Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

«Δεν μου αρέσει το μπάσκετ σήμερα»

sepk7
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην επαγγελματίας προπονητής και νυν χειρούργος, Χρήστος Χρηστάκης. Μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ του σήμερα και σχολίασε τον τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό.
Επίσης, αναφέρθηκε και στο επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, όπου τόνισε πως οι δύο ομάδες της Αθήνας είναι πολύ ανώτερες από όλες τις υπόλοιπες ομάδες στην χώρα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Χρηστάκης:
Για το Άρης – Πανιώνιος: “Οι ομάδες δεν έχουν σταθερή απόδοση. Ο Άρης έχει μια καθαρά νεανική ομάδα και τον ανάγκασε η κατάσταση μη μεταγραφών να ελληνοποιηθεί. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε καινούρια πρόσωπα και αστάθεια. Έχει φτιάξει το πρόσωπο του μετά από μια κρίση από την φυγή του Αγγέλου. Ο Πανιώνιος είναι σταθερός και μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα. Στην Νέα Σμύρνη πάντα υπήρχε αυτή φιλομπασκετική ομάδα. Από παλιά που εμφανίστηκε έκανε προσπάθειες να σπάσει τα κατεστημένο. Δεν θέλει να βγει πρώτος η δεύτερος, αλλά θέλει να παραμείνει τριτοτέταρτος. Γνωρίζει τους στόχους του. Ο Άρης είναι πλέον σοβαρή ομάδα. Ο Πανιώνιος έχει τους ξένους τους, αλλά η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχουν αισθητές διαφορές σε αυτές τις ομάδες. Είναι θέμα απόδοσης την στιγμή του αγώνα”.
Για τον τελικό του κυπέλλου μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού: “Τα πράγματα φαινόντουσαν από το ξεκίνημα. Ο Άρης έκανε οριακά άριστη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, έβαζε τα πάντα και ήταν υπόθεση πέντε λεπτών. Ο Παναθηναϊκός θα έκανε κάποια στιγμή το ξέσπασμα. Ο Άρης έβαλε συνολικά 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και υπερέβη τον εαυτό του στο πρώτο, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των δυνατοτήτων του. Το 40-40 ήταν ωραίο σκορ , αλλά φαινόταν πως δεν θα έμενε τόσο κοντά. Η σοβαρότητα στην άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε την διαφορά. Ακόμα και να απαντούσε ο Άρης στα τρία τρίποντα (σ.σ. με την έναρξη της τρίτης περιόδου) πάλι δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι. Φαινόταν πως έπαιζε ένας ισχυρός με έναν αδύναμο. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Μπορούμε να λέμε πως ήταν ένα παιχνίδι, αλλά δεν το πίστευαν ούτε οι παίκτες”.
Για τους παίκτες του Άρη που ξεχωρίζει: “Μερικοί παίκτες ξεχωρίζουν όμως δεν θέλω να σχολιάσω κάποιον. Ο Πελεκάνος έχει μια ποιότητα και είναι  το βαρόμετρο για μια, με στεναχωρεί που το λέω, μικρομεσαία πλέον ομάδα. Είναι μαχητής και αν ξεχώριζα κάποιον θα ήταν αυτός”.
Για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει σκάουτερς του NBA για τον Βενζέκοφ: “Το NBA έχει χάσει την αίγλη του. Παλιά έπαιζαν 2 παίκτες από την Ευρώπη ενώ τώρα πάρα πολλοί. Στην Εθνική Γαλλίας αγωνίζονται όλοι στην Αμερική. Παλαιότερα λέγαμε αυτός είναι NBAερ και ήταν κάτι φοβερό. Ο Βεζένκοφ έχει κάποια προσόντα και ίσως αυτοί που τον βλέπουν ξέρουν κάτι παραπάνω. Σίγουρα αν μπει τώρα σε ομάδα NBA θα χαθεί. Όμως λογικά θα τον ετοιμάσουν και δεν θα τον αφήσουν έτσι. Θα θέλουν να κάνουν απόσβεση στην επένδυση τους”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: “Είναι μεγάλη η διαφορά του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ. Θα υπάρχει και άδειο γήπεδο κάτι που δεν είναι ωραίο για το μπάσκετ. Τα γήπεδα δεν πρέπει να κλείνουν για τον κόσμο. Είναι σαν να έχεις το καλύτερο εστιατόριο και να μην το χρησιμοποιείς. Υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι που πρέπει να τους ηρεμήσουμε και ίσως και να τους συνετίσουμε καθώς όλοι άνθρωποι ήμαστε, αλλιώς να τους απομακρύνουμε.
Χαίρομαι για την προσπάθεια του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά είναι χειρότερη ομάδα από πέρυσι. Δεν μου αρέσει να αλλάζουν τόσοι πολλοί παίκτες από την μια μέρα στην άλλη και για αυτό δεν πηγαίνω και στο γήπεδο. Συγκριτικά με παλαιότερα το μπάσκετ δεν μου αρέσει. Μπορεί οι παίκτες να είναι καλύτεροι αθλητές και πιο επαγγελματίες. Όμως ακόμα και οι κανονισμοί έτσι όμως έχουν δημιουργηθεί δεν μου αρέσουν. Δεν μου αρέσει το παιχνίδι τώρα. Είναι εντελώς διαφορετικό”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: