Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τελευταία ευκαιρία...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την τελευταία...λογική ευκαιρία σωτηρίας που έχει ο ΑΡΗΣ στα Χανιά και τις αλήθειες που όποτε λέγονται, λοιδορούνται για το “καλό του ΑΡΗ”.
Έτσι όπως τα κατάφερε ο ΑΡΗΣ, Την Κυριακή παίζει αν όχι 100%, σίγουρα σε ποσοστό 80-90% την παραμονήη του στην κατηγορία. Με νίκη επί του Πλατανιά μπαίνει σαν ισότιμος διεκδικητής στο παιχνίδι της παραμονής, ενώ με ήττα πλέον θα κυνηγάει το θαύμα των θαυμάτων.
Στην ουσία πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία τπυ Σούλη Παπαδόπουλου και των παικτών του, αλλά και της ανοχής του όσμου απέναντι στη διοικητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υπό τον Λάμπρο Σκόρδα χωρίς κανένα ως τώρα ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς αντί να γίνουν καλύτερα τα πράγματα έγιναν- από βαθμολογικής απόψεως πολύ χειρότερα.
Άπαντες εύχονται το παιχνίδι στα Χανιά να αποτελέσει την απαρχή ανάκαμψης και ο ΑΡΗΣ να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς σωτηρίας, ώστε μετά τις 14 Απριλή πολύ πιο εύκολα να θέσει ένα νέο πλάνο εξυγίανσης και αναζήτησης των τρόπων απεμπλοκής από τα χρέη.
Σε μεγαλο βαθμό, λοιπόν, αυτό θα ξεκαθαρίσει την Κυριακή σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έγινε ακομα δυσκολότερο με τον ορισμό του Μάνταλου. Ο ρέφερι που πέρσι διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του το αποτελεσμα στο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο καθώς απέβαλε αδικαιολόγητα τον Γιαννιώτα πριν βγει το ημίχρονο, ο ρέφερι που στην Λιβαδειά απέβαλε τον Γκέσιο στο 47, σε φάση μαρς πέναλτι, ο ρέφερι που ανάγκασε τον Δερμιτζάκη πέρσι στον “τελικό” ΑΡΗΣ-Πανθρακικός σε ένα κατάμεστο Βικελίδης να δηλώσει ότι η ομάδα του είχε την καλύτερη εκτός έδρας διαιτησία ever!
Στο ίδιο ματς ο ΑΡΗΣ τελείωσε με 9, ενώ ο Αγκάνθο πήρε την 7η κίτρινη, που του στέρησε την συμμετοχή στα 2 από τα 3 τελευταία ματς, αλλά το άξιο αναφοράς ειναι ότι την κάρτα που έγραψε στο φύλλο αγώνα ΠΟΤΕ δεν την έδειξε στον παίκτη την ώρα του ματς, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το βίντεο.
Ο Μάνταλος είναι ο ρέφερι που φυσικά και το δικό του όνομα ακούγεται στις περίφημες κασέτες, ο ρέφερι με τον οποίο ο Βόλος πήρε το παιχνίδι 3-2 με τον ΠΑΟ τελευταία αγωνιστική με αποβολές και πέναλτι άνευ προηγουμένου που βέβαια στέρησαν από τον ΑΡΗ την ευρωπαική έξοδο.
Αυτός ο ρέφερι που από ΕΠΣ Αθηνών, πήρε φέτος... μεταγραφή για την Καβάλα και ελπίζω πραγματικά να μην επιβεβαιώσει την Κυριακή όλα όσα ακούγοντα πόσο μάλλον όταν εδώ και 15 μέρες και στο LIBERO 107,4 και στο AllAboutARIS.com, αλλά και εδώ στο blog μου στο gazzetta είχα προβλέψει ότι αυτός θα οριστεί από την ΚΕΔ. Και έγινε το θαύμα και ο Καραμελίδης με την παρέα του, τον όρισαν σε αυτό το παιχνίδι.
Ο ΑΡΗΣ απλά  για να κερδίσει στα Χανιά πρέπει να κάνει ότι και στην Βέροια με Βοσκάκη και ο νοών νοείτω. Αν τα καταφέρει έχει καλώς, διαφορετικά αναμένονται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα άμεσα. Α, και ανακοίνωση μετά το ματς δεν έχει καμία ουσία να βγαίνει.
ΥΓ1 Στον ΑΡΗ όποτε κάποιος βγαίνει και λέει την αλήθεια όπως έκανε ο Πάνος Στεφανίδης (http://www.allaboutaris.com/item.asp?id=34476) αυτομάτως δέχεται και ένα συντονισμένο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης, απαξίωσης και φυσικά αυτομάτως εντάσσεται σε ένα φανταστικό κύκλωμα που θέλει το κακό του ΑΡΗ.
Βέβαια τα...ξεφωνητά δεν μπαίνουν σε σχολιασμό των όσων είπε επί της ουσίας ο Στεφανίδης. Ότι δηλαδή βαθμολογικά ο ΑΡΗΣ είναι σε χειρότερη (πολύ) θέση από ότι ήταν πριν. Ότι η νέα αίτηση για το 99 από την μία απώλεσε τα δικαιώματα της έφεσης( και οι μεταγραφές έπαιξαν στο τέλος Γενάρη και ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορεί για δυο χρόνια να πάρει αδειοδότηση και πλακώθηκε με την ΕΠΟ και το Δημόσιο), αλλά επί της ουσίας με τα όσα γράφει είναι σα να πρόκειται για έφεση. Ότι η αντιμετωπίση από την διαιτησία ήταν κάκιστη με Ηλιάδη και έγινε ακόμα χειρότερη, ενώ οι υποσχέσεις αλλαγής έπεφταν η μία μετά την άλλη. Ότι όπως υποσχέθηκε ο Ηλιάδης χορηγίες, το ίδιο έκανε και ο κ. Κώνστας (με πολύ μικρότερα ποσά), αλλά ούτε και αυτός παρουσιάσε καμία χορηγία.
Επειδή, λοιπόν, είπε την αλήθεια μπήκε στο στόχαστρο, αλλά όχι με βάση αυτά που είπε σήμερα, αλλά όσα δεν έλεγε (θεωρητικά) επί Ηλιάδη. Για το...καλό του ΑΡΗ πριν από κρίσιμα παιχνίδια δεν το συζητώ. Θυμίζω μόνο, πώς έφυγε η διοικούσα επιτροπή, πως έφυγε ο Ψηφίδης και πως έφυγε ο Ηλιάδης. Μακάρι το ξεκαθάρισμα φέτος να γίνει στις 14 Απριλίου γιατί αυτό θα σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι την τελευταία αγωνιστική η ομάδα θα διεκδικεί την παραμονή της. Διαφορετικά αν έρθει το μοιραίο οι εξελίξεις πρέπει να τρέξουν άμεσα για να υπάρχει πραγματικά και επόμενη μέρα, όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή...
ΥΓ2 Τι 30, τι 40, τι 50 έλεγαν εκτός από τον Κωνσταντάρα οι... ξερόλες και οι... κατευθυνόμενοι, αλλά και οι έχοντες άγνοια ή πτυχίο ασχετοσύνης. Τελικά με βάση τον ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, οι υποχρεώσεις είναι 20 εκ ευρώ, από τα οποία τα 5 άμεσα απαιτητά. Βέβαια όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι είναι πάνω από 3-35. Αυτό πετούσαν ως λάσπη για να αλώσουν τον ΑΡΗ, αυυτό έμεινε. Για αυτά τα χρέη όμως διαλύεται ο ΑΡΗΣ, ενώ άλλες ομάδες με δεκαπλάσια και εικοσαπλάσια το παίζουν... κουκλεντέδες. Δεν φταίνε όμως οι άλλες ομάδες, αλλά όσοι έφεραν τον ΑΡΗ σε αυτό το σημείο με επαναλαμβανόμενα τρυπήματα, πισώπλατα μαχαιρώματα και συναλλαγές κάττω από το τραπέζι.
Ήδη το πόρισμα έδειξε την αλήθεια, που είναι τελείως διαφορετική από τις λάσπες και τα ψέματα που κατάφεραν μεσα σε 3-4 χρόνια να διαλύσουν την ομαδάρα που έπαιζε με την Ατλέτικο. Δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν όμως αν και οι διοίκησεις των τελευταίων ετών ήταν ισχυρές και δεν έπεφταν σε πολλαπλά λάθη είτε χειρισμών επί οικονομικών ζητημάτων, είτε και σε πολλούς άλλους τομείς. Θα επανέλθω γιατί πλησιάζει και η ώρα που ο εισαγγελέας πλέον θα ξεμπροστιάσει όσους πραγματικά εγκλημάτισαν διοικητικά και διέλυσαν τον ΑΡΗ και την ίδια στιγμή λάσπωναν και λοιδωρούσαν με μοναδικό στόχο να καλύψουν τα “λάθη”τους. Και δεν είναι μόνος ένας ο ένοχος για να μην παίρνουν και θάρρος ορισμένοι που εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις και τα ρίχνουν σε έναν πρώην ή επόμενο.
ΥΓ3 Ρε (πρώην) Πρόεδρε μανατζερικά 57.000 ευρώ για να έρθει προπονητής δεν πήρε ούτε ο μάνατζερ του Κούπερ. Διερεύνηση δεν πρέπει να υπάρξει μόνο ως το 2012 που αναφέρεται το πόρισμα. Διερεύνηση και εξηγήσεις απαιτούνται και για πέρσι και για φέτος. Το μόνο εύκολο είναι να μιλάς για τους προηγούμενους ή τους επόμενους. Το μόνο εύκολο είναι όταν υπάρχει πρόβλημα με την δική του χρήση να αναφέρεται κάποιος στην χρήση κάποιου άλλου. Αυτό πλέον στον ΑΡΗ θα τελειώσει. Ο Σκόρδας θα είναι υπόλογος για την δική του χρήση, ο Αθανασιάδης για την δική του, ο Ψηφίδης για την δική του και ο Ηλιάδης για την δική του. Τα λάθη του καθενός δεν θα καλύπτονται από τα πιθανώς μεγαλύτερα λάθη του... προηγούμενου, έστω και αν θα πρέπει να γίνει ολοκληρωτική επανεκκίνηση του συλλόγου.
ΥΓ4 Που είναι τα παιδιά που έλεγαν ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να πέσει γιατί προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Για υποθέσεις βέβαια όπως το 99 που δεν υπάρχουν στο δίκαιο της ΕΠΟ και επομένως δεν θεωρείται ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο. Τώρα που πήγε ο συμπολίτης στα πολιτικά δικαστήρια για απόφαση της ΕΠΟ, τι έχουν να πουν οι...εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου; Άλλα άσε αυτούς, η ΕΠΟ θα πάρει τηναπόφαση που προβλέπει ο ΚΑΠ ή πάλι θα γίνει ότι και με την αδειοδότηση με αρνητική εισήγηση από Δημητρίου και θετική της “αρμόδιας επιτροπής”;
ΥΓ5  Διπλό μέσα στα Χανιά ΑΡΗ ΟΛΕ!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: