Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Όλοι για την πάρτη τους…!

«Ντου από Παντού» για το θρίλερ στην ουρά της βαθμολογίας. Ποιοι είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για υποβιβασμό, τι έγινε αυτή την αγωνιστική, ποια είναι τα ματς – κλειδιά για το φινάλε.
Όποιος έκατσε και παρακολούθησε την αγωνιστική, ένα πράγμα κατάλαβε σίγουρα. Ότι δεν υπάρχουν ούτε συμμαχίες, ούτε συνωμοσίες, ούτε φήμες σαν κι αυτές που κυκλοφορεί ο κάθε ευφάνταστος, ούτε τίποτα. Ο καθένας παίζει για τον εαυτό του. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται για την πάρτη της και μόνο. Και ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας αδιάφορος.
Παραλίγο με το διπλό
Έτσι είναι. Όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν τους στόχους τους. Ακόμα, για παράδειγμα, κι ο Άρης που ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, αφού ήδη έχει υποβιβαστεί, είδαμε ότι πήγε μέσα στην Τρίπολη κι όχι μόνο πήρε αποτέλεσμα, αλλά παραλίγο να φύγει και με το διπλό. Με τον Αστέρα να καίγεται για βαθμούς.
Με ενδιαφέρον
Ή να πω και κάτι άλλο. Ακόμα και η 6η θέση μπορεί να παρουσιάσει ενδιαφέρον, εφόσον κάποια ομάδα που μπει στα πλέι οφ δεν πάρει την αδειοδότηση. Αν, λοιπόν, τα βάλουμε κάτω τα πράγματα θα δούμε ότι αδιάφοροι δεν υπήρχαν ουσιαστικά σήμερα.
Με κομμένη την ανάσα
Εγώ νομίζω, λοιπόν, ότι βλέπουμε ένα συναρπαστικό φινάλε. Και ότι τελευταία αγωνιστική θα είναι όλοι με κομμένη την ανάσα περιμένοντας να δούνε τι θα γίνει.
Στο ναδίρ το ηθικό
Στην πιο δύσκολη θέση είναι αυτή τη στιγμή η Ξάνθη. Ο Παναθηναϊκός ισοβάθμησε σήμερα στους 2 β. με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ και είναι λογικό να θέλει να διατηρηθεί αυτό. Άρα, μόνο αδιάφορος δεν είναι. Κι από την άλλη η Ξάνθη ενώ σήμερα πίστεψε ότι θα πάρει αποτέλεσμα από τον ΟΦΗ, τελικά έφυγε με άδεια χέρια. Το ηθικό της είναι στο ναδίρ.
Στην έδρα της
Αν, λοιπόν, ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός κάνει το διπλό, τότε το πιθανότερο είναι η Ξάνθη να πέσει απευθείας. Κι αυτό γιατί η Βέροια του γκολτζή Μπεν που είναι κι αυτή στους 35 β. παίζει στην έδρα της. Με τον Αστέρα μεν, όμως η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει κερδίσει τις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Δεν παίζει και τόσο καλά, δηλαδή, αυτό το διάστημα.
Θα παλέψει κι ό,τι βγει
Ο Απόλλωνας που με το γκολ στο φινάλε έφτασε στους 36 πάει στο Καραϊσκάκη. Δύσκολα τα πράγματα και γι’ αυτόν. Θα παλέψει, βέβαια, και ό,τι βγει. Ο Απόλλων, άλλωστε, κάνει υπερπροσπάθεια σε όλα τα ματς τον τελευταίο καιρό.

Αυτοί σώθηκαν
Πανιώνιος και Πλατανιάς παίζουν μαζί και ουσιαστικά θέλουν από έναν βαθμό για να είναι άνετοι. Καλλονή, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, ΠΑΣ έχουν ήδη σωθεί και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Όλα για όλα
Με λίγα λόγια; Ο Πανιώνιος με 38 β., ο Πλατανιάς με 37, ο Απόλλων με 36, η Ξάνθη με 35 και η Βέροια με 35 είναι οι ομάδες που θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Για να πέσει… μιάμιση ομάδα. Μια απευθείας, δηλαδή, και η άλλη να πάει σε μπαράζ. Με τα ματς που θα έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να είναι τα Ξάνθη – Παναθηναϊκός, Βέροια – Αστέρας, Ολυμπιακός – Απόλλων και Πανιώνιος – Πλατανιάς.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: