης είναι χαμηλά στη βαθμολογία και αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο. Είναι μια μεγάλη ομάδα και πάντα θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια στην έδρα αυτή, γιατί η βοήθεια του κόσμου του είναι σημαντική. Περιμένω να μας πιέσουν από νωρίς και με τον κόσμο αλλά και με τη δύναμή τους. Εμείς θα πάμε να κάμουμε τη δουλειά μας».

Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, αλλά παίρνοντας τις ευκαιρίες καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα του Αστέρα. Ο ίδιος τονίζει: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα το κ. Βεργέτης μας είπε πως όλοι θα πάρουμε ευκαιρίες. Από τα πρώτα παιχνίδια που με είδε, έκρινε πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Είμαστε ένα ρόστερ με πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Σήμερα μπορείς να είσαι βασικός και στο επόμενο παιχνίδι να είσαι εκτός αποστολής. Αυτό είναι καλό, γιατί δεν μπορείς να χαλαρώσεις και πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτόν υπόσχομαι και στον κόσμο της ομάδας».

Ο Βεργέτης αντικατέστησε τον Τσιώλη και ο Χουάν Μουνάφο, προσπαθεί να αναλύσει τις διαφορές: «Αυτό που προσπάθησε να αλλάξει ήταν το στυλ του παιχνιδιού μας. Μας άλλαξε προς το καλύτερο το πρόσωπο και φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο αυτό, νομίζω».

Για τους στόχους της ομάδας, αλλά και τους προσωπικούς του, είπε: «Στόχος μας είναι να είμαστε μια ομάδα δυνατή σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό πρόσωπο όλη την χρονιά και να κρατηθούμε μέχρι το τέλος στις θέσεις των πλέι οφ. Όσο για τον δικό μου στόχο, αυτός πάει μαζί με της ομάδας. Φέτος δεν μπόρεσα να παίξω στο ΟΥΕΦΑ, ωστόσο ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα και να είναι στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και τότε ίσως αγωνιστώ και εγώ εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: