Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Και πάλι ήταν ένα μήνα χωρίς διπλό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη δυσκολία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο να νικήσει εκτός έδρας και τον ένα μήνα που μετράει χωρίς διπλό.
Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα, που ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία του νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Ήταν στις 19 Γενάρη όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Βέροια με 3-1 με πρωταγωνιστή τον μεγάλο απόντα της Κομοτηνής. Τον Μάρκους Μπέργκ, που είχε σκοράρει μία φορά και είχε δώσει δύο ασίστ στα γκολ των Ατζαγκούν, Κλωναρίδη. Κάτι λιγότερο από ένας μήνας πριν την τελευταία εκτός έδρας νίκη λοιπόν. Μεσολάβησαν η ισοπαλία 1-1 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και η ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0.
Γιατί το αναφέρω; Έψαξα και είδα, ότι πριν το διπλό στην Βέροια ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι να κερδίσει ένα μήνα εκτός έδρας! Ήταν στις 18 Δεκέμβρη όταν οι «πράσινοι» νίκησαν στην Λιβαδειά τότε με 4-0. Και τότε δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Μπέργκ, όπως και στην Κομοτηνή. Μόνο που τότε είχε μεσολαβήσει μόλις ένα εκτός έδρας ματς, όπου είχαν χάσει οι «πράσινοι» στο Αγρίνιο με 1-0 από τον Παναιτωλικό, αφού στο μεταξύ υπήρχε και η διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των γιορτών.
Γενικά στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός, ενώ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει τα παιχνίδια στην Λεωφόρο (σε αντίθεση με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος), δεν τα πηγαίνει καλά εκτός έδρας πάλι σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Οι δύο ήττες  μία ισοπαλία  και μόλις μία νίκη στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει οι «πράσινοι» στον δεύτερο γύρο το αποδεικνύουν.
Και στην Κομοτηνή αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός μία από τις καλύτερες εντός έδρας ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Πανθρακικός σε 12 παιχνίδια στην  έδρα του έχει κερδίσει τα 8, έχει φέρει δύο ισοπαλίες και έχει χάσει δύο φορές. Από τον ΠΑΟΚ με 3-0 και από τον Ολυμπιακό με 4-1. Αυτή ήταν και η τελευταία του εντός έδρας ήττα μέχρι σήμερα για τον Πανθρακικό και έγινε την 12η αγωνιστική. Πριν τρεις μήνες σχεδόν , δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου 2013.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: