Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Μας ενδιέφεραν παραμονή και καλό ποδόσφαιρο»

Η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα και η ποιότητα του ποδοσφαίρου ήταν οι στόχοι του Πανιτωλικού που επετεύχθησαν τη φετινή περίοδο, όπως τόνισε ο Μάκης Χάβος, μετά την ήττα στα Χανιά.

Ο Σερραίος τεχνικός τόνισε πως ήταν άδικο το αποτέλεσμα κόντρα στον Πλατανιά, βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων στο γήπεδο, όμως η ομάδα του πλήρωσε την αδράνεια σε μια στημένη φάση. Στάθηκε στην κούραση των τελευταίων αγώνων και στη «φρεσκάδα» που παρουσίασα στην Κρήτη και έμεινε ικανοποιημένος από όσα παρουσίασαν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά: «Από την αρχή της χρονιάς, μαζί με τη διοίκηση, είχαμε βάλει δύο στόχους. Ο ένας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που το πετύχαμε, και το δεύτερο ήταν να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι σε πολλά παιχνίδια ο Παναιτωλικός, σε όποιο γήπεδο κι αν πήγε, έδειξε την αξία του σαν ομάδα και σίγουρα άξιζε το παραπάνω.

Για το παιχνίδι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, τέταρτο, όπου ο Πλατανιάς μπήκε πολύ καλά κι εμείς είχαμε κάποια αδυναμία, δεν είχαμε πολύ συγκέντρωση, ισορροπήσαμε, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δεν κινδυνέψαμε. Φαινόταν, σίγουρα, μέσα στο γήπεδο ότι ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα στον χώρο του κέντρου, ενώ στο αμυντικό κομμάτι δεν δεχτήκαμε ούτε μία φάση προς την εστία μας στο δεύτερο ημίχρονο.
Ήταν εμφανές πως όποια ομάδα έβαζε το γκολ, θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Πριν τη φάση του γκολ, δυστυχώς, χάσαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ειδικά η μία με τον Γοδόι θ’ άλλαζε όλη τη ροή του παιχνιδιού. Δυστυχώς, για μας ήρθε ένα γκολ πάλι από στημένη φάση που έχουμε αδυναμία κι ενώ συνεχίζουμε να το δουλεύουμε πάρα πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.
Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια και νομίζω ότι όλοι οι φίλαθλοι, ακόμα και του Πλατανιά που ήταν στο γήπεδο, είδαν ότι ο Παναιτωλικός έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πλατανιά και στον κ. Αναστασιάδη να πάνε όλα καλά.

Εμείς έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Είχαμε χάσει από τραυματισμούς δύο ποδοσφαιριστές, που από την αρχή της χρονιάς τους είχαμε για βασικούς, τον Θεοδωρίδη και τον Πόι. Ήταν σημαντικό ότι κάναμε τρία παιχνίδια σ’ εκείνη την εβδομάδα, με ταξίδι στην Αθήνα, δίνοντας ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο και, σίγουρα, επήλθε η κούραση και το είπα ότι δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές, γιατί ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η κούραση.
Ο Παναιτωλικός ήταν και είναι η πρώτη χρονιά που παραμένει στη Σούπερ Λίγκα.

Ήταν δύσκολο να έχεις ετοιμοπόλεμους 18-19 παίκτες, με αποτέλεσμα ο προπονητής να μην μπορεί να κάνει τρεις και τέσσερις αλλαγές, γιατί αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Φαινόταν σίγουρα ότι με τη Βέροια ήμασταν κουρασμένοι, αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τα παιδιά.

Είχαμε μία ημέρα παραπάνω ξεκούραση από τον Πλατανιά, ο οποίος έπαιξε Δευτέρα. Σίγουρα, μπορέσαμε να δουλέψουμε περισσότερο για τον αγώνα με τον Πλατανιά, ενώ με τη Βέροια είχαμε παίξει Τετάρτη, αν θυμάστε, και με το ταξίδι που κάναμε δεν είχαμε ούτε μία μέρα δουλειάς.

Το είδατε κι εσείς ότι ο Πλατανιάς, εκτός από το πρώτο τέταρτο που μπήκε πολύ δυνατά, δεν έκανε τις φάσεις για να μας απειλήσει, εκτός από ένα σουτ του Κατάι στο πρώτο ημίχρονο. Η οργανωμένη μας άμυνα, ειδικά, δεν πιέστηκε καθόλου. Χάσαμε κι εμείς τις δύο ευκαιρίες που μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει...

Φαινόταν ότι όποια ομάδα πετύχαινε γκολ, θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Νομίζω ότι, όπως είδατε κι εσείς το παιχνίδι, δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το 90’. Σίγουρα, ο Πλατανιάς έπαιζε με ‘την πλάτη στον τοίχο’, αλλά κι εμείς δείξαμε διάθεση, είχαμε καλά τρεξίματα, κυνηγήσαμε και πιέσαμε την μπάλα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να μην κάνει φάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: