Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δεν κολλάει πουθενά!!

Έχει βρει ρυθμό και δεν σταματά πουθενά ο Παναθηναϊκός. Αν κι έκανε δώρο ένα γκολ στον Λεβαδειακό, το «τριφύλλι» έφτασε με σχετική ευκολία στο 3-1 δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του.

Δεν κολλάει πουθενά!
Καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του, έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, δεν είδε το «βαρύ πυροβολικό», τον Μπεργκ να είναι σε καλή μέρα, έκανε δώρο ένα γκολ με το λάθος του Καπίνο, κι όμως, νίκησε!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού με τέρματα των Κουτρουμπή (39’), Καρέλη (63’), Αμπέντ (77’), ενώ οι Βοιωτοί που ήταν επιθετικοί και ανταγωνιστικοί στο δεύτερο μέρος, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 41’ με τον Κονέ.

Πανό στη μνήμη του Γιάννη Κυράστα από τη Θύρα 13, στο 40ό παιχνίδι του Αναστασίου στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Το ματς

Έχει καλύτερη ομάδα από τον Λεβαδειακό, μεγαλύτερο κίνητρο κι έπαιζε στο γήπεδό του. Με βάση αυτά τα στοιχεία κανένας δεν θα περνούσε για τρελό εκείνον που θα στοιχημάτιζε υπέρ της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό.
Οι αρκετοί που θα έφτασαν στα πρακτορεία για να καταθέσουν το δελτίο τους στο οποίο θα είχαν «μαυρίσει» τον «άσο» του Παναθηναϊκού, σίγουρα κατά τη διάρκεια του ματς θα τα είχαν με τους παίκτες του Αναστασίου για δύο λόγους.

Πρώτον: Την αδυναμία των επιθετικών να τελειώσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και δεύτερον: Το τραγικό λάθος του Καπίνο, που ένα λεπτό αφού ο Κουρτρουμπής άνοιξε το σκορ, έκανε δώρο την ισοφάριση στους φιλοξενούμενους ακυρώνοντας τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν μονότερμα τους Βοιωτούς, έχοντας κεφάτους τους Πέτριτς, Αμπέντ και στοχεύοντας κατά βάση στην αδύναμη –όπως φάνηκε στο παιχνίδι- δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων. Η πολυπληθής συμπαγής άμυνα των φιλοξενούμενων οδηγούσε συχνά τους «πράσινους» στη –μάλλον ανορθόδοξη- λύση της… σέντρας.

Ακόμη κι έτσι, το «τριφύλλι» έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. Πολύ περισσότερες από όσες είναι στα όρια του επιτρεπτού ή του φυσιολογικού με βάση τις ικανότητες των παικτών του. Ειδικά για τον Μπεργκ και την αξία του ούτε συζήτηση δεν σηκώνει η υπόθεση. Ο Σουηδός όμως, ίσως αγχωμένος για το γεγονός πως αν ήθελε να «κλειδώσει» την πρώτη θέση στους σκόρερ θα έπρεπε να βρει δίχτυα σήμερα (είναι τιμωρημένος και δεν παίζει την 34η αγωνιστική), τα έκανε όλα σωστά εκτός από την τελική προσπάθεια.

Αντίθετα, τέτοια άγχη δεν είχε ο Νίκος Καρέλης (άλλαξε την εικόνα του ματς), ο οποίος με το «καλησπέρα» όταν πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι, σκόραρε και οι φίλοι των «πρασίνων» ανάσαναν ανακουφισμένοι βλέποντας επιτέλους τον πολύ καλό Πρζιρόβσκι.

Στη «βροχή» ευκαιριών των γηπεδούχων οι Βοιωτοί είχαν να αντιτάξουν μία, αλλά κραυγαλέα. Με υπερβάλλων ζήλο, ίσως για να διορθώσει το δικό του μεγάλο λάθος, ο Καπίνο είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Μάντζιο και ο Λεβαδειακός «αντίο» στις πιθανότητές του να κάνει την τεράστια έκπληξη.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 77’ όταν ο Μπεργκ –ίσως έχοντας αντιληφθεί πως τα τελειώματά του δεν ήταν τα ενδεδειγμένα- αντί να σουτάρει, έδωσε σίγουρο γκολ στον Αμπέντ που διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν (62’ Κλωναρίδης), Αμπέντ (79’ Δώνης), Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (62’ Καρέλης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Ρισβάνης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα (74’ Γουόρντεν), Κονέ, Γεωργίου (51’ Σκέμπης), Λυκογιάννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς (62’ Μιλοσαβλιεφ).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάρτινς, Νικολακάκης, Γιάντσης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: