Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Να Δελη-ζήσης!!

«Χρυσό» γκολ του Γιώργου Δεληζήση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα Απόλλων-Εργοτέλης έδωσε υπερπολύτιμη νίκη (1-0) στους γηπεδούχους και τους έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη.

Να Δελη-ζήσης!
«Μπαμ και κάτω»… Ο Απόλλων επικράτησε του Εργοτέλη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γιώργο Δεληζήση να λύνει τον… γόρδιο δεσμό, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με αυτό το γκολ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς ανέβηκε στην 15η θέση με 36 βαθμούς, βάζοντας από κάτω Βέροια και Ξάνθη που έχουν από 35 πόντους.

Με δέκα παίκτες έπαιζαν από το 67’ οι φιλοξενούμενοι, διότι ο Μεχία αντίκρισε κίτρινη, για… πέσιμο στην περιοχή του αντιπάλου, που ήταν η δεύτερη του στο ματς. Ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι στο 52’ οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ, καθώς μετά από σουτ του Τσοκάνη η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Σαρρή.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι, όμως ο Στοίκοβιτς αντέδρασε εξαιρετικά απέναντι στους Πετρόπουλο και Λουσέρο, που έχασαν τις περισσότερες ευκαιρίες του Απόλλωνα. Άτυχοι ήταν οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη στο 66’, καθώς το σουτ του Διαμαντάκου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γκόμες.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε χωρίς σκορ, είχε λιγοστές ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να δημιουργούν τις περισσότερες. Ο Εργοτέλης προσπαθούσε να σκοράρει κυρίως με στημένες φάσεις και σε δύο περιπτώσεις έγινε απειλητικός. Στο 11ο λεπτό ο Χαντί έστησε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, αυτή ύστερα από την εκτέλεση του βρήκε στο τείχος και παρότι ανησύχησε τον Γκόμες, έφυγε σε κόρνερ. Στο 26’ ο Κοζορώνης εκτέλεσε με δύναμη, όμως ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Έλληνα μέσου.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του αντιπάλου μία φορά μέχρι τότε, όταν στο 12’ ο Λουσέρο τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Μίνγκα, όμως αυτός καθυστέρησε χαρακτηριστικά, κάνοντας κακό κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Ρέντζας. Είκοσι λεπτά αργότερα ο Απόλλων έφτασε κοντά στο γκολ σε τρεις φάσεις, που έγιναν σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων.

Αρχικά, ο Λουσέρο εκτέλεσε ωραία το φάουλ και ο Στοίκοβιτς έπεσε χαμηλά στη γωνία του και κράτησε το «μηδέν». Ο Αργυρόπουλος στη συνέχεια προσπάθησε να τον νικήσει από πλάγια θέση, όμως ο Σέρβος πορτιέρο αν και έδειξε να αιφνιδιάζεται σε πρώτη φάση απομάκρυνε. Ο Μίγνκας σέντραρε και προ του Πετρόπουλου έδιωξε η άμυνα του Απόλλωνα.

Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ ξεκίνησαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πετρόπουλο να απειλεί στο 47’, αλλά τον Στοίκοβιτς να βγαίνει και πάλι νικητής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσοκάνης έκανε το σουτ και ο Σαρρής σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Παππάς δεν έδωσε τίποτα και στο 59’ Στοίκοβιτς απέκρουσε και πάλι φαόυλ του Λουσέρο. Ο Αμπρόουζ μπήκε στο 62’ στη θέση του Τσοκάνη και παραλίγο να σκοράρει δευτερόλεπτα μετά, όμως ο Μεχία του το στέρησε.

Στο 66’ ο Διαμαντάκος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Γκόμες και το πλασέ του Μπαντιμπαγκά έδιωξαν οι αμυντικοί του Απόλλωνα. Στο επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα, καθώς αντίκρισε κίτρινη κάρτα για «θέατρο» ο Μεχία, που ήταν η δεύτερη του στο ματς. Στο 72’ ο Πετρόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον Στοίκοβιτς, αλλά δεν τον κέρδισε, όπως και τον Φαρινόλα δώδεκα λεπτά μετά. Η επόμενη φάση ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα με τον Γιώργο Δεληζήση να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε.


Απόλλων (Σάντσεζ) : Γκόμες, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης, Τσοκάνης (62’ Άμπροουζ), Κόρμπος, Μίνγκας (46’ Ντάλμπεργκ), Λουσέρο, Φαρινόλα, Πετρόπουλος.

Στον πάγκο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»: Σταματόπουλος, Σόντερμπεργκ, Τσιλιγκίρης, Γκουέλα, Σόουζα.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοίκοβιτς, Πίτσος (17’ Σαρρής), Μεχία, Ρέντζας, Αντελέγιε, Κούμπικ (62’ Μπουχαλάκης), Κοζορώνης, Μπαντιμπαγκά (69’ Γιοβάνοβιτς), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος.

Στον πάγκο για τους Κρητικούς: Αθανασίου, Σαρρής, Αναστασάκος, Μονακέλο, Κοιλιάρας.

Κίτρινες: 49’ Χατζηζήσης, 53’ Κοζορώνης, 58’-66’ Μεχία.


Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Χρήστος Μπαλτάς, Κωνσταντίνος Ποντίκης
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: