Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο AΡΗΣ θα είναι εδώ...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον ΑΡΗ, τους πολιτικούς και την Θεσσαλονίκη.
Όσοι διαβάζετε επιμελώς το blog θα έχετε προφανώς παρατηρήσει ότι δεν έχει εμπλακεί σε καμία των περιπτώσεων σε πολιτικούς σχολιασμούς. Ίσως και να έπρεπε να υπάρχει πιο επισταμένα ο σχολιασμός των πολιτικών δρώμενων γιατί ειδικά στη Νύφη του Θερμαικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αθλητισμό.
Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να διαπιστώσεις ποιοι πολιτικοί είχαν εμπλοκή και με ποιες συγκεκριμένες ομάδες και τώρα βρίσκονται στην φυλακή. Επίσης δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες ομάδες ευνοήθηκαν και ευνοούνται με.. ρυθμίσεις και αποφάσεις όχι δικαστηρίων, αλλά...υπουργών και παραυπουργών.
Αν το επεκτείνουμε λίγο για παράγοντες που βρίσκονται ή βρέθηκαν στις φυλακές, όχι για χρέη των ομάδων, αλλά για κάθε άλλου είδους παράνομες συναλλαγές, πάλι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση θα οδηγηθούμε. Όλως τυχαίως αυτοί οι παράγοντες και ένθερμοι υποστηρικτές συγκεκριμένων ομάδων, είχαν πάντα και τα...κονέ με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.
Από την άλλη ο ΑΡΗΣ μονίμως και πάντα δέχονταν λάσπη και προπαγάνδα ότι κάποιος πολιτικός θα τον βοηθήσει ή τον βοήθησε και ως τώρα με εξαίρεση το νόμο Βενιζέλου για τα χρέη στο μπάσκετ (που και εκεί περισσότερα χρέη είχε ο συμπολίτης) όχι μόνο δεν έχει ευνοηθεί, αλλά αδικείται κατάφωρα. Ένας...καλός συνάδελφος έγραφε σε άλλο μέσο ότι ο Ιωαννίδης έδωσε λεφτά του ΟΠΑΠ στον ΑΡΗ για να πάρει πέρσι φορολογική ενημερότητα. Και τα χρήματα αυτά ήταν η χορηγία που είχε υπογράψει για την φανέλα του ο ΑΡΗΣ (και όλες οι ομάδες στην Λίγκα πριν 4 χρόνια)! Πριν  βγει η αρνητική απόφαση για το 99, πάλι ο Ιωαννίδης είχε...καθαρίσει να μπει ο ΑΡΗΣ στο άρθρο. Όταν τελικά δεν μπήκε η λάσπη είχε κάνει την δουλειά της...
Για όσους προτρέξουν για το άρθρο 44 θα ήταν καλό να το σκεφτούν, αν θα χαρακτηρίσουν μία δικαστική απόφαση με κύριο αντίπαλο το Δημόσιο, ως... εύνοια. Κάποια στιγμή  ίσως θα έπρεπε και ο επίσημος ΑΡΗΣ να βάλει στην θέση του όλους αυτούς που τον δυσφημούν. Ποιος επίσημος ΑΡΗΣ θα μου πει κάποιος; Σωστό κι αυτό.
Γράφω με αφορμή τις νέες δηλώσεις του κ. Μπουτάρη. Άνθρωπος που έχει βάλει πολλά χρήματα στο μπάσκετ του ΑΡΗ. Πριν 30 χρόνια βέβαια, αλλά έβαλε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τα έβαλε για να πληρώνει τον Γκάλη και τον Γιαννάκη φυσικά και δίπλα τους να...γουστάρει. Η δήλωσή του περί μιας ομάδας σε ποδόσφαιρο, μιας στο μπάσκετ και μίας στο βόλει, δεν είναι τωρινή. Την έχει ξανακάνει πριν τις δηλώσεις ότι τα εγγόνια του είναι ΠΑΟΚ ή τις άλλες για τους “φίλους” μας από την Τουρκία ή τα Σκόπια. Για τις καλλιτεχνικές φωτό του Κεμάλ που δημοσίευσε προχθές το gazzetta μάλλον δεν πρόλαβε ακόμα να τοποθετηθεί. Ίσως να τα έχει αναλάβει αυτά τα θέματα ο Ζέρβας...
Το έχει πιάσει το νόημα φυσικά της...αντίδρασης. Έκανε και δήλωση ότι στο Μιλάνο έχει δυο ομάδες στο ποδόσφαιρο. Αυτό και μόνο αναιρεί και το νόημα όσων είπε. Δυο ομάδες το Μιλάνο και άλλες δυο στην Ρώμη, που παίζουν στο ίδιο γήπεδο βέβαια και έχουν εκατομμύρια οπαδούς. Δεν χρειάζονται να αναφέρω ποιοι είναι ιδιοκτήτες αυτών των ομάδων σε σχέση με τους παράγοντες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αλλά και την τεράστια σημασία που έχουν για την πόλη του Μιλάνου τα ματς της Μίλαν με την Ίντερ. Να το πάω στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ για τις δυο ομάδες. Ο Μπουτάρης προφανώς ξέχασε τι σημαίνει...ντέρμπι. Ξέχασε ότι η Θεσσαλονίκη στον ελληνικό αθλητισμό έζησε τις μεγάλες της στιγμές με ΔΥΟ ομάδες να συγκρούονται στο μπάσκετ για το πρωτάθλημα. Το θέμα λοιπόν, Δήμαρχε δεν είναι πόσες ομάδες έχει η Θεσσαλονίκη, αλλά ποιοι παράγοντες βρίσκονται σε αυτές τις ομάδες. Και ο ΑΡΗΣ τελευταία φορά που είχε παράγοντα με όλα τα...απαραίτητα μάλλον θα ντρεπόσουν και να τον κοιτάξεις. Βέβαια φτάσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα να έχει 3 ομάδες η Κρήτη. Προφανώς και ξέρετε πως αντιδρούν οι πολιτικοί της Κρήτης στο...ενδεχόμενο να μην γίνει κάτι που θέλει ο ΟΦΗ ή ο Πλατανιάς ή ακόμα και ο Εργοτέλης του τριψήφιου αριθμού εισιτηρίων. Μάλλον όμως οι πολιτικοί μας που αλλάζουν κόμματα και απόψεις σαν τα πουκάμισα, δεν αντιλαμβάνονται ότι ομάδα δεν μπορείς να αλλάξεις ότι και να γίνει.
Σε κάθε περίπτωση όμως για να κάνουμε και τις απαραίτητες συγκρίσεις, στις τελευταίες αντίστοιχες δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, οι υποψήφιοι... Δήμαρχοι στο Μιλάνο ήταν 5. Στην Θεσσαλονίκη είναι μόνο... 16!!! Δεν φταίει όμως αυτός. Την δουλειά του κάνει. Το θέμα είναι τι κάνει ο επίσημος ΑΡΗΣ. Αλήθεια οι βετεράνοι του ΑΡΗ στο μπάσκετ που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν επειδή ένα κομμάτι του κόσμου τον αποδοκίμασε. Σήμερα θα βγάλουν καμία ανακοίνωση; Ρητορικό το ερώτημα. Η ΠΑΕ; Η ΚΑΕ; Η ΚΜΑ; Ο Ερασιτέχνης ίσως; Τα ερωτήματα είναι επίσης ρητορικά. Μην ψάχνετε να βρείτε, λοιπόν, γιατί δεν μπορεί ο ΑΡΗΣ να σωθεί με τον τρόπο που συμβαίνει με άλλες ομάδες.
Θέλετε να το ανοίξουμε το θέμα για να αποτινάξουμε και τους πονηρούς πολιτικάντηδες, που θα διαγνώσουν πολιτικά κίνητρα στα γραφόμενα. Ο κ. Καλαφάτης δεν αποτελεί μυστικό ότι ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και προφανώς δεν είναι συμπαθής σε όποιον αρειανό ψηφίζει με γνώμονα την οπαδική του προτίμηση. Βρίσκεται απέναντι από τον κ. Μπουτάρη έβαλε την υπογραφή του ως Υπουργός στην διάταξη που άνοιξε τον δρόμο στον κ. Σγουρό για να χαρίσει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού στην ΑΕΚ για το γήπεδο της. Πόσα είναι αυτά τα χρήματα; Όσα και τα χρέη του ΑΡΗ σήμερα χωρίς κούρεμα μάλιστα. Η ΑΕΚ όμως έπεσε και άρχισε να διεκδικεί. Γιατί; Μα γιατί πέρα από ιστορία και κόσμο, έχει και παράγοντες που η πολιτική ηγεσία όχι απλά υπολογίζει, αλλά παραυπολογίζει. Μήπως είδατε τις αντιδράσεις για μία τοποθέτηση της Δούρου για το γήπεδο; Βγήκε το... αριστερό της κόμμα που θεωρητικά τα έχει βάλει με τον Μελλισανίδη και την άδειασε κανονικότατα.
Τι να διεκδικήσει όμως ο ΑΡΗΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΥΓΚΑ (ας μου επιτραπεί η αργκό έκφραση) σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις από τον πρώτο πολίτη της πόλης που δοξάστηκε παγκοσμίως από τον μεγαλύτερο σύλλογο της και έχει εισπράξει μόνο αχαριστία. Και προσέξτε η λύση για τον Μπουτάρη, τον Καλαφάτη, τον Ιωαννίδη και τον κάθε πολιτικό δεν είναι το...ξεφωνητό και το κυνηγητό. Είναι ακριβώς αυτό που κάνει η ΑΕΚ. Με μαστίγιο και καρότο. Αλλά ξαναέγραψα για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις παράγοντες, όχι διαχειριστές που μέσω του ΑΡΗ γίνονται... από ανύπαρκτοι... αναγνωρίσιμοι στην Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.
Να ξέρουν όμως οι εκτός συλλόγου ότι όσες δηλώσεις και αν κάνουν, όση προσπάθεια και αν καταβάλουν ο ΑΡΗΣ θα είναι εδώ όσο υπάρχει Θεσσαλονίκη. Και αν κάποιοι ονειρεύονται μία ομάδα στην πόλη, τότε θα έπρεπε να ξέρουν ότι αυτή η ομάδα θα είναι ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης...
Αν έχουν αμφιβολίες και αναρωτιούνται γιατί, ας κοιτάξουν διάφορα βιντεάκια όπως στο ΟΑΚΑ, το Μάνστεστερ, την Μαδρίτη. Αν πάλι δυσκολεύονται ας δουν τι συνέβη σήμερα στην Τρίπολη. Όχι στο αδιάφορο 2-2 του ΑΡΗ με τον Αστέρα, αλλά στις κερκίδες από όσους τρελούς χόρευαν στην βροχή φωνάζοντας ότι θα είναι παρόντες όπου παίζει ο Θεός. Δυστυχώς για όλους αυτούς και ευτυχώς για τον ΑΡΗ, αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι Θεσσαλονίκη χωρίς ΑΡΗ δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: