Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο μεγάλος Νούνο Γκόμες στο «Αθλητικό Metropolis»

Ο σπουδαίος Πορτογάλος επιθετικός Νούνο Γκόμες, που για πολλά χρόνια φόρτωνε με πολλά γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», με αφορμή την κλήρωση του Europa League, που έφερε αντιμέτωπο τον ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα. Θυμήθηκε τις μάχες με τον Δικέφαλο πριν από 14 χρόνια, μίλησε για τον πρώην συμπαίκτη του Κώστα Κατσουράνη, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Μπενφίκα, αλλά και στην Εθνική Ελλάδας του Φερνάντο Σάντος.

Αρχικά σε ερώτηση για το τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον πρώην συμπαίκτη του, Κώστα Κατσουράνη (σ.σ οι δύο τους υπήρξαν συμπαίκτες την τριετία 2006-2009), ανέφερε: «Θα ήθελα να του στείλω τους χαιρετισμούς μου και να του πω όταν θα πάει να παίξει στην Πορτογαλία, να παίξει ήρεμα γιατί θα ήθελα η Μπενφίκα να περάσει στην επόμενη φάση».

Για το τι έφταιξε και η Μπενφίκα πέρυσι έχασε και τους 3 τίτλους που διεκδίκησε, τόνισε: «Πέρυσι η Μπενφίκα έκανε μια πολύ κακή σεζόν, φτάνοντας κοντά σε 3 τίτλους, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δυστυχώς οι τελικοί είτε κερδίζονται είτε χάνονται. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά πέρυσι και αισθάνθηκα κι εγώ άσχημα για την απώλεια αυτών των τίτλων».

Στη συνέχεια ο Νούνο Γκόμες θυμήθηκε τις μάχες με τον ΠΑΟΚ πριν από 14 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι πολύ καλά τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο είχαμε κερδίσει και μάλιστα είχα σκοράρει. Στο δεύτερο χάσαμε, αλλά τελικά περάσαμε στα πέναλτι. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, ο κόσμος χαιρόταν το ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να ξεχάσω εκείνη την ατμόσφαιρα».

Για τα χαρακτηριστικά της φετινής Μπενφίκα ανέφερε: «Η Μπενφίκα είναι και φέτος μια δυνατή ομάδα, όχι όπως πέρυσι αλλά παραμένει δυνατή και πιστεύω πως θα είναι ακόμη καλύτερη στη συνέχεια. Θεωρώ πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και εκεί θα κριθούν όλα»

Για την Εθνική Ελλάδας του Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που η Εθνική Ελλάδας πέρασε στα τελικά του Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ένας προπονητής που τον γνωρίζουμε πολύ καλά στην Πορτογαλία. Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα στον ίδιο, αλλά και στην Εθνική Ελλάδας».

Όσο για το τι κάνει ο ίδιος αυτή τη στιμή: «Έχω σταματήσει να παίζω ποδόσφαιρο, θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με την προπονητική και ήδη το σκέφτομαι. Ωστόσο δεν έχω ξεκινήσει ακόμη σε κάποια ομάδα».


Τέλος αναφέρθηκε και πάλι στον Κώστα Κατσουράνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας είναι φίλος μου, μιλάμε που και που στο τηλέφωνο και θα χαρώ να τον δω και από κοντά στη Λισσαβόνα».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: