Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η νέα εποχή Σαββίδη και τα νέα προβλήματα της ομάδας!!

Η τελευταία αποχή ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ από προπόνηση καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2011. «Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Π.A.Ο.Κ. μετά από μεταξύ μας συζήτηση αποφασίσαμε να μην προπονηθούμε σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις αρκετών μηνών στις πληρωμές δόσεων συμβολαίων, πριμ (σ.σ. περσινών του Ιουνίου) και διάφορων άλλων παροχών (σ.σ. από Σεπτέμβριο έως σήμερα)».
Αυτό, ήταν ένα μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσαν στις 25 Φεβρουαρίου του 2011, μόλις δυο χρόνια πριν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι ανεξόφλητες οφειλές της διοίκησης, τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αφού είχαν προηγηθεί συζητήσεις αρκετών ημερών σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης τους.
Οι Έλληνες παίκτες ήταν της άποψης μιας πιο «λάιτ» αντιμετώπισης του ζητήματος, ενώ άλλοι υποστήριζαν πώς η χρονική συγκυρία, σε μια Ελληνική κοινωνία χτυπημένη από την οικονομική κρίση, δεν ήταν καλή για απεργίες.
Για αυτό και σε εκείνη την ανακοίνωση είχε μπει σχετική παράγραφος για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:«Μ' αυτόν τον τρόπο συμπαραστεκόμαστε στους συμπαίκτες μας εκείνους, κυρίως στους νέους ποδοσφαιριστές, που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών».
Ακολούθησε το σχετικό «μπάχαλο» που συμβαίνει πάντα μετά από τέτοιου είδους ανακοινώσεις με άλλους να κατηγορούν τους ποδοσφαιριστές κι άλλους να κατηγορούν την διοίκηση για τους χειρισμούς της. Περίπου δυο χρόνια μετά η ένταση, οι συζητήσεις, οι διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στον ΠΑΟΚ.
Μόνο, που αυτή την φορά οι Παοκτσήδες δεν συζητούν τις πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά τους για πιθανές απεργίες και αποχές, δεν συζητούν φήμες τα περί αφίξεων Σαουδάραβων επενδυτών που θα βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο, ή για τον φάκελο προς την ΕΕΑ που θα είναι ή δεν θα είναι έτοιμος. Δεν αναπαράγουν σε ραδιοφωνικές εκπομπές αυτό που τους είπε ένας γνωστός τους, πώς η διοίκηση που εμπιστεύθηκαν και ενίσχυσαν οικονομικά κάνει κακοδιαχείριση.
Αντίθετα, τρελαίνονται (δικαίως)γιατί διαπιστώνουν πώς η ομάδα τους δεν είναι έτοιμη για πρωτάθλημα, διαφωνούν για το αν μπορεί ή δεν μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα ο Αθανασιάδης, ο Στοχ κι ο Σαλπιγγίδης. Προβληματίζονται για το αν είναι ή δεν είναι καλό που η ομάδα έχει πολλούς Έλληνες διεθνείς ενόψει Μουντιάλ, τσατίζονται γιατί ο Ιβάν δεν τα "χώνει" για να κάνει περισσότερες μεταγραφές, ζοχαδιάζονται με το θέμα Κάτσε... Από σήμερα θα ασχολούνται με την Μπενφίκα και την προoπτική πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.
Χίλια λάθη έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Σαββίδης(«μην υποσχεθείς του παιδιού δώρο και του Παοκτσή πρωτάθλημα»λένε). Εχθρός του καλού άλλωστε, είναι πάντα το καλύτερο όμως ο ΠΑΟΚ μέσα σε δυο χρόνια, από την απεργία του 2011 ως σήμερα, διένυσε μεγάλη απόσταση. Πρέπει να διανύσει κι άλλη , πρέπει να φροντίσει να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός, πιο "ευέλικτος" σε "ευαίσθητα θέματα" που μπορεί να διχάσουν...
Διαθέτει όμως σε αντίθεση με το παρελθόν την πολυτέλεια να μπορεί, να είναι σε θέση να λύνει προβλήματα και να μην "τσαλαβουτάει" στα ρηχά νερά της αναξιοπρέπειας. Για κάποιους, αυτό θεωρείται αυτονόητο όμως η ιστορία, μάς έχει διδάξει άλλα.

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: