Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Για ένα (κρητικό) κούτελο!!

Η περηφάνια κάνει… θαύματα! Παίζοντας για την τιμή και την ιστορία του, ο ΟΦΗ έφερε τούμπα το ματς με τη SKODA Ξάνθη (3-2) και την έστειλε σε αγώνα «ζωής ή θανάτου» με τον Παναθηναϊκό για να σωθεί!

Για ένα (κρητικό) κούτελο!
Μακριά απ’ το… κούτελό του κράτησε οποιεσδήποτε υπόνοιες ο ΟΦΗ!

Με πάθος Κρητικού που αρνείται να προσβληθεί, οι ομιλίτες δε στάθηκαν στην απουσία βαθμολογικού κινήτρου και υποχρέωσαν τη SKODA Ξάνθη σε οδυνηρή ήττα (3-2).

Τα δυο γκολ της ομάδας του Σα Πίντο στο τελευταίο δεκάλεπτο έφεραν τούμπα το ματς και (σε συνδυασμό και με τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης) έστειλαν τους ακρίτες στη θέση των μπαράζ.

Τους ανάγκασε, έτσι, να ψάξουν μόνο νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική, ώστε (σε περίπτωση που ο Απόλλων δεν κάνει διπλό στο «Καραϊσκάκη») να μείνουν στην κατηγορία.


Το ματς

Το κίνητρο της επιβίωσης είναι τεράστιο. Κι εκείνο της τιμής, ωστόσο, επίσης. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για κρητική τιμή. Χωρίς κανένα περιθώριο λοιπόν, η Ξάνθη μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια. Βρήκε τον τρόπο (με πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος απ’ τον Ζόρο κι εκτέλεσε εύστοχα ο Κάλβο) να το… καρφώσει από νωρίς στους γηπεδούχους. Κι εκείνοι όμως, βρήκαν τρόπο να σηκωθούν.

Να πιέσουν. Ν’ απειλήσουν σοβαρά (με κεφαλιές του Κουτσιανικούλη και του Παπάζογλου που σφύριξαν δίπλα απ’ τα δοκάρια). Και τελικά να δικαιωθούν. Όταν ο Ροβίθης εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Κυριακίδη κι έδειξε στον Σα Πίντο πόσο… καλά έκανε που τον είχε ρίξει πριν 5’ στο ματς. Εκεί όμως που η Ξάνθη έμοιαζε να χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια, το δεξί του Μάνταλου εκτέλεσε μαεστρικά ένα φάουλ. Και το κεφάλι του Γούτα έδωσε ξανά… κεφάλι στους ακρίτες.

Αφού, λοιπόν, ο γκολκίπερ τους κράτησε όρθιους (σε κοντινή κεφαλιά του Ντουντού) κι η ευκολία με την οποία έκαναν καθυστερήσεις δημιούργησε ένταση στην ανάπαυλα, με την επιστροφή κιόλας από τ’ αποδυτήρια έβαλαν μπροστά το σχέδιο «προστασία του σκορ». Το… ομολόγησε, εξάλλου, ο Κεχαγιάς ρίχνοντας τον Βάλλα στη θέση του Κάλβο. Και η αλήθεια είναι ότι έπιασε αρχικά.

Διότι ο ΟΦΗ κρατούσε συνέχεια την μπάλα. Συνέχιζε να ψάχνει την ισοφάριση. Δεν έβρισκε τρύπα, ωστόσο, στο αμυντικό τείχος. Μέχρι που ο Περογαμβράκης (με όμορφη κεφαλιά στο 79’) το γκρέμισε. Αυτό ήταν! Η πολιορκία κορυφώθηκε. Κι αφότου ο Μπούρμπος προειδοποίησε (σουτ στο δοκάρι), ο Μιλιάζες ολοκλήρωνε την ανατροπή (με πέναλτι που έκανε ο Βάλλας). Αφήνοντας έπειτα την Ξάνθη ν' αναρωτιέται: Ήταν χειρότερο το γκολ με το οποίο έχασε ακόμα και τον πόντο ή τα νέα απ' τη Ριζούπολη που τη στέλνουν πια σε ματς χωρίς αύριο την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό;

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Ζόρο, Μπαρέιρο (78’ Νούνιες), Μπούρμπος, Μακρής, Μπανούσης (34’ Ροβίθης), Ντουντού (57’ Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Παπάζογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Στάθης

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (27’ λ.τ. Σολάρι), Χοσέμι (90' Σουάρες), Γούτας, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Μάνταλος, Κάλβο (46’ Βάλλας), Τριάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσέμα, Νάκας, Τσαμούρης, Ράνος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Γκολ και φάσεις



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: