Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ρεκόρ, ορθολογισμός και τα «ξερά»!!

Ο Σταύρος Κόλκας αναλύει την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου και λίγο πριν τα πλέι οφ γράφει και για τα διαιτητικά σφυρίγματα!
Ο φετινός ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να πει κανείς πως είναι πρότυπο ομάδας κατάφερε να πάρει όλους τους βαθμούς στην έδρα του, πλην τους δύο που τους στέρησε ο Κύζας και ο Τζόρβας στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Η σημερινή νίκη εναντίον του Ατρομήτου, δίνει ελπίδα στην ομάδα του Γεωργιάδη πως μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία των πλέι οφ με 3 βαθμούς, άμα χάσει ή φέρει ισοπαλία η Τρίπολη στη Βέροια που καίγεται και αν βέβαια κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο Κομπότης Αρένα πηγαίνοντας εκεί με εμένα και εσένα.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σχετικά εύκολα τον Ατρόμητο, τον οποίο θα συναντήσει δύο φορές ακόμη στα πλέι οφ και θα πρέπει να επαναλάβει το έργο. Ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αγώνα και το μοναδικό του μεμπτό ήταν πως δεν καθάρισε νωρίτερα το παιχνίδι. Ήταν αυτό που έβγαλε τις περισσότερες καλές συνεργασίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Είναι αλήθεια πως ο Νάτχο είναι αυτός που αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ αφού στη καλή του μέρα δεν υπήρχε περίπτωση να μη βάλει πινελιές. Μία ασίστ και ένα γκολ, δύο ενέργειες που έκριναν ουσιαστικά το αποτέλεσμα.
Υπήρξαν και άλλα σημεία αναφοράς για τον ΠΑΟΚ σήμερα, όπως ο Σαλπιγγίδης του πρώτου ημιχρόνου που ήταν ο καλύτερος της σεζόν, αλλά και ο Ινσαουράλδε που δεν έχασε καμία φάση στην άμυνα.
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ αφορά τα τελειώματά του και αν είχε καλύτερα τότε το κοντέρ θα είχε γράψει περισσότερα.
Για ένα ακόμη παιχνίδι, ζήσαμε στη Τούμπα κάτι που μας θύμισε το ποδόσφαιρο που παίζαμε στα ξερά πιτσιρικάδες. Τότε που ο διαιτητής δεν έβγαζε κόκκινη όταν κάναμε καμιά χοντράδα, αλλά ζητούσε από τον προπονητή μας να μας κάνει αλλαγή.
Το ζήσαμε με τον Φουρλάνο στον αγώνα με την Καλλονή, την ώρα μάλιστα που ο ΠΑΟΚ έχανε. Το ζήσαμε και σήμερα, όταν ο Φωτάκης με κίτρινη κάρτα, έκανε ένα μαρκάρισμα από πίσω στον Νάτχο και λίγα λεπτά μετά έκοψε με το χέρι αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Μάνταλος, άφησε τον Ατρόμητο με έντεκα και ο Παράσχος στο ημίχρονο κράτησε τον Φωτάκη στα αποδυτήρια.
Και όλα αυτά, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που μέχρι το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είχε παίξει μέσα σε δύο εβδομάδες συνολικά 125 λεπτά με παίκτη λιγότερο στους αγώνες που έδωσε σε αυτό το διάστημα.
Έχει καταντήσει αστείο το να σφυρίζουν τον ΠΑΟΚ με τρόπο διαφορετικό από τους αντιπάλους του. Το καταλάβαμε, το πήραμε το μήνυμα και απλά προσέξτε γιατί η έκρηξη πλησιάζει. Μη παίζετε με τα νεύρα του κόσμου άλλο.
Σε γενικές γραμμές πάντως, για να κλείσουμε με το αγωνιστικό, ο ΠΑΟΚ σήμερα όταν έπρεπε να επιτεθεί το έκανε σωστά, όταν δεν ήταν καλός δημιουργικά σημείο που συνέπεσε με την κούραση των Βούκιτς, Κατσουράνη, Λίνο, Σαλπιγγίδη, αμύνθηκε σωστά και κλείδωσε το παιχνίδι όταν η ομάδα φρεσκαρίστηκε με τους Λάζαρ και Κίτσιου.
Ήταν ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια της σεζόν που η ομάδα λειτούργησε σαν ομάδα και προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αγώνα.
 ΥΓ Ωραία η μάχη του υποβιβασμού. Την τελευταία αγωνιστική θα γίνει μακελειό. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: