Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νίκησε το… κίνητρο!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε το κίνητρο και το ιδανικό ξεκίνημα! Προηγήθηκε με δύο τέρματα στο 14ο λεπτό και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού και την παραμονή στην κατηγορία!

Νίκησε το… κίνητρο!
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε το κίνητρο και την τύχη να… μπει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με δύο γρήγορα τέρματα.

Μέχρι το 14ο λεπτό οι Γιαννιώτες είχαν προηγηθεί με 2-0 των ερυθρολεύκων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι γηπεδούχοι να πάρουν τη νίκη και να εξασφαλίσουν -και μαθηματικά- την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα μια αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Μοναδικό κέρδος για τους ερυθρόλευκους η εμφάνιση του Σάλιακα. Ο νεαρός εξτρέμ αγωνίστηκε σε όλο το ματς και ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των ερυθρολεύκων.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα η οποία είχε το κίνητρο και έτσι ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Ωστόσο η εξέλιξη του ήταν τέτοια που σίγουρα κανείς από την ομάδα των Ιωαννίνων δεν την περίμενε.

Μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Μιχαήλ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ .

Το τέρμα αυτό έφερε μεγάλο ενθουσιασμό στους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησαν να διαχειριστούν το προβάδισμα αυτό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την κατοχή αλλά δεν έβγαζαν φάσεις στην εστία του Βελλίδη.

Έτσι στο 14ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα σε μια εξαιρετική αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματα του με τον Βίλα από κοντά να… σπρώχνει την μπάλα στην εστία του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αλλά δεν έφτιαξε… φάσεις για να μειώσει. Στην πρώτη από αυτή ο Σαβιόλα –μετά από γύρισμα του Κάμπελ- δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη ο οποίος είχε προλάβει να βγει και να κλείσει το οπτικό πεδίο του Αργεντινού.

Στην άλλη φάση ο Σάλιακας έπιασε ένα πολύ όμορφο γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι.

Αλλαγές από τον Μίτσελ στο δεύτερο μέρος. Ιμπαγάσα και Βαλντές πήραν τις θέσεις των Βούρου και Σέποβιτς. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας, και με τον Ιμπαγάσα προσπάθησε να σκοράρει. Ωστόσο, στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε δεν μπόρεσε να μειώσει με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα.



Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενίκου (90’ Χαρίσης), Κολοβέτσιος, Κρητικός (90'+3' Γιάκος), Ίλιτς (73’ Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κυβελίδης, Τσάβες, Χαρίσης, Σκόνδρας, Γιάκος, Σονγκο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Πελέ, Τόρες, Σαβιόλα (64’ Φουστέρ), Μανωλάς, Κάμπελ, Βούρος (46’ Ιμπαγάσα), Σάλιακας, Σέποβιτς (46’ Βαλντές), Μπονγκ.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Βαλντές, Φουστέρ, Σιόβας, Μαρκάνο, Παπασάββας.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: