Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τιμωρία-σοκ της UEFA στον Ολυμπιακό!!

H UEFA ρίχνει... καμπάνα στον Ολυμπιακό για τα ρατσιστικά συνθήματα με την Άντερλεχτ και κλείνει ένα μέρος της εξέδρας στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! "Μούδιασμα" προκαλεί στον Ολυμπιακό η τιμωρία της UEFA για μερικό κλείσιμο των εξεδρών του "Γ.Καραϊσκάκης" στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς, αυτό δηλαδή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 25 Φεβρουαρίου, αλλά και πρόστιμο 30.000 ευρώ!
Η απόφαση για την τιμωρία ελήφθη ουσιαστικά μετά από την έκθεση της FARE που ανέφερε μετά από το παιχνίδι με την Άντερλεχτ πως «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εμφάνισαν υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο»
Η Πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τιμώρησε τους ερυθρόλευκους εξαιτίας ενός ρατσιστικού πανό στο ματς με την Άντερλεχτ, για ανεπαρκή οργάνωση, τους πυρσούς και τη χρήση λέιζερ! Η ποινή είναι εφέσιμη. Παράλληλα, τιμωρήθηκε και η Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης και αυτή για ρατσιστικά συνθήματα με την ίδια ποινή και πρόστιμο 40.000 ευρώ...
Αναλυτικά η απόφαση:
"Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για ρατσιστική αντιμέτωπιση από τους οπαδούς του (άρθρο 14 του Π.Κ), ανεπαρκή οργάνωση (άρθρο 33 του Π.Κ) των κανονισμών ασφαλείας της UEFA, για χρήση αναμμένων πυρσών (άρθρο 16 του Π.Κ) και χρήση λέιζερ (άρθρο 16). Θα κλείσει μερικώς η εξέδρα του ελληνικού γηπέδου, το χαμηλό τμήμα της βόρειας πλευράς-για το επόμενο ευρωπαϊκό ματς. Επίσης επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 ευρώ".
Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση της UEFA
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: