Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο… μυστήριος τραυματισμός του Φαλκάο!!

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον Ραδαμέλ Φαλκάο, που φαίνεται να ανοίγει από νωρίς την πόρτα της εξόδου από την Μονακό.
Ήταν η μεταγραφή που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν η πρώτη από μία σειρά εντυπωσιακών κινήσεων της Μονακό, που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο «μπαμ».
Λίγους μήνες μετά και τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του Φαλκάο με τους Μονεγάσκους εμφανίστηκαν. Πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο απότομα από ό,τι θα περίμενε και ο μεγαλύτερος «εχθρός» του… νεόπλουτου πρότζεκτ του Ριμπολόβλεβ στην Μονακό. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν ο εαυτός του. Μετά τα 7 γκολ στις πρώτες 7 αγωνιστικές «σίγησε».
Ο Κολομβιανός έκανε περισσότερα από 300 λεπτά να σκοράρει μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, ενώ το ματς με τη Ναντ (24/11) ίσως εξελιχθεί σε αρχή του τέλους… Με το σκορ στο 0-0 και την Μονακό να είναι ακίνδυνη ο Ρανιέρι πήρε το ρίσκο να βγάλει τον Φαλκάο στο 63’, για να βάλει στη θέση του τον 18χρονο Μαρσιάλ. Όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι είδαν αυτή την αντίδραση. Μπορεί στους… απ’ έξω να προκάλεσε γέλιο, όμως σαφώς εντός ομάδας τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ακόμη και αν η κίνηση του Ιταλού αποδείχθηκε… εμπνευσμένη, με το γκολ της νίκης να έρχεται από ενέργεια του εξαιρετικού πιτσιρικά.
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο 27χρονος επιθετικός είχε παίξει και στα δύο φιλικά της Κολομβίας με Βέλγιο (14/11) και Ολλανδία (19/11). «Γύρισε με πρόβλημα από το πρώτο φιλικό της Κολομβίας. Ήθελε, όμως, να παίξει και στο δεύτερο. Πήρα το ρίσκο να τον ξεκινήσω στο ματς με τη Ναντ, όμως μπορούσε να παίξει μόνο για 1 ώρα. Πάντα η πιο επικίνδυνη και επίφοβη περίοδος είναι στα τελευταία 30’ και αποφάσισα να τον κάνω αλλαγή».
Οι δηλώσεις ανήκουν στον Κλαούντιο Ρανιέρι. Κατόπιν εορτής... Δεν έγιναν μετά το ματς με τα «καναρίνια», αλλά πριν το ματς με την Ρεν (30/11), όταν ανακοινώθηκε ότι ο Φαλκάο ήταν εκτός αποστολής. «Ο τραυματισμός είναι λιγότερο σημαντικός και από κράμπα. Οι εξετάσεις ήταν μία χαρά και δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό. Είναι άλλο, όμως, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και άλλο το ποιος νιώθει ένας παίκτης», ολοκλήρωσε ο Ιταλός… μάλλον για να τα κάνει χειρότερα.
Φυσικά, οι Γάλλοι δεν άφησαν το θέμα να περάσει έτσι. Η Equipe ζήτησε αμέσως την επίσημη θέση της Ομοσπονδίας της Κολομβίας. «Ο Φαλκάο άφησε την αποστολή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ιατρικό επιτελείο δεν ενημερώθηκε για κάποιο πρόβλημα μετά το ματς με το Βέλγιο. Νομίζετε ότι ο γιατρός μας, Κάρλος Ουγιόα, θα έδινε το πράσινο φως στον Φαλκάο να παίξει και με την Ολλανδία, αν αισθανόταν την παραμικρή ενόχληση; Κανένας παίκτης μας δε θα έπαιζε δεύτερο ματς μέσα σε λίγες ημέρες αν είχε πρόβλημα και θα κάναμε τις κατάλληλες εξετάσεις και ενέργειες», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου, Μαουρίσιο Κορέα.
Οι μέρες περνούσαν και το μυστήριο μεγάλωνε, καθώς ο Τύπος στο Μονακό δεν είναι όπως στο Παρίσι και στην Μασσαλία, όπου τα πάντα μαθαίνονται σε χρόνο dt. «Είναι ένα περσινό τραύμα», απάντησε ο Ρανιέρι στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πριν το ματς με την Αζαξιό. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Μονακό το πρόβλημα του Φαλκάο είναι στο αριστερό πόδι. Όντως ο Κολομβιανός είχε αντίστοιχο πρόβλημα την περσινή σεζόν. Μόνο που έχασε συνολικά όλα κι όλα 4 ματς στην Πριμέρα Ντιβισιόν κι αυτά διάσπαρτα, ενώ το πρόβλημα τότε ήταν στο δεξί…
 «Κανένας δεν ξέρει που είναι ο Φαλκάο. Κανένας δεν τον έχει δει τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο δημοσιογράφος του Canal+ Πιερ Μενές. Την παραμονή του ματς με την Αζαξιό (06/12) έφυγε 15’ πριν τελειώσει η προπόνηση και… εξαφανίστηκε. Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ δεν άργησε να έρθει, καθώς αντίθετα με το προηγούμενο παιχνίδι εντός έδρας η παρουσία του Φαλκάο στις εξέδρες περιορίστηκε στην αφίσα του… «Είμαι ο Φαλκάο, είμαι φιλόδοξος, είμαι η Μονακό». «Φαλκάο που είσαι;», έγραφε το Sport.fr…
Η τύχη του αγνοούνταν για τουλάχιστον 2 ημέρες σύμφωνα με τους Γάλλους και όταν επέστρεψε μαζί με τον πατέρα του στο Μονακό, έφερε και δικό του φυσικοθεραπευτή από την Μαδρίτη... Τα καμώματά του έκαναν τον γύρο της χώρας, όμως για καλή τύχη της Μονακό δεν πέρασαν τα σύνορα. Από όλες τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις στο Μόντε Κάρλο, φάνηκε πόσο άβολα ένιωσαν και ότι δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.
Την περασμένη Πέμπτη (13/12), προφανώς μετά από απαίτηση του συλλόγου, έδωσε το παρών σε μία εκδήλωση, προκειμένου να υπογράψει αυτόγραφα. Παρουσία περίπου 400 οπαδών (ναι, και πολλοί ήταν για το Μόντε Κάρλο), έκανε μία προσπάθεια να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.
«Θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Μονακό. Η σύζυγός μου είναι επίσης ευτυχισμένη. Δεν υπάρχουν προβλήματα με τον προπονητή, με το ιατρικό επιτελείο ή με τους συμπαίκτες μου. Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Σύντομα θα είμαι έτοιμος. Θα παίξω όταν θα νιώσω καλύτερα. Πονάω στον μηρό και ελπίζω να περάσει γρήγορα. Νιώθω άσχημα με όλες αυτές τις φήμες. Υπέγραψα για 5 χρόνια στην Μονακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κλαούντιο Ρανιέρι για την υπομονή που δείχνει. Μου δίνει χρόνο για να είμαι απόλυτα έτοιμος όταν επιστρέψω και δεν με πιέζει. Πιστεύει σε μένα», είπε ο Φαλκάο. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που μίλησε στα γαλλικά.

«Ακούω πολλά πράγματα, όμως είμαι στην ομάδα και μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», σχολίασε ο Τουλαλάν μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κολομβιανός θα λείψει και από το ματς με την Γκινγκάμπ, το 4ο σερί. «Οι φήμες; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν δίνω και μεγάλη σημασία. Δουλεύει κάθε μέρα για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Χρειάζεται, όμως, χρόνο», είπε Ρανιέρι.
Από το περασμένο καλοκαίρι το μότο των Μονεγάσκων είναι «Μονακό, ένας φιλόδοξος σύλλογος». Η μεταγραφή του Φαλκάο αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πρότζεκτ. Ακόμη και αν τις τελευταίες αγωνιστικές είτε παίζει είτε δεν παίζει, οι συμπαίκτες του τα πάνε μία χαρά. Στην επίθεση μοιάζουν πιο απελευθερωμένοι, καθώς δεν ψάχνουν μόνο εκείνον, ενώ ο Μαρσιάλ αγώνα με αγώνα είναι όλο και καλύτερος, δείχνοντας ότι έχει λαμπρό μέλλον.
Το να έχει η Μονακό έναν παίκτη με τη δική του λάμψη είναι πολύ σημαντικό και για το ίδιο το πρότζεκτ και για την «εικόνα». Μέχρι να καταφέρουν να σταθεροποιηθούν στο υψηλότερο επίπεδο, θα αποτελεί όχι μόνο ένα μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και «μαγνήτη» για άλλα μεγάλα αστέρια. Ενδεχόμενη απώλειά του μετά – ή και κατά τη διάρκεια – μόλις της πρώτης σεζόν, θα κάνει μεγάλη ζημιά. Η πρώτη κρίση στην Μονακό δεν είναι αγνωνιστική…
Οι φήμες από το καλοκαίρι ήθελαν στο συμβόλαιο να υπάρχει ειδική ρήτρα για την Ρεάλ (η ρήτρα του στο συμβόλαιο με την Ατλέτικο ήταν υψηλότερη για την «βασίλισσα»). Ο γνωστός δημοσιογράφος (ειδικός στις μεταγραφές) Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο, όμως, είχε αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ρήτρα και πρόθεση της Μονακό δεν είναι να αποτελέσει τον «ενδιάμεσο σταθμό». Επίσης, τις τελευταίες ημέρες οι Ισπανοί συνέδεσαν και την πιθανή μεταγραφή του Ντι Μαρία στην Μονακό (για φημολογούμενο ποσό 30 εκατ. ευρώ) με εκείνη του Φαλκάο.
«Κατά την γνώμη μου ο Ντι Μαρία ή θα πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιό του ή να αλλάξει ομάδα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει, αλλά δε νομίζω να έρθει στην Μονακό», σχολίασε ο Ρανιέρι στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη 1-0 επί της Αζαξιό (08/12). Παρόμοιες δηλώσεις, βέβαια, είχε κάνει και το περασμένο καλοκαίρι για πολλούς παίκτες, που στο τέλος κατέληξαν στο Μόντε Κάρλο…
Υ.Γ: Μην ξεχνάμε ότι στο ενδεχόμενο δεύτερης μεταγραφής, ο Μέντες (μάνατζέρ του) θα εισπράξει ακόμη μία προμήθεια και θα γίνει πλουσιότερος κατά κάποια εκατομμύρια ευρώ…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: