Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Όταν οι «δράκοι» ελπίζουν…!!

Εξακολουθεί να ελπίζει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο, μετά τη νίκη της 3-1 επί της Ακαντέμικα για την 26η αγωνιστική της Superliga.

Όταν οι «δράκοι» ελπίζουν…
Η Πόρτο νίκησε 3-1 την Ακαντέμικα στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Superliga και μείωσε στο -8 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην τρίτη θέση, ελπίζοντας πως στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές θα μπορέσει να ξεπεράσει τα «λιοντάρια» και να τους πάρει τη θέση που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο -6 από την προνομιούχο εξάδα και εξακολουθούν να ελπίζουν για την έξοδο στο Europa League.

Οι «δράκοι» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και νίκησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 4’ και 40’ με πέναλτι και Γκίλας στο 24’. Για τους φιλοξενούμενους, μείωσε ο Πάουλο στο 53’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Φαμπιάνο Φρέιτας, Ρικάρντο Περέιρα, Ντιέγκο Ρέγες, Αμπντουλαγέ, Αλεξ Σάντρο (60’ Ντανίλο), Χερέρα, Φερνάντο, Γκίλας (68’ Ζόσουε), Κιντέρο, Τζάκσον Μαρτίνεζ Βαρέλα (60’ Κουαρέσμα)


«Ανώμαλη προσγείωση» για τη Νασιονάλ, που έχασε με 3-0 στην έδρα της Σετούμπαλ, έμεινε στην πέμπτη θέση και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην έξοδο στην Ευρώπη, ενώ οι γηπεδούχοι τους πλησίασαν στο -5.

Ελπίζει για την Ευρώπη η Μαρίτιμο, που νίκησε 1-0 στην έδρα της την Αρούκα και πλησίασε στο -4 τη Νασιονάλ, αφήνοντας τους νεοφώτιστους στο +4 από τα πλέι άουτ για την παραμονή.

Νίκη-«ανάσα» για την Μπελενένσες, που επικράτησε 1-0 στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, πήρε «πνοή» στην προσπάθεια για παραμονή και βάζει σε «μπελάδες» τους γηπεδούχους.


Πρόγραμμα αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 4/4
Γκιμαράες-Εστορίλ 1-2
(Άλεξ 5’- Μπρούνο 28’,69’)

Σάββατο 5/4

Ολιανένσε-Μπράγκα 0-2
( Ρουσέσκου 84’, Πικέτι 90’)

Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισ. 1-3
(Καρβάλιο 14'. Ρόγιο 33', Σίλβα 66'- Μπεμπέ 54')

Κυριακή 6/4

Ζιλ Βιθέντε-Μπελενένσες 0-1

Μαρίτιμο-Αρούκα 1-0

Σετούμπαλ-Νασιονάλ Μαδέιρα 3-0

Πόρτο-Ακαντέμικα 3-1

Δευτέρα 7/4

Μπενφίκα-Ρίο Άβε

Επόμενη (27η) αγωνιστική:

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ
Αρούκα-Μπενφίκα
Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα
Μπελενένσες-Γκιμαράες
Μπράγκα-Πόρτο
Νασιονάλ Μαδέιρα-Μαρίτιμο
Ρίο Άβε-Ολιανένσε
Σπόρτινγκ Λισ.-Ζιλ Βιθέντε
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: