Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Τούμπα, η πιο καυτή έδρα»

MARAGKOS
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ  Σπύρος Μαραγκός, για την κλήρωση του “Δικεφάλου του Βορρά” με την Μπενφίκα στο θεσμό του Europa League.
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, έχει αντιμετωπίσει την Πορτογαλική ομάδα με τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν  και τόνισε πως το έργο του “Δικεφάλου” είναι δύσκολο, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει προσοχή και συγκέντρωση και πως είναι απαραίτητο η ομάδα να κρατήσει την ταυτότητα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.
Αναλυτικά είπε:
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα πριν 14 χρόνια:
“Η ομάδα είχε δείξει χαρακτήρα εκείνη την εποχή. Παρά το πρώτο κακό αποτέλεσμα μπήκε στο Νταλουζ ανέτρεψε το παιχνίδι, έχασε ευκαιρίες και θα μπορούσε να μη πήγαινε καν και στην παράταση”.
Για την ομάδα που είχε ο ΠΑΟΚ την περίοδο 1999 – 2000:
“Είχαμε μία  πολύ καλή ομάδα. Είχαμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές, ήμασταν μια παρέα και πέρασα από τις ομορφότερες μέρες της ζωής μου. Η Θεσσαλονίκη με κέρδισε αν και έμεινα λίγο καιρό και προσπάθησα να μείνω εκεί αν και δε τα κατάφερα εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων.Εκείνη η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, υπήρχαν πολλοί τρόποι για να σκοράρουμε και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών έφερνε λύσεις. Το σημαντικότερο ήταν ο χαρακτήρας καθώς παρά το αρνητικό αποτέλεσμα και το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε στη Πορτογαλία, δε τα παρατήσαμε, το παλέψαμε, είχαμε μέταλλο και αλλάξαμε την κατάσταση. Η ουσία είναι να υπάρχουν προσωπικότητες που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όταν έρχονται δυσκολίες. Ο χαρακτήρας και τα αποδυτήρια είναι το σημαντικότερο πράγμα. Τα ονόματα μόνα τους δεν κάνουν την ομάδα αν ο ένας ποδοσφαιριστής δε παρακινεί τον άλλον”.
Για την σημερινή Μπενφίκα:
“Η Μπενφίκα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Με την κυκλοφορία της και την ταχύτητα της δημιουργεί πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Είδαμε πως ήταν θέμα τύχης και τερματοφύλακα που δε κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ όμως παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τέλος κάτι που είναι πολύ σημαντικό”.
Για τους σημαντικούς παίκτες του ΠΑΟΚ:
“Παίχτες όπως ο Σαλπιγγίδης μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Ο συγκεκριμένος παίκτης παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν παίκτες όπως ο Λάζαρ, ο Κατσουράνης και ο Νίνης. Όσο αναφορά τους ξένους παίκτες, ο Στοχ θεωρώ πως είναι υπερεκτιμημένος. Είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο Λούκας είναι πολύ χρήσιμος και ικανός καθώς και δημιουργεί και σκοράρει. Γενικά ο ΠΑΟΚ έχει πολλές επιλογές και δεν περιορίζεται σε έντεκα παίκτες”.
Για την δύναμη του ΠΑΟΚ εκτός έδρας:
Γενικότερα εκτός έδρας δε τον φοβάμαι τον ΠΑΟΚ. Στη Τούμπα τον φοβάμαι επειδή υπάρχει το άγχος και επειδή ίσως βιαστεί να προσπαθήσει να πάρει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια σφιχτή και δύσκολη ομάδα κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ πως σε αυτό το στυλ ταιριάζει το εκτός έδρας παιχνίδι. Έβαλε τη βάση τα τελευταία χρόνια με όλους τους προπονητές που πέρασαν και υπάρχει μια ταυτότητα και μια προσωπικότητα στην ομάδα. Με αυτή την απόδοση ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των φιλάθλων”.
Για το τεχνικό κομμάτι αυτής της Ευρωπαϊκής αναμέτρησης:
“Τεχνικά ο αγώνας θέλει πολύ προσοχή. Εντυπωσιάστηκα με την πίεση της Μπενφίκα μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Αν ο ΠΑΟΚ δεν αφήσει να γίνει ανοιχτό παιχνίδι και δε κλείσει τους χώρους θα έχει πρόβλημα. Χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκέντρωση”.
Για την έδρα της Μπενφίκα:
“Το “Ντα Λουζ” όταν είναι γεμάτο είναι καλή έδρα. Στο παιχνίδι που είχα παίξει εγώ δεν ήταν γεμάτο καθώς υπήρχε σιγουριά από το πρώτο παιχνίδι στη Τούμπα αλλά θεωρώ πως τώρα επειδή είναι κρίσιμο το παιχνίδι θα γεμίσει. Σαν στάδιο σου δημιουργεί την αίσθηση πως παίζεις σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα γήπεδο που μπορεί να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο”.
Για τις αναμνήσεις του από τη Τούμπα:
“Από τη Τούμπα θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα. Είναι μια έδρα που σε γιγαντώνει και σε κάνει να νιώθεις πολύ δυνατός. Αυτό επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και εκτός έδρας. Θεωρώ πως είναι η πιο καυτή έδρα στην Ελλάδα και κάνει πολύ μεγάλο καλό στους ποδοσφαιριστές που παίζουν στον ΠΑΟΚ”.
Για τις σχέσεις που κρατά με ανθρώπους του “Δικεφάλου”:
“Έχω σχέσεις με όλα τα παιδιά στο τηλέφωνο. Μιλάω με τον Γεωργιάδη, τον Βρύζα, τον Ζαγοράκη και άλλους. Μπορεί να μη μιλάμε συνεχώς αλλά όταν επικοινωνούμε υπάρχει πολύ ζεστό κλίμα κάτι που το έχουμε χτίσει από παλαιότερα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: