Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

«Αυτή είναι η φυσιολογική κατάσταση για την Εθνική»

Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Βαγγέλης Μόρας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 χαρακτήρισε φυσιολογική την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η Εθνική λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα.

«Αυτή είναι η φυσιολογική κατάσταση για την Εθνική»
«Ήταν πολυτέλεια αυτό που είχαμε κρατήσει στην Εθνική τόσα χρόνια», σχολίασε ο άσος της Ελλάς Βερόνα και συνέχισε επισημαίνοντας τον λόγο για τον οποίο έχει διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο η εικόνα της ομάδας.

«Χάθηκε κάτι μεταξύ μας. Μην το κρύβουμε. Δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε… Παλιότερα ο καθένας έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του.. Τώρα υπάρχουν παίκτες που βάζουν το προσωπικό όφελος πάνω από την ομάδα. Υπάρχει χρόνος να αλλάξει. Οι παίκτες πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Για τις άλλες αλλαγές είναι υπεύθυνη η ΕΠΟ…», τόνισε.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

-τι έχει αλλάξει στην ομάδα με πέρσι:
«Έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες. Δεν είναι εύκολο να δέσει η ομάδα. Στην πορεία είχαμε και τραυματισμούς και δυσκολεύεσαι. Τώρα όμως αρχίζει το πρωτάθλημα για εμάς γιατί τώρα έχουμε ματς που πρέπει να κερδίσουμε απέναντι σε άλλες ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους»

-για άλλους Έλληνες στην ομάδα:
Ο Ταχτσίδης έχει προσαρμοστεί. Όχι όμως ο Λάζαρος γιατί έχει και τραυματισμούς. Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς… Στα τελευταία ματς είναι πολύ καλός και περιμένουμε πολλά από αυτόν. Δυστυχώς ο Λάζαρος είχε πολλούς τραυματισμούς που τον έφεραν πίσω»

-για τις διαφοροποιήσεις με το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Υπάρχει πίεση και έντονη στην ομάδα αλλά διαφορετική. Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν μεταφέρεται αυτή η πίεση σε εμάς. Υπάρχει πίεση αλλά ο κόσμος θα τη στηρίξει την ομάδα μέχρι τέλος.

-για τον Σαβιόλα:
Δεν ξέρω τι θα κάνει… Δεν θα αγχωθεί.. Είναι επαγγελματίας. Δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Ο προπονητής δεν του έχει δώσει το χρόνο. Δεν μπορεί να τον χωρέσει ο προπονητής στο σύστημα.

-για τους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία:
«Το έχω πεί ότι πρέπει να πάμε καλά και να κρατήσουμε την πόρτα ανοικτή. Ο κάθε Έλληνας που έρχεται θα πρέπει να δείχνει καλό πρόσωπο. Όσο το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πάει καλά, θα είναι εύκολο για τους Έλληνες να έρθουν στην Ιταλία. Είναι μια φτηνή και καλή επιλογή για τις ιταλικές ομάδες.

-για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα:
Δεν με γεμίζει αυτό το πρωτάθλημα. Ομάδα να με καλύψει θα βρεθεί στην Ελλάδα, αλλά το πρωτάθλημα δεν σε γεμίζει. Το να υπάρχει γκρίνια και όχι οργάνωση είναι κάτι που με αποτρέπει.
Με το σκεπτικό που έχω τώρα ναι οποιαδήποτε πρόταση από ιταλική ή ξένη ομάδα είναι καλύτερη από μια ελληνική. Δεν ξέρω λόγω οικογένειας μήπως αλλάξει κάτι.. Αλλά και πάλι με βλέπω έτσι..

-για την Εθνική ομάδα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τους λόγους:
Η φυσιολογική κατάσταση στην Εθνική είναι αυτή. Η λογική- για να είμαι πιο σωστός- βάσει φυσικά αυτών που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορούσα να το σκεφτώ αυτό που συμβαίνει τώρα στην Εθνική. Απλώς θέλω να πω ότι ήταν πολυτέλεια αυτό που είχαμε κρατήσει στην Εθνική και τόσα χρόνια είχαμε μια Εθνική σε τέτοιο επίπεδο. Έγινε μια αλλαγή φέτος και δεν είναι εύκολο τα παιδιά αυτά να κρατήσουν και πάλι την ομάδα τόσο ψηλά.
Χάθηκε κάτι μεταξύ μας. Μη ντο κρύβουμε. Δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε… Παλιότερα ο καθένας έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Τώρα υπάρχουν παίκτες που βάζουν το προσωπικό όφελος πάνω από την ομάδα. Υπάρχει χρόνος να αλλάξει. Οι παίκτες πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Για τις άλλες αλλαγές είναι υπεύθυνη η ΕΠΟ… Όλοι μας έχουν φταίξει. Εμείς οι παίκτες πρέπει να κοιτάξουμε να μην χαθεί αυτό που είχαμε φτιάξει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ παικτών. Δεν υπάρχει γκρίνια. Το κλίμα είναι καλό. Αλλά έχει χαθεί αυτό που ο κάθε ένας έπαιζε για την ομάδα. Έγιναν και κάποια περιστατικά με παίκτες που δεν είχαν διάθεση να έρθουν στην Εθνική. Μιλάμε για παίκτες που δεν ήρθαν. Η Εθνική μας έχει βοηθήσει και πρέπει να το παραδεχθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: