Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Λάζιτς: «Ήρθα στον Άγιαξ της Ελλάδας για μία ευκαιρία»

Ο Μπόμπαν Λάζιτς φωτογραφήθηκε με φόντο το Καραϊσκάκη και δήλωσε πως ήρθε στον Άγιαξ της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό για την μεγάλη ευκαιρία.
Ο Λάζιτς μίλησε στο Ajaxshowtime για την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του. Και από το Gazzetta είχατε διαβάσει προ ημερών για το deal με τον νεαρό άσο.
Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ μίλησε για:
Τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα: Μου αρέσει πολύ. Θα μου πάρει κάποιο χρονικό διάστημα να προσαρμοστώ. Είναι δύσκολο το να είσαι στο εξωτερικό. Πρέπει να τα αφήσεις όλα πίσω σου. Ο καιρός είναι καλός και οι προπονήσεις εξαιρετικές και δύσκολες. Όπως μου λένε όλοι και έχω καταλάβει και εγώ ο Ολυμπιακός είναι ο Άγιαξ της Ελλάδας.
Τον ρόλο που θα έχει στον Ολυμπιακό: Μου εξήγησαν πως στις πρώτες εβδομάδες θα προπονούμαι για να με δουν στην δεύτερη ομάδα και να μπορέσω να εγκλιμαστώ. Αφότου δοκιμαστώ και αφήσω καλές εντυπώσεις θα μπω στην πρώτη ομάδα. Εγώ ξεκαθάρισα πως θέλω πολύ να δουλέψω σκληρά και να παίξω. Εφόσον πάρω ματς στα πόδια μου θα βρω και τον ρυθμό μου.
Τα συναισθήματά του για την μεταγραφή του: Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι μία νέα ευκαιρία για μένα ο Ολυμπιακός. Μία καινούρια πρόκληση που μου προσφέρει την δυνατότητα να ξεκινήσω πάλι από την αρχή. Θέλω να αποδείξω πως μπορώ να προσφέρω και να μείνω εδώ. Από την άλλη όμως είναι δύσκολο να πετύχει κανείς κάτι τέτοιο. Στην Άγιαξ έπαιζα για χρόνια και είχα πολύ καλή σχέση με πολλά παιδιά. Ήμασταν μαζί κάθε μέρα. Όμως φυσικά και μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Και εδώ οι εγκαταστάσεις, το γυμναστήριο και τα αποδυτήρια είναι υψηλού επιπέδου όπως και οι προπονήσεις.
Το πότε αποφάσισε να φύγει και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα: Από την στιγμή που δεν έπαιζα έκρινα πως έπρεπε να φύγω. Από ένα σημείο και έπειτα έκανα κυρίως προπονήσεις. Κατά περιόδους και κατά περιστάσεις έπαιρνα κάποια λεπτά συμμετοχής. Είναι σκληρό αυτό όταν δίνεις το 100%. Δέχεσαι τα εύσημα από τον προπονητή όμως βλέπεις δύο χαφ να είναι μπροστά σου. Έτσι ή θα ήμουν στον πάγκο ή ούτε καν εκεί. Έτσι αποφάσισα πως ήθελα κάτι άλλο. Αποφασίσαμε λοιπόν μαζί με τον μάνατζέρ μου, Μίνο Ραϊόλα να κοιτάξουνε κάτι άλλο. Ήθελα να παίξω ξανά. Ορισμένοι έλεγαν πως στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να βρεις εύκολα ευκαιρίες για την πρώτη ομάδα, όμως εγώ διαφωνώ. Έχουν άλλον τρόπο προσέγγισης εκεί. Εάν προπονούμαι και δουλεύω καλά θα πάρω ευκαιρίες. Στον Άγιαξ είναι αλλιώς οι επιλογές.
Τις επαφές που έκανε με τον Άγιαξ: Με τον ατζέντη μου μιλήσαμε πολύ με τον Άγιαξ. Κοιτάξαμε για το ποια θα ήταν η πιο καλή λύση. Συγγνώμη και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να μείνω παραπάνω στην ομάδα. Πέρασα όμως πολύ καλά χρόνια στην ομάδα. Έγινα πρωταθλητής και έπαιξα και σκόραρα σε ματς με την Βάαλβαϊκ. Αυτά ήταν τα χάιλαιτς.
Το εάν κατηγορεί τον εαυτό του που δεν πέτυχε στην πρώτη ομάδα: Προφανώς και με επηρέασε ο τραυματισμός που είχα στον ώμο μου. Έκανα και επέμβαση και αυτό με άφησε πίσω. Ήταν ένα σημαντικό πλήγμα όμως δεν μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου για έναν τραυματισμό. Σίγουρα όμως έχασα πολύ χρόνο.
Το κατά πόσον μπορεί να γυρίσει στον Άγιαξ ή εάν τον θεωρεί ένα κλεισμένο κεφάλαιο: Εάν ο Άγιαξ με καλέσει στο μέλλον σίγουρα θα είμαι ανοιχτός στο να κάνω μία συζήτηση. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον Άγιαξ ένα τελειωμένο και κλεισμένο κεφάλαιο. Η ομάδα αυτή θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Όμως τώρα για μένα υπάρχει ο επόμενος στόχος ο Ολυμπιακός. Από εκεί θέλω να κάνω το επόμενό μου μεγάλο βήμα. Το επόμενο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει στον Άγιαξ, τον κόσμο του και τους πρώην συμπαίκτες του: Ελπίζω ο Άγιαξ να πάρει το πρωτάθλημα και φέτος. Να κερδίσει το Κύπελλο και εάν μπορέσει να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ όσο πιο ψηλά γίνεται. Μακάρι να πάρει και τα τρία τρόπαια. Εάν όχι τα τρία, τουλάχιστον τα δύο. Στους πρώην συμπαίκτες μου τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Παίρνω την ευκαιρία να τους ευχηθώ τα καλύτερα για την καριέρα τους. Το ίδιο εύχομαι και για το τιμ της ομάδας και τον κόσμο της.
- Ο Ζόνατας που σύμφωνα με τους Ιταλούς δεν έκλεισε στον Ολυμπιακό μετά από σχετική άρνηση της ομάδας του της Λατίνα, σε δηλώσεις που έκανε στην Ιταλία επισήμανε πως επέλεξε να μείνει στην γειτονική μας χώρα διότι το θεώρησε καλύτερο για εκείνον.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: