Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η Φενέρ είναι εδώ!!

Το μεγάλο τουρκικό ντέρμπι κατέληξε στην Φενέρμπαχτσε! Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επιβλήθηκε της Αναντολού Εφές με 71-63 και με την τρίτη σερί νίκη της μπαίνει ξανά στο κόλπο πρόκρισης!

Η Φενέρ είναι εδώ!
Αν και η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε με τέσσερις ήττες, έχει πάρει τα πάνω της στο Top-16 της Ευρωλίγκας!

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε της Εφές στο ντέρμπι της πόλης με σκορ 71-63 κι έφτασε τις τρεις νίκες, ύστερα από επτά αγωνιστικές. Απ’ την άλλη, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έμεινε στο 2-5 και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα.

Ντέρμπι με τα όλα του στις τρεις πρώτες περιόδου, ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν... γκάζι κι έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Κλέιζα με 18 και Μπογκντάνοβιτς με 17 οι κορυφαίοι για τους νικητές, 10 πόντους είχε ο Βασιλειάδης για τους ηττημένους.

Το ματς:
Η Εφές ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού. Μια θέση μάλιστα που την έφτασε σχεδόν και σε διψήφια διαφορά, όταν προηγήθηκε με double score (18-9). Ο Ομπράντοβιτς έβαλε τις φωνές και συνήθως αυτό αποδίδει καρπούς. Όπως και στη συγκεκριμένη φάση, διότι η Φενέρμπαχτσε βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση, έτρεξε ένα μίνι σερί και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε σε πλήρη ισορροπία, με το 24-24.

Πραγματικό ντέρμπι η συνέχεια του παιχνιδιού. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με το σκορ να εναλάσσεται συνεχώς. Προς στιγμήν, η Φενέρ προηγήθηκε με έξι πόντους (33-39), αλλά δεν το χάρηκε σχεδόν καθόλου, καθώς οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα (39-39), με το ημίχρονο να βρίσκει τους παίκτες του Ζοτς στο +2 (39-41), χάρη στις εξαιρετικές τους επιδόσεις στο «ζωγραφιστό».

Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτσι και στο τρίτο, οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο-πόντο. Η Εφές προηγήθηκε με 50-49, αλλά με ένα μίνι σερί 4-0, η Φενέρ ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα και κατάφερε στο 30’ να βρίσκεται μπροστά, έστω και κυριολεκτικά οριακά με μόλις ένα πόντο διαφορά.

Η συνέχεια, όμως, άνηκε στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Με υποδειγματική άμυνα, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν επιθετικές λύσεις, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν για πρώτη φορά με 11 πόντους (57-68) στο 37’ και ουσιαστικά να «κλειδώνουν» το διπλό. Οι παίκτες του Αγγέλου προσπάθησαν να μειώσουν και να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά το... πουλάκι είχε πετάξει, με την Φενέρμπαχτσε να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με το υπέρ 71-63!

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 39-41, 53-54, 63-71

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Μπαλμπάι 4, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ, Ερντέν 1, Γκονλούμ 5 Σαβάνοβιτς 15, Γκόρντον 13, Πλάνινιτς 4, Μπιέλιτσα 11.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 13, Ονάν 2, Μπιέλιτσα Ν. 4, Μαχμούτογλου 3, Κλέιζα 16, Ζόριτς 8, Μπογκντάνοβιτς 17, Μπρέλντζιτς 8.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: