Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Προς ακύρωση ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά της Εθνικής!

Διαβάστε από το gazzetta.gr τι ακριβώς συνέβη με τον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προκριματικών αγώνων του  EURO 2016 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προκριματικών αγώνων του  EURO 2016 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
 
Μετά την αποχώρηση του MEGA, η στήλη πληροφορήθηκε πως και ο ΑΝΤ1 αλλά και η ΝΕΡΙΤ δεν κατέθεσαν προσφορά για τα δικαιώματα! Ο λόγος; Ίδιους με του MEGA: οικονομικός.
 
Από τον ΑΝΤ1 οι απαιτήσεις της εταιρείας που έχει αναλάβει τα δικαιώματα κρίθηκαν υψηλές ενώ από τη ΝΕΡΙΤ η ενημέρωσή μας είναι πως δεν συζητήθηκε καν λόγω του κόστους. Υπενθυμίζεται πως έχει αλλάξει το καθεστώς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς έφυγαν από την κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πήγαν στην UEFA μέσω μια θυγατρικής εταιρείας της (CAA Eleven), προκειμένου να υπάρχει κεντρική διαχείριση.
 
Κρατήστε δύο τινά: πρώτον, πως η εταιρεία ζητά το 40% του συμβολαίου προπληρωμένο! Το 20% τώρα και το 20% ως το καλοκαίρι. Και, δεύτερον, οι αρχικές αιτιάσεις έφτασαν τα 500.000 ευρώ για κάθε ματς, ήτοι για 20 αγώνες το ποσό έφτανε τα 10 εκατ. ευρώ! Το αρχικό ποσό έχει πέσει αρκετά αλλά και πάλι από τον ΑΝΤ1 κρίθηκε ασύμφορο να… μπει στο «παιχνίδι».
 
Φακέλους λοιπόν κατέθεσαν οι δύο ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες: ο OTE και η Nova. Τούτο σημαίνει πως ο διαγωνισμός θα καταστεί άκυρος μιας και είναι υποχρεωτικό κάποια ματς να μεταδοθούν από ελεύθερο κανάλι, άρα θα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός το προσεχές διάστημα με διαφοροποιημένους όρους.
 
Δεν αποκλείεται να κριθούν τα πάντα το καλοκαίρι (τα ματς των προκριματικών ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση γίνεται την Κυριακή με live κάλυψη από το Eurosport) κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ήταν και αίτημα του MEGA στις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία, ήτοι να μην γινόταν διαγωνισμός τώρα αλλά σε λίγους μήνες…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: