Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ρότσα και ο Μπεργκ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για μια άποψη του Χουάν Ρότσα και την απουσία του Μάρκους Μπεργκ.
Για πάντα θυμάμαι κάτι που μου είχε πει ο Χουάν Ρότσα τότε που σαν προπονητής του Παναθηναϊκού ζούσε στιγμές δόξας, οδηγούσε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών: «Οταν χάνουμε ένα παιχνίδι, παρακαλάω αν είναι δυνατόν μετά από τρεις ημέρες να έχουμε πάλι ματς. Με τον τρόπο αυτό σου δίνεται η δυνατότητα να επανορθώσεις , να κερδίσεις και να αφήσεις την ήττα πίσω σου. Αν μετά από μία ήττα ακολουθούν πολλές μέρες χωρίς παιχνίδι υπάρχει στα αποδυτήρια ένα στενάχωρο κλίμα και μία αναμονή , αλλά το μυαλό δεν φεύγει εύκολα από την ήττα που έχει προηγηθεί». Για να προλάβω κάποιους δεν το λέω αυτό, για να συγκρίνω εποχές, διότι πολύ απλά η τότε ομάδα με την σημερινή δεν συγκρίνεται.
Το λέω, διότι το παιχνίδι της Τετάρτης στην Λιβαδειά είναι ευκαιρία για όσους παίξουν να αντιδράσουν μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Μία ήττα που ξενέρωσε τον κόσμο, για τον τρόπο που ήρθε. Για την ήττα του Σαββάτου έγινε πολύ κουβέντα στα αποδυτήρια και καλώς έγινε, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις παίκτες και προπονητής πρέπει να μιλάνε ανοιχτά και ειλικρινά. Ευκαιρία είναι, λοιπόν, τώρα στο παιχνίδι της Λιβαδειάς να υπάρξει αντίδραση και να δούμε τον Παναθηναϊκό που είδαμε με την Καλλονή , τα Γιάννενα, τον Αρη και όχι τον Παναθηναϊκό, που είδαμε με τον Ατρόμητο, τον Απόλλωνα.
Μετά από αυτή την κακή εμφάνιση και την ισοπαλία στην Ριζούπολη η ομάδα αντέδρασε στο παιχνίδι με την Καλλονή. Ανάλογη αντίδραση πρέπει να περιμένουμε και τώρα. Πάντως αυτό , που μου είχε πει ο Ρότσα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 , το πιστεύουν και άλλοι προπονητές, τους οποίους ρώτησα τα επόμενα χρόνια. Θα πει κανείς, ότι απουσιάζει ο Μπέργκ και είναι σημαντική η απουσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως οι παίκτες δίνουν κάτι παραπάνω, για να καλύψουν το κενό. Μένει να δούμε την αντίδραση της ομάδας στην Λιβαδειά, όπου στην έδρα της μέχρι τώρα είναι εξαιρετική και έτσι και αλλιώς ο Παναθηναϊκός έχει πάθει ζημιές τα τελευταία χρόνια
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: