Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Χάμιλτον από άλλον πλανήτη!!

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο εκπληκτικός, Λιούις Χάμιλτον, στην πίστα του Μπαχρέιν. Το ένα-δύο η Mercedes που στην πίστα Sakhir έκανε επίδειξη δύναμης.

Χάμιλτον από άλλον πλανήτη!
Σε έναν δικό τους αγώνα στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν έτρεξαν οι πιλότοι της Mercedes. Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ παρέδωσαν μαθήματα οδήγησης στο όριο, με τους δύο τους να χαρίζουν θέαμα. Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του τη φετινή σεζόν και την 24η στην καριέρα του.

Από την εκκίνηση ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε τις προθέσεις του που δεν ήταν άλλες από το να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Βρετανός Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 έκανε εκπληκτική εκκίνηση, αφήνοντας πίσω του τον poleman και ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Οι μάχες που έδωσαν έκοψαν την ανάσα, ωστόσο ο Χάμιλτον αρνήθηκε με άριστο τρόπο να παραδώσει τη θέση του στον Ρόσμπεργκ. Το ένα-δύο έκανε η Mercedes.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή του Μεξικανού στο βάθρο.

Ο αγώνας:

Το γκραν πρι του Μπαχρείν ήταν το πιο θεαματικό από τα τρία που έχουν πραγματοποιηθεί. Όχι μόνο λόγω των προβολέων που φώτιζαν την πίστα, αλλά και λόγω των πολλών προσπερασμάτων και μονομαχιών των πιλότων.

Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος από την έβδομη θέση ανέβηκε στην τρίτη. Από την άλλη, deja vu για τον Κίμι Ραϊκόνεν και Κέβιν Μάγκνουσεν με τον Δανό να χτυπά – με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε και στη Μαλαισία- τον Iceman.



Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 42ο γύρο μετά το σοκαριστικό ατύχημα του Γκουτιέρες, έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακό το γκραν πρι του Μπαχρέιν με τις διαφορές να εκμηδενίζονται. Με την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε την επίθεσή του στον Χάμιλτον, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον προσπεράσει.

Την ευκαιρία δεν έχασε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος προσπέρασε τον ομόσταβλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ και είδε την καρό σημαία τέταρτος, αφήνοντας έκτο τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή.

Οι καλοί!

Williams και Force India ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Φελίπε Μάσα και Βαλτέρι Μπότας έδωσαν μάχες τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους υπόλοιπους, με τον Βραζιλιάνο να βλέπει την καρό σημαία από την έβδομη θέση, αφήνοντας πίσω τον ομόσταβλό του. Τον ρυθμό του Πέρες, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος, δίνοντας πολλές και δυνατές μάχες.

Στο γκραν πρι του Μπαχρέιν δεν τον χτύπησε η ατυχία… Ο λόγος γίνεται για τον Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος αν και εκκίνησε 13ος ολοκλήρωσε τον αγώνα από την τέταρτη θέση, προσπερνώντας τον ομόσταβλό του δύο φορές.

Οι κακοί…

Χωρίς σημάδια προόδου παρουσιάστηκε η Ferrari στο Μπαχρέιν. Ο Φερνάντο Αλόνσο πλασαρίστηκε στην ένατη θέση, μπροστά από τον ομοσταβλό του, Κίμι Ραϊκόνεν.

Απογοητευτική ήταν η απόδοση της McLaren με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Τζένσον Μπάτον να εγκαταλείπουν. Ο Δανός πιλότος… έμεινε από υπερθέρμανση, ενώ πρόβλημα με το KERS είχε ο Μπάτον.

Για ακόμη ένα γκραν πρι η Lotus έδειξε ότι δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Ρομάν Γκροσάν είδε την καρό σημαία 12ος, δύο θέσεις πιο ψηλά από τον έτερο ομόσταβλό του, Παστόρ Μάδονάδο, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων για το σοκαριστικό ατύχημα που προκάλεσε με τον Εστέμπαν Γκουτιέρες.

Δείτε εδώ το ατύχημα



Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον,Mercedes
2. Ρόσμπεργκ,Mercedes
3. Πέρες, Force India
4. Ρικιάρντο, Red Bull
5. Χούλκενμπεργκ, Force India
6. Φέτελ, Red Bull
7.Μάσα, Williams
8. Μπότας, Williams
9.Αλόνσο, Ferrari
10. Ραϊκόνεν, Ferrari
11. Κβίατ,Toro Rosso
12. Γκροσάν, Lotus
13. Τσίλτον, Marussia
14. Μαλδονάδο, Lotus
15. Κομπαγιάσι, Caterham
16. Μπιανκί, Marussia

Εγκατέλειψαν:

1.Έρικσον, Caterham
2. Σούτιλ, Sauber
3. Βέρνιέ, Toro Rosso
4. Γκουτιέρες, Sauber
5. Μάγκνουσεν, McLaren
6. Μπάτον, McLaren

Βαθμολογία οδηγών:

1. Νίκο Ρόσμπεργκ, 61
2. Λιούις Χάμιλτον, 50
3. Νίκο Χούλκενμπεργκ, 38
4. Φερνάντο Αλόνσο, 26
5. Τζένσον Μπάτον, 23
6. Σεμπάστιαν Φέτελ, 23
7. Κέβιν Μάγκνουσεν, 20
8. Βαλτέρι Μπότας, 18
9. Σέρχιο Πέρες, 16
10. Ντανιέλ Ρικιάρντο, 12
11. Φελίπε Μάσα, 12
12. Κίμι Ραϊκόνεν, 7
13. Ζαν Ερίκ Βερνιέ, 4
14. Ντάνιελ Κβίατ, 3

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Mercedes 111
2. Force India 44
3. McLaren 43
4. Red Bull 35
5. Ferrari 33
6. Williams 30
7. Toro Rosso 7
8. Lotus 0
9. Sauber 0
10. Marussia 0
11. Caterham 0 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: