Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αλλη λίγκα, μια από τα ίδια!!

Ηταν ματσάρα, όπως και να το κάνουμε. Δεν είχε σούπερ θέαμα, αλλά είχε σασπένς, έσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ.

Αλλη λίγκα, μια από τα ίδια
Αποδείχθηκε δε πως είτε παίζουν στην Α1, είτε στο Κύπελλο, ούτε στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, η εικόνα είναι ίδια.Γράφει ο  Μιχάλης Λεάνης

Καμία διαφορά δεν είχε αυτό το ματς, με εκείνα στις ελληνικές διοργανώσεις. Ιδια εικόνα, ίδιος ρυθμός.

Το παιχνίδι περισσότερο το έχασε ο Ολυμπιακός, που εκβίασε τη νίκη και το πλήρωσε.

Οταν έπρεπε να παίξει με μυαλό, πήγε το ματς στην άκρη του γκρεμού.
Ενώ μπορούσε να πάει για δίποντο, προτιμούσε το τρίποντο. Ηθελε να σκοτώσει τον αντίπαλο, να πάρει το πολλαπλάσιο και τελικά δεν πήρε τίποτα. Το άγχος του Ολυμπιακού και των παικτών του να τελειώσουν το ματς, κόστισε στο κρίσιμο σημείο. Αν ήταν πιο συγκρατημένοι, θα τα είχαν καταφέρει. Αν είχαν στο μυαλό τους να νικήσουν και όχι να σκοτώσουν τον αντίπαλο, θα είχαν πάρει το διπλό. Και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο μυαλωμένοι και φαινόταν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είχε περισσότερο μυαλό, ειδικά στα σημεία που το χρειαζόταν. Πήγε πάλι το ματς στο δικό του ρυθμό και χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις. Στο τέλος δε, ο Πεδουλάκης πήρε τη σωστή απόφαση και δεν έκανε φάουλ στην επίθεση του Ολυμπιακού. Πήρε την απόφαση με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, αφού έβλεπε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ικανός να κάνει τη σωστή επιλογή. Και δικαιώθηκε γιατί ο Ολυμπιακός όταν έπρεπε να πάει για δίποντα έκανε τρίποντα και όταν έπρεπε να κάνει τρίποντο, προτίμησε δίποντο.
Συνολικά ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχε την λάμψη των σούπερ σταρ, του Διαμαντίδη και του Σπανούλη, που εκλωβίστηκαν στις αντίπαλες άμυνες. Ομως είναι ομάδες αξίας και επιπέδου και έβγαλαν άλλους πρωταγωνιστές. Ο Παναθηναϊκός τον Ούκιτς, τον Λάσμε αλλά και τον Ματσιούλις, που ναι μεν δεν ήταν παραγωγικός επιθετικά, αλλά πάλεψε και έκανε σωστή δουλειά σε καθοριστικά σημεία. Ο Ολυμπιακός τον Μάντζαρη που έπαιξε μεγάλη άμυνα, τον Περπέρογλου που ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο δεκάλεπτο.
Εν τέλει το παιχνίδι κρίθηκε στη λεπτομέρεια, στο σουτ, στην προσωπικότητα. Και νικητής αναδείχθηκε το… ΟΑΚΑ, που παραμένει άχαστο πλέον σε όλες τις διοργανώσεις. Κύπελλο, Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα.

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: