Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο νόμος του ΠΑΟ και ο Ούκιτς!!

Στο τέλος, μιλάει ο Παναθηναϊκός. Διότι έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει όταν έχει απέναντί του το αντίπαλο δέος.

Ο νόμος του ΠΑΟ και ο Ούκιτς!
Όπως και να το κάνουμε το έχει καταφέρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και για τις τρεις διοργανώσεις, διότι επέβαλλε τον νόμο του είτε εύκολα είτε δύσκολα.

Για άλλη μια φορά η επιτυχημένη συνταγή που ονομάζεται άμυνα, λειτούργησε άψογα και κράτησε τον Ολυμπιακό στους 62 πόντους και τον Σπανούλη να «εγκλωβίζεται» ξανά, αλλά πέρα από τακτικές και άμυνες σε μις ματς καταστάσεις, αυτό που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν το πάθος που παρουσίασαν, αλλά και την ψυχραιμία ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 55-59.
Γενικότερα αυτό που έδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ότι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πίστεψαν ότι υπάρχει η πιθανότητα να χάσουν, διότι ήξεραν και είχαν τις λύσεις για να μιλήσουν τελευταίοι σε μια αναμέτρηση που είχε αρκετές ανατροπές και εκατέρωθεν σερί. Αυτό που διατήρησα στο μυαλό μου ήταν η παρουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ενός παίκτη που φέτος δίνει την δική του μάχη ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του. Είναι πεισματάρης και δεν το βάζει κάτω και αυτό το δείχνει και στις προπονήσεις παρά το πρόβλημα που έχει στους αχίλλειους. Ο Κροάτης γκαρντ με τις μπούκες που έκανε θύμισε τον περσινό Ούκιτς που είχε αποτελέσει τον νούμερο ένα εφιάλτη του Ολυμπιακού. Ναι, δεν βρίσκεται ακόμα σε επιθυμητό επίπεδο της φυσικής κατάστασης, αλλά επειδή είναι ένας παίκτης που έχει καρδιά, δεν απογοητεύτηκε ποτέ και πραγματοποίησε μια εμφάνιση που άξιζε να την κάνει και για αυτό τον λόγο μόλις αποχώρησε από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, δέχθηκε το πιο δυνατό χειροκρότημα από τους φίλους της ομάδας που είχαν συγκεντρωθεί έξω.
Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε (πρώτος γύρος) για τον Παναθηναϊκό με το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας κόντρα στο ανεβασμένο Μιλάνο να είναι εξίσου σημαντικό, αλλά όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι του κυπέλλου και σε αυτό του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να επενδύσει πάνω σε αυτή τη νίκη που του έδωσε πολλαπλά οφέλη ώστε να βάλει από κάτω τους Ιταλούς έχοντας στην διάθεσή του και τον Ζακ Ράιτ.
Υ.Γ.: Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Λάσμε κυρίως προς τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού ήταν μια εικόνα που μένει χαραγμένη σε τέτοιου είδους παιχνίδια και ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: