Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Θα περάσουν οι αιώνιοι στα πλέι οφ»

Είτε δύσκολα, είτε εύκολα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βλέπει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Διαβάστε που πιστεύει πως κρίθηκε το χθεσινό ντέρμπι.

«Θα περάσουν οι αιώνιοι στα πλέι οφ»
Αποσπάσματα όσων είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σούτο:

«Η επόμενη αγωνιστική θα έχει κομβική σημασία και για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα δεν θα ξεμπλοκάρουν την κατάσταση, αλλά θα είναι σημαντικό να δούμε την αντίδραση των ελληνικών ομάδων. Με το αλλαγμένο σύστημα και τα πολλά ματς που υπάρχουν, νομίζω πως περιμέναμε τα αποτελέσματα που είδαμε στον πρώτο γύρο στον ελληνικό όμιλο. Έκπληξη ήταν η έκταση της διαφοράς της ήττας του Ολυμπιακού απ’ την Αρμάνι. Νομίζω θα υπάρξουν κι άλλα αμφίρροπα παιχνίδια, λόγω και του συστήματος που υπάρχει πλέον. Γίνεται πιο πολύπλοκη η διοργάνωση ως προς τον παράγοντα έκπληξη».

«Η Μπαρτσελόνα δεν χάνει την πρωτιά. Θα είναι σίγουρα στη διάδα τουλάχιστον. Οι δύο ελληνικές ομάδες, η Φενέρμπαχτσε και η Αρμάνι θα παλέψουν για τις άλλες τρεις θέσεις και νομίζω πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τα καταφέρουν. Δεν θέλω να προτρέχω, αλλά πιστεύω πως η Μάλαγα θα μείνει έξω, καθώς είναι ήδη πίσω και έχει δύσκολο πρόγραμμα. Όπως και η Λαμποράλ με 1-6 ρεκόρ. Για τον άλλο όμιλο νομίζω πως η Εφές δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να περάσει και με την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, το θεωρώ απίθανο πια».

«Κάθε προσθήκη που γίνεται στις ομάδες, γίνεται με στόχο να αλλάξει η ομάδα. Ήταν αναγκαία η μεταγραφή του Ράιτ, τον χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός. Είναι παίκτης πολύ σημαντικός κι αν μπει γρήγορα στο ροτέισον της ομάδας, θα βοηθήσει πολύ. Είναι καλός πασέρ, δεν εκβιάζει προσπάθειες και θα προσφέρει λύσεις στον Πεδουλάκη. Μεγάλη η απώλεια του Κάρι που είχε δέσει και συμπλήρωσε τον Διαμαντίδη. Θα ενεργοποιηθεί και ο Παππάς περισσότερο τώρα».

Για το που κρίθηκε το ντέρμπι των «αιωνίων»: «Το χθεσινό ήταν το καλύτερο από τα τελευταία που έχουν δώσει μεταξύ τους. Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά τεχνικά επέβαλλε το ρυθμό του και δεν έδωσε δικαίωμα να τον χάσει. Το πήγε κλειστά το ματς, αυτό τον συμφέρει. Στο πέντε εναντίον πέντε είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό το πήγε έτσι. Είχε σε καλή βραδιά τον Ούκιτς μετά από καιρό, καταπληκτικός ο Λάσμε που πλήγωσε τον Ολυμπιακό και σταθερή αξία τον Διαμαντίδη, αν και έπαιξε με... 8,5 παίκτες. Το είχε ανάγκη, έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, έδειξε να έχει διαφορετικό αγωνιστικό πλάνο με τον Περπέρογλου και πήγε να παίξει τον Παναθηναϊκό πάνω στο δικό του παιχνίδι. Γι’ αυτό έμεινε τόσο κοντά στο σκορ, όμως μετά το 25’ άλλαξε τρόπο επίθεσης, χάθηκε ο προσανατολισμός του, άνοιξε πολύ το ροτέισον και τελικά στο τελευταίο 5λεπτο δεν είχε καλές επιλογές και έχασε. Έκανε κάποια τραβηγμένα σουτ, δεν διάβασε σωστά το ματς και τον οδήγησαν στην ήττα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: